به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نشست خبری با حضور اصحاب رسانه در نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به برگزاری نمایشگاه قرآن در محیطی سرشار از معنویت گفت: اصلاح فرهنگ عمومی در سایه تمسک به قرآن کریم میسر است و عمل به دستورات و معارف بلند کتاب آسمانی قرآن به عنوان نسخه شفابخش همه مشکلات خواهد بود.
وی با بیان اینکه همانطور که تربیت باید قرآنی باشد باید اقتصاد و فرهنگ کشور نیز قرآنی شود، تصریح کرد: انس با قرآن مصونیت از ولنگاری فرهنگی را حاصل می کند و کاهش آسیبهای فرهنگی در گرو شناخت و عمل به قرآن است.
نوش آبادی توسعه نمایشگاههای قرآنی زمینهساز انس مردم با قرآن دانست و گفت: از اینرو به وسیله نسخههای قرآن میتوان همه بیماریهای سیاسی، اجتماعی، اقتصاد و فرهنگی را درمان کرد زیرا عمل به این کتاب الهی سعادت را برای انسان به همراه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری نمایشگاه قرآن را ماحصل تلاش معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه دانست و گفت: امسال تعداد زیادی از هنرمندان، خوشنویسان، طراحان، نگارگران و سایر هنرمندان با تولید و خلق آثار هنری جلوه خاصی به نمایشگاه بینالمللی قرآن دادهاند.
وی در خصوص آثار ارائه شده در نمایشگاه این دوره گفت: 50 تابلو فاخر با موضوعات قرآنی، 95 اثر خوشنویسی، 30 تابلو از هنرمندان سایر کشورها ازقبیل امارات، بحرین، اسپانیا و فرانسه، 155 اثر نقاشی خط، 133 اثر نگارگری، 106 اثر منبت و معرق، 60 اثر موزهای از موزه های مطرح کشور اعم از موزه حضرت معصومه (ع)، موزه عبدالعظیم حسنی (ع) ، کتابخانه ملی و موزه ملک و امام علی (ع)، به همراه 40 قطعه عکس با موضوعات قرآن و دفاع مقدس در نمایشگاه عرضه شده است.
- حضور 110 موسسه عفاف و حجاب در نمایشگاه قرآن
نوش آبادی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب در کنار نمایشگاه قرآن ، گفت: برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب فضای خوبی در نمایشگاه قرآن به وجود آورده، طرح ارتقای چادرهای نماز مساجد و اماکن متبرکه، حضور 110 مؤسسه عفاف و حجاب در نمایشگاه، برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی در حوزه مد و لباس، ارائه طرحها و رنگهای مختلف و متنوع از جمله فعالیتهای بخش عفاف و حجاب است که امور اجرایی این نمایشگاه برعهده انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب بوده است.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر هشدار رهبری درباره ولنگاری فرهنگی گفت: هشدار رهبر معظم انقلاب به حفظ محصولات مناسب و جلوگیری از رشد کالاهای فرهنگی مضر، نشانه اهتمام معظم له به موضوعات فرهنگی و توجه و نگاه کارشناسانه به همه زمینهها است و مخاطب این هشدار ایشان همه مدیران، مسئولان، فعالان فرهنگی، دولتی و غیردولتی و حتی عموم مردم و مصرفکنندگان و تولیدکنندگان کالاهای فرهنگی است و ما نیز به عنوان یک دستگاه فرهنگی از رهنمودها و برخوردهای دلسوزانه ایشان استقبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه هیچگاه نمیتوان قاطعانه گفت فعالیتهای متنوع فرهنگی بیعیب و نقص است، افزود: تلاش میکنیم که دغدغههای ایشان به حداقل برسد، البته همانطور که گفتم مشکلات فرهنگی فقط مربوط به وزارت ارشاد نیست و نهادهای مختلفی بودجههای بسیار خوبی در این زمینه دریافت میکنند و در برابر دغدغهها و درخواستهای رهبر معظم انقلاب مسئول هستند.
نوش آبادی با اشاره به برخورد وزارت ارشاد با برخی از محصولات فرهنگی نامناسب گفت: ما با کسی تعارف نداریم و جلوی بسیاری از آثار فرهنگی نامناسب در زمینه های کتاب، آثار سینمایی، بازی های رایانه ای، فعالیت های رسانه ای و شبکه های اجتماعی را گرفتهایم و این نشان میدهد که التزام و توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در بدنه وزارت ارشاد وجود دارد که محصولات خود را تشویق و محصولات مضر را حذف کند.
- تصمیم شورای نظارت بر مطبوعات فرا جناحی و فرا دستگاهی است
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصمیمات هیأت نظارت بر مطبوعات مبنی بر توقیف برخی سایتها مانند سایت جهاننیوز گفت: تصمیمات هیأت نظارت بر مطبوعات تصمیماتی حکومتی و حاکمیتی است و ارشاد به عنوان نماینده دولت یکی از اعضای این هیأت است و نمایندگانی از سایر قوا دیگر کشور، حوزه، دانشگاه و نمایندگان مدیران مسئول رسانهها در هیأت نظارت عضو هستند و تصمیماتی که منجر به توقیف یا احضار رسانهها میشود با رأی اکثریت اعضا است و تصمیم وزیر ارشاد نیست.
وی اضافه کرد: درباره سایتی که اشاره شد این تصمیم را هیأت نظارت بر مطبوعات گرفته و این تصمیم به استناد قانون بوده زیرا رسانهها مجاز به پخش مطالب خلاف واقع و تحریف سخنان دیگران نیستند، البته رأی هیأت نظارت هم به دادگاه ارجاع میشود و اگر تأیید شد رسانه محکوم وگرنه این رسانه تبرئه میشود.
نوشآبادی ادامه داد: شورای نظارت بر مطبوعات این سایت را به استناد بند 11 ماده 6 قانون مطبوعات و تبصره ماده 12 قانون توقیف کرده است و تصمیم این شورا فراداتسگاهی است که البته باید مراحل قانونی خود را طی کند.
- توقیف روزنامه قانون به وزارت ارشاد مرتبط نیست
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص توقیف روزنامه قانون گفت: این روزنامه به دستور دادستانی توقیف شده و وزارت ارشاد هیچ دخالتی در آن نداشته است و به دلیل شکایت نهادهای امنیتی رخ داده و با دستور قوه قضاییه این سایت توقیف شده است.
وی ادامه داد: البته باید به سمتی برویم که با یک خطا کل رسانه تعطیل نشود و اگر یک نفر خطا کرده آن یک نفر مجازات شود و این کار به اصلاح قانون و ترمیم آن نیاز دارد و ما در حال اصلاح قانون هستیم.
- فیلم فروشنده باید مجوز اکران دریافت کند
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص نقل قول هایی از وی درباره فیلم فروشنده گفت: گلایهای که من از برخی رسانهها دارم این است که سخنان ما را تحریف میکنند و گزینشی منعکس میکنند هر فیلمی ساخته میشود مراحلی دارد ابتدا باید فیلمنامه به تصویب رسیده و سپس مجوز ساخت دریافت کند و پس از ساخت نیز در شورای صدور نمایش مجوز اکران بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین درباره «فیلم 50 کیلو آلبالو» باید بگویم این تصمیم را وزیر ارشاد برمبنای اختیارات قانونیاش گرفت، وی فیلم را دید و عقیده داشت، این فیلم نباید نمایش داده شود و این تصمیم منطبق بر قانون است و تصمیم فراقانونی یا فراشورایی نیست و برخی انتقادهایی که از آقای جنتی مطرح میشود نشانه عدم شناخت از اختیارات وزیر ارشاد است.
نوشآبادی در خصوص فیلم «بارکد» گفت: این فیلم از نظر محتوا هیچ مشکلی نداشته و فقط موسیقی پایانی آن از نظر متن و خواننده مجاز نبود که اصلاح شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کاهش زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن تصریح کرد: با توجه به منبع ارائه شده برای این دوره نمایشگاه بالغ بر 4 میلیارد تومان امکان برگزاری نمایشگاه در بازه زمانی بیشتر نبود البته امکانات فضایی نمایشگاه نیز این امکان را نمی داد.
وی با اشاره به اینکه در این دوره از نمایشگاه به کیفیت بیشتر از کمیت توجه شده است، افزود: در حوزه اقتصاد مقاومتی وظیفه ارشاد گفتمان سازی و نشر این فرهنگ در کشور است و با استفاده از امکانات و ابزار خود باید این فرهنگ را نهادنیه کند که بخشی از آن را می توان توس برگزاری نمایشگاه قرآن محقق کرد.
- برگزاری حج تمتع برای سال آینده پیگیری خواهد شد
نوش آبادی همچنین درباره حج امسال گفت: حج تعطیل نشده و حکام سعودی اجازه این کار را ندارند البته سعودی ها تظاهر به همکاری داشتند اما هیچ نشانه ای از همکاری نبود زیرا سعودی ها با برخی شرطهای نامعقول ما را از حج محروم کردند اما امکانات ما در مکه و مدینه در جای خود باقی است و ان شا الله سال آینده با برنامه ریزی دقیق باید مسیر حج را هموار کنیم.
نظر شما