رهنمودهای رهبری راهگشای شاعران است

خبرگزاری شبستان: داودی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم توجه شاعران بر سرود و نوحه گفت: حضرت آقا به دلیل تجربه، مطالعات عمیق و شناخت شعر افق بزرگی از شعر و شاعری را ترسیم می کنند.

علی داودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری که در دیدار شاعران با مقام معظم رهبری در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) حضور داشت در مورد این دیدار به خبرنگار شبستان گفت: روزگار ما روزگار اتفاقات است. ما در هر لحظه در مقیاس ملی و جهانی درگیر مسایل متعدد هستیم. شعر می تواند در بازگویی این مسایل اثرگذار باشد. مقام معظم رهبری معتقد هستند که شعر می تواند بازگو کندده مسایل مختلف و همچنین هدایتگر باشد.

 

داودی با بیان اینکه رویکرد شعر معاصر نسبت به شعر سنتی محدودتر شده است، عنوان کرد: نگاه مقام معظم رهبری به شعر، شعری است که جایگاه کلیدی دارد به طوری که می تواند حتی رسانه های دیگر را پوشش دهد. حضرت آقا معتقدند، بسیاری از مسایل را می شود در قالب شعر بیان کرد.

 

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم حمایت از شاعران بیان کرد: ما در یک دهه اخیر در ادبیات معاصر شعرهای خوبی داریم و شاعران وارد بسیاری از مسایل از جمله مسایل اجتماعی شدند و تاثیر گذاشتند اما متاسفانه این اشعار به درستی ترویج داده نشده است. در این میان رسانه ها وظیفه خطیری دارند.

 

مدیر دفتر شعر حوزه هنری با بیان اینکه مقام معظم رهبری در دیدار امسال با شاعران بر دو مسئله نوحه و سرود تاکید داشتند، گفت: نوحه و سرود دو قالبی است که مردم جامعه را با شعر مرتبط می کند. نوحه می تواند مردم را با شعر آیینی آشنا کند. مقام معظم رهبری معتقد هستند، نوحه می تواند معارف اهل بیت (ع) را به مردم انتقال دهد. حضرت آقا همچنین مسئله سرود را شکافتند، توجه شاعران را به سرود جلب کردند و یادی هم از استاد حمید سبزواری کردند.

 

داودی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان خود نهادهای دولتی و غیردولتی که بانی و مسئول حمایت از شعر هستند را خطاب قرار دادند و حمایت آنها را خواستار شدند. ایشان از این نهادها خواستند که جدی تر عمل کنند. حضرت آقا مصداقی هم از مراکزی که خوب کار می کنند، یاد کردند.ایشان در فرمایشات خود دو بار به موسسه شهرستان ادب اشاره کردند و از شهرستان ادب به عنوان جایی که خوب کار می کند، یاد کردند.

 

وی با بیان اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران راه را به شاعران نشان می دهد، عنوان کرد: حضرت آقا کلیات را بیان می کنند. طراحان و مسئولان فرهنگی باید بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه را ترسیم کنند و فعالیت خود را بر محور فرمایشات حضرت آقا متمرکز کنند.

 

این شاعر خاطرنشان کرد: در جلساتی که مقام معظم رهبری هر سال در شب ولادت امام حسن (ع) با شاعران دارند، نکات مشترکی را در مورد شعر می فرمایند و البته هر سال یک سری مسایل خاص را نیز که مورد نیاز جامعه است، بیان می فرمایند.

 

داودی فرمایشات مقام معظم رهبری را برای شاعران معیار دانست و افزود: مقام معظم رهبری برای شاعران وقت می گذارند و جلسه ای مخصوص با آنها هر سال ترتیب می دهند که این مسئله بسیار ارزشمند است.

 

مدیر دفتر شعر حوزه هنری تصریح کرد: نگاهی که مقام معظم رهبری به شعر دارند دامنه وسیعی را دربر می گیرد. تجربیات، مطالعه عمیق و شناختی که مقام معظم رهبری از شعر دارند، افق بزرگی را در این زمینه برای شاعران ترسیم می کند. رهنمودها و سخن های حضرت آقا برای شاعران راهگشاست.

 

وی با تاکید بر لزوم اجرایی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار داشت: متاسفانه فلسفه وجودی بسیاری از نهادها و ارگان ها از جمله برخی ارگان های فرهنگی مشخص نیست و ما نمی دانیم که برخی از ارگان ها قرار است چه تاثیری در فرهنگ بگذارند. این ارگان ها فقط بودجه و وقتی می گیرند اما بعد از گذشت یک دوره کوتاه مدت یا بلندمدت نتیجه ای از کار آنها عاید فرهنگ و مردم نمی شود.

 

داودی با بیان اینکه وجود برخی نهادها نه تنها برای شعر مفید نیست بلکه مشکلی برای شعر محسوب می شوند، گفت: بسیاری از موسسات فرهنگی که تاثیر و کارآیی ندارند باید جمع شوند. موسساتی باید فعالیت کنند که تاثیرگذار باشند. ممکن است جمع کوچک و جوانی در فضای کوچک کار کنند اما برنامه های متنوع و اثرگذار ارایه دهند. چنین جمع هایی نیاز به حمایت دارند و مسئولان فرهنگی باید از آنها حمایت کنند.

 

کد خبر 553200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha