تکنولوژی نمی تواند میان مخاطب و بازیگر، ارتباط حسی و عاطفی برقرار کند

رئیس شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش مرکز هنرهای نمایشی،ایجاد ارتباط حسی وعاطفی بین مخاطب و بازیگر را جزء ذات و جوهره تئاتر دانست و گفت: تکنولوژی هرگز نمی تواند میان مخاطب و بازیگر ارتباط حسی وعاطفی برقرار کند.

دکتر رحمت امینی، رئیس شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به نقش تئاتر در ایجاد ارتباط حسی و عاطفی بین مخاطب و بازیگر، به خبرنگار شبستان گفت: اگر چه عرصه تکنولوژی با پیشرفت های زیادی همراه بوده و در عصری زندگی می کنیم که سینمای سه بعدی وجود دارد، اما تکنولوژی هیچ وقت نمی تواند ویژگی تئاتر را داشته باشد و میان مخاطب و بازیگر ارتباط حسی و عاطفی برقرار کند.

 

امینی ادامه داد: بازیگر تئاتر با تمرین و ممارست فراوان می تواند هاله ای از انرژی ایجاد کند و وقتی روی سن قرار می گیرد این انرژی تماشاگر را جذب می کند.

 

وی اذعان کرد: در شب های مختلف اجرا، این هاله های انرژی بزرگ و کوچک می شود و گاهی بازیگر از اجرایش لذت می برد و گاهی لذت کافی را نمی برد و تماشاگر نیز با نگاه دقیق متوجه این مسئله می شود.

 

این استاد دانشگاه، این حس را، جادوی تئاتر و ویژگی هنر زنده آن دانست و گفت: در تئاتر، کارهایی مورد استقبال مخاطب قرار می گیرد که از یک فرایند درست تمرین برخوردار باشد و این فرایند همان علم، آگاهی، تمرین، زمان و مکان است.

 

امینی ادامه داد: مطالعه آثار پیشکسوتان و بزرگان تئاتر، نقشی مهم و اساسی در تکمیل استعدادهای هنرمندان این عرصه دارد.

 

وی در خصوص آسیب شناسی تئاتر، اظهار کرد: سهل الوسول بودن رسیدن به اجرا و فقدان مطالعه از آسیب های هنر تئاتر محسوب می شود.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: وقتی در دانشگاه بحث اتود مطرح می شود منظور عرضه توانمندی های فرد در بازیگری است و آن چه در اتود بازیگری مد نظر است بدن، بیان، حس های درونی و بیرونی و انعطاف چهره است و فارغ از موسیقی، دکور و سایر عوامل بازیگر باید توانمندی خود را عرضه کند.

 

امینی درباره بهبود کیفیت برگزاری جشنواره"از ایده تا بداهه" در سال های آتی، خاطر نشان کرد: برای بهبود کیفیت برگزاری این گونه جشنواره ها باید، با کارشناسان علمی در این زمینه جلساتی برگزار و ویژگی ها و اهداف جشنواره تعیین شود و در اختیار آموزشگاه ها قرارگیرد تا بازیگران با رعایت ویژگی های اتودیک در این جشنواره شرکت کنند.

 

وی افزود: بهتر است جشنواره در2 بخش هنرجویی و آزاد برگزار شود چرا که هنرمند حرفه ای، کسی است که فقط از این طریق امرار معاش می کند.

 

امینی گفت: در این جشنواره برخی از شرکت کنندگان با شیوه خلاقانه سراغ ایده رفته اند که به آن انگاره جنینی، می گویند.

 

وی در ادامه به معرفی کتاب خود با عنوان تئاتر"پدا گوژیک" پرداخت و افزود: در دنیا 2 شاخه کلی در تئاتر وجود دارد تئاتر کاربردی و تئاتر زیبایی شناسانه، که در کتاب "پدا گوژیک" تئاتر زیبایی شناسانه با عنوان تئاتر فرهنگی روشن فکری معرفی شده است که در فرایندی تهیه و در سالنی، اجرا می شود.

 

امینی گفت: هدف از تئاتر کاربردی اجرای عمومی نمی باشد بلکه در شاخه های مختلف زندگی برای اصلاح و ارتقای رفتارها و ناهنجاری های اجتماعی از آن استفاده می شود که تئاتر تعلیمی و تربیتی شاخه ای از آن است و اگر استفاده از تئاتر تعلیمی و تربیتی در مدارس نهادینه شود بسیاری از مشکلات اخلاقی و رفتاری مرتفع می شود.

 

وی با بیان اینکه سریع ترین بازتاب اجتماعی در تئاتر قابل مشاهده است و جشنواره از ایده تا بداهه نیز بازتاب وقایع اجتماعی است، گفت: امروز یکی از پدیده های مسلط بر جامعه خشونت است که وظیفه هنرمند بیان آن با تعمق است ولی بهتر است مباحثی همچون نشاط، شادی، معرفت و رفاقت که در جامعه کمرنگ شده در تئاتر مورد استفاده قرار گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 55286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha