به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حجت الاسلام مصطفی حقی، دادستان عمومی گرگان، امروز (1 تیر) در همایش مشارکت های مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از آسیب های اجتماعی اماری از گردش مالی این تجارت شوم در کشور ارائه کرد و گفت: گردش مالی این تجارت منحوس در جهان سالانه یک هزار و 600 میلیارد دلار است که 3 میلیارد دلار آن در کشورما اتفاق می افتد که رقم بسیار زیادی است.
وی با بیان اینکه 3 درصد جامعه معتاد هستند، افزود: این فقط آمار معتادان رسمی است که تحت درمان هستند و یا خدمات دریافت می کنند، محدوده سنی مصرف کنندگان موادمخدر در کشور نیز 15 تا65 سال است و سالانه 10 هزار میلیارد تومان برای درمان آنها هزینه می شود.
دادستان گرگان با اشاره به گسترش استفاده از مواد مخدر صنعتی به خانواده ها هشدار داد و گفت: در گذشته درگیر مواد مخدر سنتی بودیم که مصرف آن به اجتماع ضرر چندانی وارد نمی کرد و در نهایت دیگر فرد آن مرد نان آور خانواده نبود اما امروز با گسترش استفاده از مواد مخدر صنعتی، معتادان تبدیل به قاتل متحرکی شده اند که امنیت جامعه را در معرض تهدید قرار داده اند.
وی بیان کرد: علایم بالینی مصرف مواد مخدر صنعتی خیلی قابل مشاهده نیست بنابراین خانواده ها باید آموزش های لازم را ببینند و صدا و سیما نیز وظیفه دارد واقعیت ها را همانگونه که هست به مردم نشان دهد.
حجت الاسلام حقی با اشاره به مضرات استفاده از قلیان هم گفت: در ابتدای شروع به کار به عنوان دادستان مرکز استان قول هایی به مردم دادم که یکی از آنها برخورد با عرضه قلیان بود. با اینکه عده ای مخالفت کردند و علیه بنده تجمع کردند باید بگویم به هیچ وجه با کاسبی مخالفتی ندارم اما به هیچ عنوان از موضع خود کوتاه نمی آیم و با عرضه قلیان به شدت برخورد خواهم کرد.
به گفته وی، بیش از 98 درصد افرادی که قلیان استمعال می کنند معتاد به مواد مخدر سنتی و صنعتی می شوند.
وی از کم کاری برخی از دستگاه ها برای مقابله با عرضه قلیان انتقاد کرد و گفت: چطور بنده به عنوان دادستان پس از ساعت کاری می توانم با لباس شخصی به اینگونه مراکز بروم و در صورت مشاهده تخلف دستور پلمپ بدهم اما بهداشت که متولی اصلیست نمیتواند کاری انجام دهد.
حجت الاسلام حقی افزود: برخی از متولیان برای برخورد با متخلفان عدم انگیزه دارند و یا اینکه انگیزه بر عدم برخورد دارند که رویکرد دوم خطرناک است.
نظر شما