به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین طالبی، معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب استان قم امروز (یکم تیر) در نشست خبری مسئولین دستگاه قضایی استان قم که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد، با اشاره به روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، عنوان کرد: دستگاه قضایی استان قم برخورد جدی با جرایم خاص که مخل امنیت شهر و یا مخل عفت عمومی جامعه است، دارد.
دادسرای عمومی و انقلاب با جرایمی که امنیت شهر را به مخاطره میاندازد، به شدت برخورد میکند
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب اظهار داشت: اوباش گری ها، غداره کشی ها، چاقوکشیها و منازعات از جمله موارد مخل نظم و امنیت است که ما نیز حساسیت خاصی بر آنها داریم.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی تصریح کرد: دادسرای عمومی و انقلاب با جرایمی که امنیت شهر را به مخاطره میاندازد، چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی به شدت برخورد میکند.
موضوع روزه خواری امسال کمرنگ تر از سالهای است/دادگستری با قاچاقچیان مواد مخدر به شدت برخورد میکند
وی افزود: برخورد با قاچاق مواد مخدر از برنامههای دادگستری است که سال هاست با جدیت پیگیری میشود، امسال نیز با به کارگیری ابزار قانونی و بر اساس ضوابط قانونی، کوچکترین اغماضی نسبت به جرایمی که در این استان واقع میشود، نخواهیم داشت.
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب با بیان این که موضوع روزه خواری امسال کمرنگ تر از سالهای است، گفت: موضوع مواد مخدر درسال گذشته به صورت جدی تر پیگیری شد و با آنهایی که به صورت خرده و یا کلان اقدام به قاچاق مواد مخدر میکردند، به شدت برخورد شد.
کشف 9 تن انواع مواد مخدر در استان قم در سال گذشته
حجت الاسلام و المسلمین طالبی ادامه داد: بر اساس جدیت نیروهای دادگستری در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر، حدود 9 تن انواع مواد مخدر در سال گذشته کشف شد که در مقایسه با 8 سال گذشته بی نظیر بوده است.
وی یادآور شد: در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که 5 درصد از مواد مخدر کشف شده برای مصرف مردم قم بوده است و مابقی مربوط استانهای دیگر بود که در مسیر مواصلاتی قم کشف شدند.
مسیرهای مواصلاتی قم، باتلاقی برای قاچاقچیان مواد مخدر است
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب با بیان این که مسیرهای مواصلاتی قم به عنوان باتلاقی برای قاچاقچیان مواد مخدر است، تصریح کرد: شنیدهها حاکی ازآن است که قاچاقچیانی که مبادرت به انتقال مواد مخدر میکنند، به رابطین خود به شدت توصیه میکنند که مواد مخدر را از راههای مواصلاتی قم عبور ندهند که این نتیجه اقدامات جدی دادگستری قم در حوزه مواد مخدر است.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی با بیان این که در بحث اعتیاد کارهای بسیار موثری انجام شد، گفت: معاونت پیشگیری دادگستری در این زمینه فعالیت گسترده ای انجام داده است.
تمام بسترها برای ترک اعتیاد معتادان قم فراهم است
وی افزود: امروز در استان قم، اگر معتادی بخواهد اعتیاد خود را ترک کند، تمام بسترها برای ترک اعتیاد فراهم است، اما اگر چنین قصدی نباشد، با دستور دستگاه قضایی به مراکز نگهداری اجباری مصرف کنندگان منتقل میشوند و تا بهبودی کامل در آنجا بازداشت میشوند.
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب تصریح کرد: معتادان و مصرف کنندگانی که داوطبانه به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنند، با آغوش باز استقبال میشوند و مددکاران و روانشناسان، راهکارهای مختلف ترک اعتیاد را به آنها معرفی کنند.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی ادامه داد: در مراکز ترک اعتیاد، هزینه ترک اعتیاد از افراد گرفته نمی شود، همچنین سعی میشود که بستر کار و اشتغال برای آنها فراهم شود و خانوادههای آنها نیز تا حد مقدور حمایت میشوند.
وی تأکید کرد: ما از مصرف کنندگان مواد مخدر درخواست میکنیم که یا اقدام به ترک مواد مخدر کنند و یا استان را ترک کنند، در غیر این صورت با برخورد جدی مواجه میشوند.
استان قم یکی از استانهای پاک در سطح کشور است
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب عنوان کرد: استان قم یکی از استانهای پاک در سطح کشور است، به طوری که طی سالیان گذشته اجازه پرسه زدن معتادان و مصرف کنندگان را در سطح استان ندادیم.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی اضافه کرد: قاچاقچیان باید از سوداگری بر سر جان جوانان استان دست بردارند، زیرا دادگستری قم تمام تلاش خود را در پاکسازی استان قم از قاچاقچیان مواد مخدر میکند.
وی عنوان کرد: قاچاقچیان مواد مخدر در صورتی که به دام بیافتند، از تمام امتیازاتی که افراد زندانی عادی میتوانند داشته باشند، محروم هستند و ایام حبس برای آنها با استفاده از ابزار قانونی و در چارچوب قانون، شدیدترین مجازات را برای آنها اعمال میکنیم.
7 هزار پرونده مواد مخدر در استان قم در سال گذشته
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب یادآور شد: در دادسرای عمومی و انقلاب استان قم، بخش زیادی از پروندهها مربوط به اعتیاد است ولی تلاش بر این است که برای معتادان پرونده ایجاد نشود تا پس از ترک اعتیاد به آغوش جامعه بازگردند.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی بیان داشت: استان قم در سال 93، پنج هزار پرونده مواد مخدر داشت که در سال گذشته به 7 هزار پرونده در حوزه استعمال، استفاده از مواد روان گردان و نگهداری جزئی مواد مخدر رسید.
وی با بیان این که 7 کمپ ترک اعتیاد در استان وجود دارد، اظهار کرد: در استان قم یک کمپ اجباری با ظرفیت 250 نفر وجود دارد که در این زمینه فعالیت میکند.
وجود سرب در مواد مخدر مرفینی
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب تصریح کرد: ما از هر فرصتی برای هشدار و آگاهی مصرف کنندگان مواد مخدر استفاده میکنیم، از جمله یکی از موارد، بحث وجود سرب در بسیاری از مواد مخدر مرفینی است.
حجت الاسلام و المسلمین طالبی افزود: سرب باعث اختلال در گوارش و اختلالات کبدی میشود، تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قم نشان میدهد که چهار پنجم افرادی که دارای مشکلات کبدی و گوارشی با وجود مصرف سرب بودند، مصرف کننده مواد مخدر بودند.
وی با اشاره به مصرف کنندگان شیشه، گفت: اخیرا کیفیت شیشه فوق العاده کاهش یافته است و آثاری که در گذشته داشت، امروز ندارد و افراد مصرف کننده شیشه به راحتی میتوانند شیشه را ترک کنند.
معاون دادستان در دادسرای عمومی و انقلاب بیان داشت: متادون از نظر ما یک مخدر است، اما از نظر پزشکان یک داروست و پزشکان برای این که جلوی رفتارهای پرخطر آنها را بگیرند، این دارو را تجویز میکنند، ولی این مسأله باید به صورت حساب شده باشد.
حجت الاسلام والمسلمین طالبی یادآور شد: ما باید به خانوادهها آگاه سازی کنیم و تأکید کنیم که متادون یک داروی ترک اعتیاد نیست.
نظر شما