رضا نافع، روانشناس و مشاور خانواده در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص پیامدهای زندگی با یک شوهر وابسته گفت: در هنگام انتخاب همسر، پیامدهای زندگی با یک شوهر وابسته را بسنجید. یکی از نتیجه های ازدواج با مرد وابسته به مادر این است که شما همیشه در مقام دوم یعنی بعد از مادرشوهرتان قرار خواهید داشت. در چنین شرایطی سوال این است آیا تحمل این شرایط برای شما ممکن است؟
وی در ادامه بیان داشت: وابستگی شوهر به خانواده اش به خصوص مادر یکی از مهمترین علت های مراجعه به مراکز روانشناسی و مشاوره است. اگر نمی خواهید در آینده با چنین مشکلی مواجه شوید این قضیه را از همین حالا که دوران خواستگاری یا نامزدی تان است، جدی بگیرید.
این مشاور تصریح کرد: قبل از هر چیز باید از وابستگی همسرتان مطمئن شوید و سپس درباره ازدواج کردن یا نکردن با وی تصمیم بگیرید.
نافع اظهار کرد: یکی از مسایلی که در زمان خواستگاری و نامزدی باید مورد توجه جوانان قرار گیرد بررسی این سوال است که طرف مقابل تان تا چه حد به خانواده اش به خصوص مادرش وابسته است.
وی با اشاره به تفاوت واژه دلبسته با وابسته خاطرنشان کرد: قبل از هر چیز باید به تفاوتی که بین دلبستگی به خانواده از جمله مادر و وابستگی به آنها وجود دارد، توجه کنید. همه آدم ها حتی خود شما نسبت به پدر و مادر و خانواده تان احساس دلبستگی دارید.
وی ادامه داد: تفاوتی که بین دلبستگی و وابستگی وجود دارد این است که برای مثال شما می توانید هم به پدر و مادرتان دلبسته باشید و هم کیلومترها دورتر از آنها به صورت مستقل خودتان را اداره کنید اما اگر به آنها وابسته باشید دور از آنها خیلی دوام نمی آورید و احساس می کنید به تنهایی نمی توانید از پس مشکلات برآیید.
این روانشناس اظهار کرد: فرق مهم دیگری که بین دلبستگی و وابستگی وجود دارد این است که عزت نفس دلبسته ها طبیعی است ولی وابسته ها برای اینکه احساس ارزشمندی کنند به تاییدهای خانواده شان نیاز دارند،ممکن است خواستگار و یا نامزد شما جزو کسانی باشد که به مادرش دلبسته است اما به او وابسته نیست.
نافع با اشاره به تفاوت احترام یا وابستگی بیان کرد: ممکن است در طی آمد و رفت های خواستگاری و نامزدی متوجه نکاتی در رفتار طرف مقابل تان شوید مثلا ببینید برای صحبت کردن در جمع مدام می گوید با اجازه مادرم و یا در دوران نامزدی متوجه شوید که او از ایستادن از روی مادرش و جواب دادن به برخی خواسته های نامعقول او اجتناب می کند.
این مشاور ادامه داد: این رفتارها لزوما به معنای وابستگی وی نیستند و می توانند به دلیل احترام باشد. نکته ای که باید مدنظر داشته باشید این است که مردهایی که به خانواده هایشان احترام می گذارند در عین حال مستقل هستند و اگر از سوی خانواده شان مخالفتی ببیند به هم نمی ریزند.
نافع افزود: ولی مردهای وابسته توانایی تفکر مستقل و تصمیم گیری را ندارند و چون از این می ترسند که حمایت خانواده شان را از دست بدهند و به اصطلاح رها شوند بدون اجازه آنها حتی آب هم نمی نوشند.
این مشاور با طرح این سوال که خواستگار وابسته را چگونه بشناسیم، اظهار کرد: فرق مهمی که بین دلبستگی و وابستگی وجود دارد این است که عزت نفس دلبسته ها طبیعی است ولی وابسته ها برای اینکه احساس ارزشمندی می کنند به تاییدهای خانواده شان نیز نیاز دارند.
این مشاور خاطرنشان کرد: با وجود ویژگی هایی که درباره مردهای وابسته گفتیم اما واقعیت این است که تشخیص دادن وابستگی در یک فرد در طی چند جلسه خواستگاری و یا یکی دو ماه نامزدی به این سادگی ها ممکن نیست و در بسیاری از موارد دخترهایی که به تنهایی سعی می کنند این ویژگی را در طرف مقابل شان پیدا کنند موفقیت زیادی به دست نمی آورند.
نافع تصریح کرد: به همین دلیل توصیه اکید این است که قبل از عقد و نامزدی به مشاور ازدواج مراجعه کنید. مشاوران ازدواج با مهارت ها و آزمون هایشان تا حد زیادی می توانند در شناسایی ویژگی های مشکل ساز طرف مقابل موثر باشد.
نظر شما