ادامه طرح خودمراقبتی نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی است

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه طرح خود مراقبتی مهمترین شکل مراقبت اولیه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است، گفت: ادامه این طرح در استان نیازمندهمکاری دستگاههای اجرایی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، کامبیز مهدی زاده امروز (1 تیر) در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی اظهار داشت: یک برنامه ملی تحت عنوان طرح خود مراقبتی طی 3 ماه گذشته در کشور تهیه شده است.

 

وی بیان کرد: طرح خود مراقبتی مجموع اقدامات آگاهانه، آموخته شده و هدف داری است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده شان انجام می دهند و برای حفظ حیات و سلامت فرد در جامعه مفید است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به دلایل اقبال مردم به خود مراقبتی اشاره کرد و گفت: این دلایل شامل آشکار شدن محدودیت‌های سیستم سلامت تخصصی، تغییر الگوی بیماری ها از حاد به مزمن، تغییر دیدگاه از درمان قطعی به مراقبت، رشد دانش افراد غیر متخصص و غیر تخصصی شدن مراقبت‌های پزشکی است.

 

مهدی زاده با بیان اینکه خود مراقبتی مهمترین شکل مراقبت اولیه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است، تصریح کرد: 65 تا 85 درصد از مراقبت‌ها از جنس خود مراقبتی است.

 

وی اظهار کرد: خود مراقبتی سبب بهبود سلامت و کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات و کاهش هزینه‌های سلامت می شود.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه خود مراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی و سازمانی نیست، گفت: این طرح مکمل مراقبت‌های تخصصی و سازمانی محسوب می شود و امروزه با توجه به وجود بیماری‌های روانی و اجتماعی نیاز است که وارد این طرح شد.

 

مهدی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: حیطه‌های طرح خود مراقبتی شامل حفظ سلامت، ارتقای سلامت و اصلاح سبک زندگی است.

 

کد خبر 552992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha