خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قیمت برنج در ماههای اخیر پر نوسان و گران شد اما برخی به جای نظارت بر قیمتها با طرح ادعایی، کاهش واردات این محصول که از سوی وزارت جهاد کشاورزی مدیریت شده بود را عامل این گرانی دانستند و بر طبل کمبود برنج در بازار و واردات بیشتر کوبیدند.
بنابراین گزارش، چندی پیش علی اکبر مهر فرد، قائم مقام بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در این رابطه به ایسنا گفته است: "فزایش قیمت برخی از ارقام کیفی برنج ایرانی آن در بازه زمانی که ذخایر سال گذشته آن رو به کاهش است و به فصل برداشت امسال برنج نزدیک میشویم هیچ ارتباطی به کاهش واردات ندارد. هم اکنون واردات این محصول آزاد است و تاجران هم برنج کیفی ایرانی وارد نمیکنند که با کاهش آن تغییری در قیمت آن در بازار به وجود آید اما دستگاههای نظارتی مانند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان موظف به ارزیابی و نظارت در بازار برای کنترل قیمتها در حد مطلوب است. واردات برنج تا تیر ماه امسال آزاد است و با شروع فصل برداشت تا پایان فصل ممنوع خواهد شد اما پس از آن نیز ارزیابیهای لازم صورت میگیرد تا برای ادامه و آذر سال جاری در صورت نیاز واردات یا ممنوعیت آن ادامه پیدا کند. ذخایر برنج به اندازه کافی در کشور وجود دارد و کسانی که از واردات ناراحت هستند باید بدانند که هم اکنون ماههاست (از آذر ماه سال گذشته) واردات این محصول آزاد بوده، همه متقاضیان و تاجران واردات خود را انجام دادهاند و امروز قیمت برنج خارجی نسبت به سال گذشته ارزانتر شده است."
این گزارش می افزاید: در همین راستا محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی نیز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره بحث آزادسازی ثبت سفارش برنج و واردات برنج گفته بود: "مصوبه مذکور در شورای اقتصاد تصویب و برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ابلاغ شده است. براساس سیاست بازرگانی، وزارت جهادکشاورزی برای ثبت سفارش برنج آزاد نیست بلکه با محدودیت های زمان ورود و تعرفه همراه است. مهلت ثبت سفارش سه ماه و پس از آن تا یک ماه قابل تمدید است. براساس مصوبه ابلاغی وزارت جهادکشاورزی برای ممنوعیت واردات برنج از پایان تیرماه سالجاری، اگر واردکننده ای برنج خود را پس از تاریخ 31 تیرماه سالجاری وارد کند به هیچ وجه این محصول از گمرک ترخیص نخواهد شد. برای واردات برنج محدودیت زمان ورود و تعرفه را در حال اجرا داریم. همچنین سال گذشته برای واردات برنج تعرفه 40 درصدی و ما به التفاوت 500 تومان را در هر کیلوگرم اعمال کردیم ، بنابراین تولیدکنندگان نباید نگرانی در این خصوص داشته باشند. همچنین برای حمایت از کشاورزان و تولید داخلی، ثبت سفارش برنج آزاد نیست ، همچنین از آخرین روز تیرماه حتی یک کیلوگرم برنج به کشور وارد نخواهد شد."
یادآور می شود: براساس آمار در سال 1392 حدود یک میلیون و 900 هزار تن، سال 1393 حدود یک میلیون و 200 هزارتن، سال 1394 حدود 745 هزارتن و از ابتدای امسال تاکنون 191 هزارتن برنج وارد شد که روند کاهشی واردات را نشان می دهد. به گفته وزیر جهاد کشاورزی؛ سال گذشته تنها سالی بود که کشاورزان برنج تولید داخل را بدون هیچ مشکلی به فروش رساندند و هم اکنون نیز قیمت برنج داخلی مناسب است.
نظر شما