علی پورحسن، نویسنده کتاب شکوه شرق در گفتگو خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه سلطان سید جلال الدین اشرف (علیه السلام) عشق دوران کودکی و امید روزهای بزرگسالی ام است اظهارکرد: دریایی بیکران از صفا، صمیمیت و معنویت در این بارگاه جاری است و انسان را به آرامش و رها شدن فرا می خواند.
وی با بیان اینکه شکوه شرق بازخوانی زندگی نامه و زیارت نامه آقا سید جلال الدین اشرف است که پژوهش برگزیده و برتر جشنواره رضوی است افزود: همچنین برای استفاده بهتر و بیشتر مخاطبان، زیارت عاشورا و دعای توسل با ترجمه ایی متفاوت از خودم با نثری روان و شعرگونه ارائه شده است.
این مدرس روزنامه نگاری با بیان اینکه دانش آموخته حوزه علمیه قم است تصریح کرد: این کتاب رقعی بوده که در۶۸ صفحه مصور رنگی به چاپ رسیده است.
این شاعر و نویسنده گیلانی با اشاره به سایر تالیفاتش تصریح کرد: تاکنون مجموعه شعرهای «اندوه روشن ماه»، «عاشقانه های یک ربات»، « مضراب مزگان» و همچنین کتاب های «فاتح ماموت»بازخوانی زندگی شهید خوش سیرت، «عارفانه ها» پژوهشی در مناجات شهدای گیلان، «مسافر آسمان» نگاهی به نوشته ها و خاطرات سردار خوش سیرت به چاپ رسیده است.
پورحسن با بیان اینکه ۳ کتاب نیز در دست چاپ دارم افزود: «اشک ها در چشمان می میرند»ترجمه شعر معاصر عرب، «یاس کبود» پژوهشی در ارادت شاعران گیلانی به حضرت زهرا(سلام الله علیها) و «عبور از دهلیز کلمات» مجموعه مقالات ادبی نیز به زودی منتشر خواهد شد.
گفتنی است، سید جلال الدین اشرف از فرزندان امام موسی کاظم (علیه السلام) و تنها تنی برادر امام رضا (علیه السلام) است که در مدینه چشم به جهان گشود و نام مادر بزرگوارشان نجمه است. او پس از شهادت پدر بزرگوارش نزد برادرش حضرت امام رضا (علیه السلام) در زادگاهش مدینه پرورش یافت و در سایه چنین استادی مراتب فضل و کمال را طی کرد که در میان برادرانش بعد از امام هشتم (ع) در علم و حلم و زهد و تقوی و شجاعت و سخاوت بر همه پیشی گرفت و به همین دلیل از محبوب ترین و عزیزترین برادران نزد امام رضا (ع) بود او در سال ۲۰۱ هجری در زمان ولایت عهدی امام رضا (ع) در حالی که حدوا ۲۱ سال داشت از مدینه برای تبلیغ به بغداد آمد در سال ۲۰۴ هجری وقتی که مامون از مرو به بغداد می رود حضرت سید جلال الدین اشرف (ع)شهر بغداد را ترک کرده و با جمعی از یاران عازم ایران می شوند و در شهر قم ساکن می گردد.
در این میان چون آزادی شیعیان و ساداتی که به کوهستان دیلم پناهنده شده بودند با به وجود آمدن سلسله های کوچک محلی که خود را بقایای مروانیان و بنی امیه معرفی می کردند به خطر افتاده امام زاده سید جلال الدین اشرف (ع) به دعوت عده ای از سادات و شیعیان گیلان در سال ۲۰۶ هجری با شعار خون خواهی برادرش امام رضا (ع) با تشکیل نهضتی قیام می کند که پس از یک سری جنگ های خونین در سال ۷۱۱ هجری قدرت را دردست می گیرد و نخستین حکومت شیعه در ایران را بنیان می گذارد حضرت سرانجام پس از تشکیل حکومت در سال ۲۰۷ در جنگی که در روستای لیالمان (۵ کیلومتری لاهیجان)رخ داده به سختی مجروح شد و برای اینکه پیکرش به دست دشمن نیفتد خود را به حوالی رودبار می رساند و درییلاق دارستان در (۹ کیلومتری رودبار) به مقام شهادت نائل می آید. بنا به وصیت آن حضرت و با تدبیر و زیرکی شیخ مفیدالدین و اطرافیان پیکر مطهرش را در تابوت گذاشته و در آب سفید رود رها کردند. تابوت حامل نعش مطهر حضرت کیلومترها دورتر از محل شهادتش در حوالی لاهیجان در قریه کوچان( استانه اشرفیه امروزی) به ساحل رسید پیکر پاک و مطهر آن رهبر نستوه و اسوه مقاومت و تقوا و مجاهد راه آزادی و شرافت را بدور از هرگونه تشریفاتی با یک دنیا اندوه و ماتم به خاک سپردند.
سید جلال الدین اشرف (علیه السلام) دومین چهره علوی مشهور است که بعد از یحیی بن عبدا… بین الحسن بین سال های ۲۰۶ تا ۲۱۰ هجری قمری وارد سرزمین گیلان شد.
نظر شما