خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فرودگاه بینالمللی مهرآباد نام یکی از فرودگاههای شهر تهران است که در سال ۱۳۱۷ ساخته شدهاست. این فرودگاه در بخش غربی تهران واقع شده و نام خود را از روستای مهرآباد که پیشتر در آن منطقه قرار داشت گرفتهاست. این فرودگاه مجهز به سامانههای آیالاس و ویاوآر است. در سال ۲۰۰۵ میلادی این فرودگاه دارای شش پایانه بوده که عبارتاند از پایانه یک و دو که مربوط به پروازهای ایران ایر، ایران ایرتور، آتا ایر و قشم ایر است. پایانه شماره ۳ فرودگاه به حجاج تعلق دارد. پایانههای چهار و پنج و شش به ترتیب برای خروج و ورود پروازهای دیگر شرکتها بکار میروند.
فرودگاه مهرآباد در سال ۲۰۰۵ قادر به کنترل بیش از ۷۰هزار پرواز عبوری، ۱۰ هزار پرواز داخلی و ۳۰ هزار نشست و برخاست بینالمللی بودهاست. در همان سال ظرفیت فرودگاههای ایران ۶۱ میلیون مسافر در سال بود و ۹۰ درصد مسافران هواپیما از ۱۲ فرودگاه پرواز میکردند: ۴۵ درصد مسافران هواپیما توسط فرودگاه مهرآباد، ۴۵ درصد توسط فرودگاههای مراکز استانها و ۱۰ درصد توسط فرودگاههای اقماری سرویس داده میشوند.
بنابراین گزارش، بر پایه آمار منتشر شده، در سال ۱۳۸۹ بالغ بر ۱۰۹ هزار پرواز از این فرودگاه انجام شد که در نتیجه آن ۱۱۲ هزار تن بار و ۱۳ میلیون تن مسافر اقدام به جابجایی از این فرودگاه کردند. در سالهای متمادی با وجود ساخت فرودگاه بین المللی امام خمینی در تهران اما باز هم طرح توسعه و بهساری فرودگاه مهرآباد در دستور کار متولیان امر قرار داشتند و در حال حاضر نیز برای تحقق این مهم مذاکراتی با ایتالیایی ها برای طراحی ترمینال این فرودگاه و فرودگاه تبریز انجام شده است.
فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز بزرگترین فرودگاه ناحیه شمال غرب ایران است. این فرودگاه به صورت ۲۴ ساعته عملیاتی بوده و بهجهت واقع شدن در مرز و کریدور هوایی ایران به اروپا و آسیای میانه از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. نام این فرودگاه بر اساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان شرقی از فرودگاه بینالمللی تبریز به فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز تغییر دادهشد. فرودگاه بینالمللی شهید مدنی در شمال غرب کلانشهر تبریز واقع شدهاست. این فرودگاه از شمال و شرق به پایگاه دوم شکاری، از جنوب به بلوار بابایی و از سمت غرب به جاده ۱۴ (جاده تبریز-صوفیان) محدود است. فرودگاه بینالمللی در ارتفاع ۱٬۴۹۴ متری از سطح دریا قرار گرفته و در زمینی بهمساحت ۴۲۰ هکتار گسترده شدهاست.
این گزارش می افزاید: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به نقل از رحمتالله مهآبادی، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی نوشته است: "در این رابطه، موافقتنامهها با حضور رئیسجمهوری در سعدآباد امضا شده و در حال حاضر در مرحله عقد قرارداد در مباحث طراحی، مالی و چگونگی قراردادها با طرف ایتالیایی هستیم. تاریخ دقیق عقد قرارداد فعلا مشخص نیست زیرا ما در این زمینه باید تمامی مصالح و منافع کشور را در نظر بگیریم، اما با توجه به اینکه وزیر راه و شهرسازی بر ایجاد ترمینال گالری تاکید دارد میتوان این ایده را در طراحی فرودگاههای کشور با همکاری ایتالیاییها مورد توجه قرار داد. شرکت فرودگاههای کشور، ورود طرف ایتالیایی را برای طراحی ترمینالهای تهران و تبریز در برنامه دارد و در حال بررسی امکان فرصت آفرینی در این زمینه است. در نظر داریم تا در قراردادهای طراحی تسریع در جریان انجام طراحی را قید کرده و بر اساس آن در صورت قطعی شدن همکاری، به تسریع در روند اجرای طراحی پروژهها دست پیدا کنیم."
یادآور می شود: فرودگاهها یکی از جلوهگاههای داشتههای یک ملت هستند و همانطور که وزیر راه و شهرسازی نیز بر آن تاکید داشته است معرفی ایران به دنیا با ابزار هنر نه تنها امکانپذیر که ضروری است این جلوه (هنر) در فرودگاهها نیز بازتاب داشته باشد.
نظر شما