فرصتی برای تأمل در اندیشه های عرفانی علامه طهرانی و علامه طباطبایی

خبرگزاری شبستان: غرفه انتشارات علامه طباطبایی در پنجمین نمایشگاه قرآن و عترت فرصتی برای تأمل در اندیشه های عرفانی علامه طباطبایی و علامه طهرانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، کتاب و کتاب خوانی یکی از مهمترین مولفه هایی است، که سهم اساسی در چگونگی زندگی هر فردی دارد. در این میان کتاب های مفید و ذی قیمتی هستند که هر صفحه آن گشایشی در زندگی است و به نوبه خود می تواند ، دستاوردهای ارزشمند مفیدی را برای آحاد جامعه به همراه داشته باشد.

 

غرفه انتشارات علامه طباطبایی، در پنجمین نمایشگاه قرآن و عترت استان البرز، فرصتی را فراهم آورد تا در خصوص کتاب های علامه طباطبایی و علامه طهرانی مصاحبه ای را با مسئول این غرفه داشته باشیم.

 

از حجت الاسلام امین الدین شهیدیان، رابط انتشارات علامه طباطبایی و مسئول غرفه این انتشارات درخواست کردیم تا برایمان از علامه طباطبایی و علامه طهرانی بگوید.

 

مسئول غرفه انتشارات علامه طباطبایی در این نمایشگاه برایمان گفت: علامه طباطبایی در سنین جوانی همراه با برادرشان به دلیل مشکلات مالی از نجف به ایران برمی گردند. برادر کوچکتر ایشان به کشاورزی روی می آورد و علامه نیز تصمیم می گیرد، راه تدریس علوم دینی را ادامه دهد، که نهایت بزرگترین تحول شیعه به واسطه ایشان اتفاق می افتد.

 

به گفته حجت الاسلام شهیدیان، 2 مبحث درسی فلسفه و تفسیر قرآن که کنار گذاشته شده بود، با همت و عزم این بزرگوار باردیگر از دورس مهم و اصلی حوزه می شود. طی این مسیر علامه طهرانی با ایشان مواجه می شوند و در بحث عرفان  و باقی دروس شاگردی ایشان را می کنند. درس عرفان علامه طباطبایی در قالب کتابی با عنوان لب الاباب توسط علامه طهرانی به رشته تحریر در می آید، که در واقع این کتاب چکیده عرفان نظری است.

 

وی ادامه داد: علامه طهرانی هفت سال در قم درس خواندن تا اینکه به شهادت اساتیدشان در عرض هفت سال به درجه اجتهاد رسیده بودند، که در این مسیر نبوغ ایشان نیز قابل توجه است. آنچنان که پیش از طلبگی مهندسی مکانیک خودشان را گرفته بودند و در این زمینه اختراعاتی نیز داشتند.

 

غرفه دار پنجمین نمایشگاه قرآن و عترت استان البرز افزود: پس از مهاجرت به نجف علامه طهرانی به دستور علامه طباطبایی به شاگردی آیت الله قوچانی می رسند_ آیت الله قوچانی وصی ایت الله آقا سید علی قاضی بودند_.

 

وی توضیح داد: یکی از نقطات پر رنگ زندگی علامه طهرانی زمان آشنایی و شناخت ایشان با آقا سید هاشم حداد معروف به آهنگر بود، که ماحصل ارتباط سلوکی آنان در کتاب «روح مجرّد» آمده است که مقام معظم رهبری نیز به این کتاب توجه داشتند.

 

این مسئول خاطرنشان شد: پس از مدتی مراوده سلوکی با دستور آقا سید هاشم حداد، علامه تهرانی شاگرد آیت الله انصاری همدانی می شوند که  کتاب « سوخته » نظر به بخشی از زندگی این استوانه اخلاق و عرفان را دارد.

 

وی با اشاره به اهمیت ضرورت مقوله ولایت در پیش نویس قانون اساسی و اهتمام علامه، تصریح کرد: پس از به ثمر نشست انقلاب، علامّه طهرانی در خصوص آوردن بحث «ولایت » در پیش نویس قانونی اساسی تاکید و پیگیری می کنند و نهایت با ممارست ایشان مبحث ولایت در پیش نویس قانون کشور آورده می شود.

 

وی افزود: اواخر عمر علامه طهرانی کتابی می نویسند با عنوان « رساله نکاحیه » با موضوع ضررهای کاهش نسل . در این کتاب علامه تاکید می کنند که کاهش نسل چه ضربه مستحکمی بر پیکره اسلام وارد می آورد. این در حالی بود که در آن سال های پس از جنگ تاکید بر کاهش جمعیت بود. نگاه و نظر علامه در خصوص بانوان در رساله بدیعیه خلاصه می شود که در این کتاب جایگاه زن را تبیین کرده اند.

 

 

رابط انتشارات علامه طباطبایی در خصوص این انتشارات، اظهار کرد: پس از وفات علامه، فرزند وی حضرت آیت الله سید محمد صادق حسینی طهرانی، که مسئولیت کتاب های علامه طهرانی به ایشان وصیت شده بود را برعهده گرفتند. انتشارات علامه طباطبایی یکی از جمله انتشاراتی است که تنها هزینه باز چاپ کتب را می گیرد.

 

حجت الاسلام شهیدیان ماحصل مطالعه کتب علامه طباطبایی و علامه تهرانی را اینگونه برشمرد، که با مطالعه کتاب های علامه طهرانی و علامه طباطبایی به این نتیجه میرسیدم که هرکس در عالم برای هدف و رسالتی خلق شده است و عرفان در زندگی همه بندگان خدا می تواند وجود داشته باشد و تنها برای یکسری افراد خاص نیست.

 

کد خبر 553507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha