به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، این رساله شامل احکام تقلید، احکام طهارت و احکام آب ها، احکام نجاسات، احکام مطهرات، احکام ظرف ها ف احکام وضو ، احکام تیمم، احکام نمازهای واجب ، احکام قبله، احکام مسجد، احکام اذان و اقامه، احکام نمازهای واجب و اهمیت آن ، واجبات و ارکان نماز، احکام شکیات نماز، نماز عید فطر و قربان، اجیر گرفتن برای نماز ، احکام نماز جمعه ، احکام روزه، احکام خمس ، احکام روزه قضا، احکام روزه مسافر، احکام خمس ، احکام شراکت، احکام مضاربه، احکام صلح، احکام اجاره، احکام جعاله، احکام مزارعه، احکام ودیعه یا امانت، احکام شیر دادن و... است.
در بخشی از این رساله با عنوان قضای سجده و تشهد فراموش شده می خوانیم:
مساله 1241- انسان باید قضای سجده و تشهدی را که فراموش کرده است، بعد از نماز به جای بیاورد و باید تمام شرایط نماز ، مانند پاک بودن بدن و لباس و رو به قبله بودن و شرط های دیگر را در هنگام به جا آوردن قضای سجده و تشهد داشته باشد.
مساله 1242- اگر سجده را چند دفعه فراموش کنید ، مثلا یک سجده را از رکعت اول و یک سجده را از رکعت دوم فراموش کند باید بعد از نماز ، قضای هر دو را با سجده های سهوی که احتیاطا برای آن ها لازم است را به جای آورد و...
گفتنی است :آیتالله سید عبدالجواد علمالهدی در سال 1309 هجری شمسی در مشهد مقدس به دنیا آمد. وی تحصیلات حوزوی را از سن یازده سالگی در حوزه علمیه «نواب» این شهر آغاز کرد و ادبیات، صرف و نحو، معانی و بیان، منطق، اصول فقه، تفسیر قرآن و عقاید کلامی نسبت به توحید، نبوت و معاد را فرا گرفت.
وی در سال 1321 شمسی همزمان با ورود متفقان به ایران و از بین رفتن حکومت طاغوت اول، به سفارش پدرش سید علی علمالهدی که از علمای بزرگ مشهد مقدس به شمار میرفت به همراه شش برادر دیگر وارد وادی علم و طلبگی شد چرا که از سال 1314 تا 1320، رضاخان مدارس طلاب خراسان و آثاری که از آنها باقی مانده بود را خراب کرده بود.
سید عبدالجواد در سال 1325 نیز به همراه برادرانش برای هجرت از خراسان، عازم قم شد و برای فراگرفتن تحصیلات قرآنی بالاتر، از اساتید حوزه علمیه قم بهره برد. وی سطح عالی دروس حوزوی را در محضر اساتیدی مانند آیتالله العظمی بروجردی(مدت 10 سال) در مدرسه فیضیه قم گذراند. علمالهدی به موازات درس آیتالله العظمی بروجردی، به همراه آیتالله شهید سعیدی از سال 1331 در درس استاد امام خمینی (ره) شرکت کرد و تا سال 1342 که ایشان را تبعید کردند از محضر حضرت امام بهره برد.
آیتالله علمالهدی در سال 1347 و به دستور ساواک قم را ترک کرد و در تهران محله قیام ساکن شد. وی حوزه علمیه الامام القائم(عج) را در این محله بنا کرد و هماینک دروس خارج این مجتهد علوم حوزوی در این مدرسه دینی برگزار میشود.
رساله الاحکام «توضیح المسائل مطابق با فتاوای فقهی اهل بیت عصمت و طهارت»آیت الله سید العظمی سیدعبد الجوادعلم الهدی خراسانی به همت دفتر آیت الله العظمی علم اهدی خراسانی چاپ و منتشر شد.
نظر شما