به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد سید آبادی، سخنران حرم مطهر رضوی در سلسله سخنرانی های ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی گفت: دروغ از نشانه های نفاق است و اگر سه چيز در هر كس باشد منافق است گر چه روزه دارد، نماز بخواند، حج و عمره كند و بگويد من مسلمانم، كسى كه دروغ بگويد، خلف وعده کند و خیانت در امانت کند.
وی افزود: اثر تخریبی غیبت در ایمان انسان بیش از آکله بیماری جزام، بیماری که گوشت و پوست بدن را می خورد است و کسی که غیبت کند و توبه کند آخرین نفر به بهشت وارد می شود و کسی که با این گناه بمیرد نخستین نفر در ستون جهنم خواهد بود.
سید آبادی با اشاره به اینکه در کلام معصومین (ع) بر هیچ چیزی به اندازه مراقبت از زبان توصیه و تأکید نشده است، افزود: اگرکلام و سخن یک نفر درست و استوار نباشد قلب و دلش استوار نخواهد شد و تا قلب و دلش استوار نشود ایمانش پایدار نمی شود
وی با بیان حدیثی از پیامبر (ص) در مورد دستیابی به بهشت که فرمودند:«شش چيز را براى من ضمانت كنيد تا من بهشت را براى شما ضمانت كنم؛ راستى در گفتار، وفاى به عهد، برگرداندن امانت، پاكدامنى، چشم بستن از گناه و نگه داشتن دست (از غير حلال)»، گفت: حرف و کلام پایه، وزن و نشانه آگاهی و کمال انسان است.
وی با اشاره به اینکه زبان ترازوی سنجش ایمان، معرفت و فهم انسان است، خاطر نشان کرد: گناه غیبت در ایمان اثر تخریبی دارد و اگر انسان بتواند از این آفت فاصله بگیرد ایمان و معرفتش در امان خواهد ماند.
سید آبادی افزود:در کلام معصوم(ع) باطن غیبت تشبیه شده به انسانی که در کنار برادر دینی مرده خود نشسته و تکه های بدنش را می خورد.
وی با اشاره به اینکه غیبت از مبطلات روزه نیست ولی حقیقت روزه را از بین می برد، گفت: بعضی از انسان ها به راحتی دروغ می گویند این در حالی است که اگر مراقبت این امر نباشند آثار سوء فراوانی بر روی باور های دینی آنان خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه برخی از آفات زبان از گناهان کبیره هستند و گناه کبیره یعنی گناهی که فرد را به جهنم می برد مگر توبه کند افزود: «خداوند نزد هر گوینده ای است» که اگر مبنای رفتار و سخن ما باشد هر حرفی را نمی زنیم و این همان تقواست، کسی که از خدا بترسد کلام راست و حق می گوید، اگر این گونه شد انسان از آفات زبانش درامان می ماند از این رو در اخلاق اسلامی بیشترین تأکید را بر مراقبت از زبان شده است.
وی با اشاره به حساسیت سخن درست در کلام و رفتار پیامبر (ص) گفت: روزی حضرت زهرا (س) حین خروج از محضر پیامبر (ص)؛ پیامبر به حضرت نوشته ای دادند که سه جمله در آن نوشته شده بود آنکه ايمان به خدا و روز آخرت دارد، بايد همسايه اش را اذيت نکند و آنکه ايمان به خدا و روز آخرت دارد، بايد مهمانش را احترام کند، و کسی که ايمان به خدا و روز آخرت دارد، بايد سخن خير گويد، يا سکوت اختيار کند.
سید آبادی با بیان روایتی از پیامبر (ص) که فرمودند«بزرگ ترین گناه بعد از شرک به خدا و آزار والدین، دروغ است، تصریح کرد: گفتار صحیح و درست بر سایر اعمال انسان تأثیر میگذارد.
سخنران حرم مطهر رضوی گفت: انجام هر کاری برای انسان سختی دارد ولی حرکت زبان در هر حالت امکان پذیر است ولی برخی گمان می برند حرفی را زدند و تمام شد باید بدانند هر لفظی که از دهان خارج شود در نزد پروردگار و نامه اعمالشان ماندگار است.
نظر شما