محمود پاک نیت بازیگر سریال «روزی روزگاری» در گفتگو با خبرگزاری شبستان در خصوص ترویج سبک زندگی قرآنی گفت: برای ترویج سبک زندگی قرآنی باید فیلم ها و سریال هایی که در جامعه تاثیرگذار هستند، ساخته شود و در این راستا بایستی اول بازیگران و هنرمندانی را انتخاب کرد که در نقش خود صادق باشند.
وی افزود: بازیگران باید درباره نقش قرآنی خود اطلاعات و آگاهی کسب کنند و غرق در نقش خود شوند، چرا که این گونه مخاطب بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرد و می تواند با فیلم و بازیگر ارتباط بیشتری برقرار کند.
این بازیگر سینما و تلویزیون بیان داشت: اسلام بدون شک به عنوان آخرین منشور محکم خدا برای هدایت بشر و دین کاملی است که پیامبر عظیمالشأن آن به عنوان اسوه و نمونه یک انسان کامل و پس از او اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام بهترین راهنمایان ما بوده و هستند.
پاک نیت با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده، تاکید کرد: در ماه رمضان تاکید ویژهای به انس با قرآن از جانب معصومان(ع) صورت گرفته است، لذا در این ماه زمینه ترویج فرهنگ قرآن در جامعه بیش از هر زمان دیگری مهیا است و برای گسترش مفاهیم و آموزههای قرآن در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، همچنین اصلاح و تغییر نظام آموزشهای قرآنی دانشآموزان و همچنین تجلیل از نخبگان قرآن باید کارگروههایی تشکیل شود و برنامههای مدونی در این زمینه باید از سوی مسئولان طراحی و اجرا شود.
بازیگر سریال «پدرسالار» ابراز داشت: اگر تدبر در معانی قرآن را در جامعه نهادینه کنیم قطعا میتوانیم شاهد برکات و آثار معنوی آن در تمامی مراحل زندگی فردی و اجتماعی باشیم و از همینرو نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی ما امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ماه رمضان ماه همدلی و نماد وحدت مسلمین است، گفت: باید به تقویت ابعاد همدلی در این ماه بسیار توجه شود، همچنین به وضعیت فقرا و افراد نیازمند باید رسیدگی کرد و با الهام گیری از مفاهیم عمیق قرآنی به ترویج فرهنگ قرآن پرداخت. چرا که امروزه با توجه به گستردگی دنیای ارتباطات بیش از پیش احساس میشود که باید به ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی اهتمام کنیم و مفاهیم کتاب آسمانی را با استفاده از ابزارهای ارتباطی مثل شبکههای اجتماعی گسترش دهیم.
پاک نیت خاطر نشان کرد: باید به فکر نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه باشیم و این امر زمانی تحقق مییابد که همه آحاد جامعه، از دانشآموز و دانشجو تا کارمند رسمی و غیررسمی، همگی در این خط و مسیر حرکت کنند، چون بدون همکاری همه بخشهای جامعه در جهت ترویج فرهنگ قرآنی قطعاً نمیتوانیم جامعهای کاملاً منطبق با دستورات قرآنی داشته باشیم و شاید بهترین فرصت و بستر مهیا برای تحقق این امر، همین ماه مبارک رمضان باشد.
بازیگر سریال «پس از باران» با بیان اینکه اگر نمایشگاه قرآن تجلی و ظهور همه توانمندیهای دستگاهها در حوزههای مختلف قرآن باشد، میتواند به هر کس به تناسب نیازش و به هر مخاطب متناسب با سطح مطالبه و ادراکش پاسخگو باشد، تاکید کرد: نمایشگاه قرآن میتواند کارکردهای مختلفی در گسترش فرهنگ قرآنی را برعهده بگیرد.
این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه گفت: درباره تعريف سينماي قرآني نظرات بسياري ارائه شده اما به نظر بنده، فيلمي كه از مفاهيم قرآني به شكلي مستتر يا آشكار بهره ميبرد ميتواند فيلم قرآني باشد و در فیلم هایی با موضوعات اجتماعی هم می توان مفاهیم اجتماعی را به طور ظریف گنجاند که در برگیرنده یک آیه قرآنی باشد و قطعا این نوع فیلم ها تاثیرات زیادی برروی مخاطب می گذارد چون توانستیم یک پیام قرآنی را غیرمستقیم و کاربردی برایشان به تصویر بکشیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در باب ترویج قرآن و چگونگی ها و راهکار ها و چالش های آن پژوهش هایی انجام شده است و مروری بر پیشینه پژوهش در این زمینه و نقد و بررسی آنها می تواند ما را در دستیابی به ارائه راهکاری بهتر یاری کند.
نظر شما