به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی صبح امروز(30خرداد) در دیدار خدمت یاران فرهنگی حرم منور رضوی که اظهار کرد: ایجاد فضای آرام برای زائران را یکی از مهمترین دغدغههای آستان قدس رضوی است و در ایجاد این آرامش، پاسخگویی به مسائل دینی و رفع دغدغههای شرعی زائران بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: ماموریت و رسالت اصلی آستان قدس رضوی امور فرهنگی و اشاعه معارف قرآنی و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و به ویژه سیره رضوی است.
حجت الاسلام رئیسی تصریح کرد: آستان قدس رضوی به برکت وجود مضجع شریف امام علی بن موسی الرضا(ع) دارای ظرفیتهای بیبدیلی در اشاعه فرهنگ اسلامی و تاثیرگذاری بر قلوب است، که باید از این ظرفیت به نحوی موثر و فعال بهره برد.
وی افزود: مقوله پاسخگویی به مسائل دینی باید به گونه ای در حرم مطهر رضوی قوی و در دسترس باشد که هر زائری خواستار رفع شبهاتش بود، بدون دریافت پاسخ و همراه با شبهه از این حرم ملکوتی خارج نشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری یافتن آرامش و رفع اضطرابها را بر افزایش جاذبههای زیارت بسیار موثر دانست و خاطر نشان کرد: پاسخ گویی صرف بدون ایجاد ارتباط موثر با مراجعه کننده به هیچ عنوان مطلوب و موثر نخواهد بود. آنچه که موجب هدایت و اشاعه فرهنگ اسلامی میشود؛ ارتباط موثر و تاثیر کلام علمای دین است و تا زمانی که این تاثیر کلام نباشد، قطعا هدایت دینی راه به جایی نخواهد برد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه بنای کار آستان قدس رضوی بر توسعه کمی و کیفی فضای فرهنگی و پاسخ گوییهای دینی و رفع شبهات است، اظهار داشت: مراکز پاسخ گویی دینی زیادی در سطح کشور فعال هستند و نباید از تاثیرات ذاتی و الهی این صحن و سرای ملکوتی غافل باشیم.
حجت الاسلام رئیسی گفت: نباید خود را تنها به فضای حرم یا مشهد محدود کنیم بلکه باید به سمتی حرکت کنیم که از این ظرفیت معنوی در سطح جهان اسلام استفاده کنیم.
وی با اشاره به افزایش ساعات کار مرکز پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی در طول ماه مبارک رمضان، عنوان کرد: توسعهای که در امر پاسخگویی به سوالات دینی در ماه مبارک رمضان ایجاد شده است، پس از این ماه نیز ادامه مییابد و حتی گسترش و افزایش نیز خواهد داشت.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای گسترده و متنوع آستان قدس رضوی اشاره و با بیان اینکه این اقدامات متنوع در راستای بستر سازی برای تحقق اهداف فرهنگی است، بیان کرد: بدون شک فعالیتهای اقتصادی ماموریت اصلی آستان قدس رضوی نیست، بلکه با هدف زمینه سازی برای امور فرهنگی و دینی انجام می شود و این همان رسالتی است که حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) نیز در طول عمر مبارکشان به دنبال آن بودند.
وی سه رسالت اصلی آستان قدس رضوی را امور فرهنگی، زائر محوری و توجه به مستمندان و محرومان خواند و گفت: شعاع فعالیت فرهنگی حرم مطهر رضوی نباید محدود به این بارگاه یا مشهد مقدس باشد. این سرچشمه زلال و کانون اشاعه سیره رسول الله(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، باید ابتدا در تمام ایران اسلامی و سپس در سرتاسر جهان اسلام گسترش یابد و سیطره فرهنگی داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تولیدات و برنامههای فرهنگی آستان قدس رضوی را در جهان اسلام بینظیر توصیف و خاطر نشان کرد: باید تمام علاقهمندان و ارادتمدان این امام همام را از این خورشید و چشمه جوشان معرفتی از طریق امواج رسانهای بهرهمند کرد و برای تحقق آن استفاده از شیوههای نوین و متنوع حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه باید بستر و فضا برای انتقال پیام و سخن حضرات معصومین(ع) فراهم شود، اظهار کرد: حضور فعال فرهنگی یعنی اینکه قبل از اینکه شبهه ایجاد شود، با تحکیم مبانی فکری و اندیشهای اسلام در جامعه، در صدد مبارزه با شبهات بود.
حجت الاسلام رئیسی افزود: حرکت انفعالی در حوزه فرهنگ یعنی آنکه ابتدا با غفلت به دشمن اجازه دهیم شبهه ایجاد کند و سپس با صرف سرمایه، نیرو و هزینه در صدد رفع آن بر بیاییم.
وی حرکت فعال و به دور از انفعالات غافلانه را راهبرد محوری اقدامات فرهنگی آستان قدس رضوی خواند و گفت: آنچه تاکنون در حوزه فرهنگ در این بارگاه ملکوتی اتفاق افتاده، بدون شک بسیار خوب و ارزشمند بوده است؛ اما آنچه که بعد از این باید محقق شود؛ همتی مضاعف و جهادی را میطلبد.
نظر شما