به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حبیب الله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور در جلسه علنی امروز یکشنبه 30 خرداد مجلس و در ارایه گزارشی به نمایندگان گفت: بیشترین قاچاق کالا در کشور مربوط به کالاهای ممنوعه است و ما در واقع هم با قاچاق ورودی و هم خروجی مواجه هستیم.
وی گفت: اگر کسی بخواهد از طریق مجاری رسمی کالایی وارد کشور کند باید با دلار 6 هزار و 500 تومان این کار را انجام داد و اگر کسی بخواهد از طریق مجاری غیررسمی کالایی وارد کند دلار 3 و 200 در بازار برایش 4 هزار تومان تمام می شود.
وی با اشاره به معافیت 66 کالا در کشور گفت: بیشترین معافیتها راجع به کالاهایی است که معافیت اقتصادی دارند که 40 مورد از 66 مورد کالا هستند.
وی تصریح کرد: 80 درصد کالاهای وارداتی و صادراتی ما از مبادی 20 گمرک اصلی انجام می شود و بقیه از گمرکات دیگر انجام می شود.
وی عدم زیرساختهای کنترلی در کشور را از جمله مشکلات برای کنترل مبادی ورودی و خروجی کالا عنوان کرد و ادامه داد: در واقع ما در روز فقط امکان کنترل 200 کانتینر را داریم و نزدیک به 3 هزار و 300 کانتینر بدون هیچ کنترلی وارد کشور می شود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اینکه مشخص نبودن منابع مالی قاچاق کالا را به همراه دارد گفت: تداوم پرداخت یارانه به سوخت باعث قاچاق ان می شود مثلا در کشورهای همسایه قیمت هر لیتر گازوئیل بین 2 هزار تومان تا 4 هزار و 500 تومان است و این در حالی است که قیمت گازوئیل در کشور ما 300 تومان است و این تفاوت قیمت باعث قاچاق این سوخت به کشورهای منطقه می شود.
وی تصریح کرد: ما تا وقتی که نتوانیم برای مرزنشینان یک معیشت قابل قبول داشته باشیم قطعا زمینه های استفاده از معابر غیررسمی برای انها اماده است.
وی با تاکید بر بحث تاثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی در این مورد گفت: تغییر الگوی مصرف و سبک زندگی نیز باعث قاچاق کالا شده است.
وی همچنین اضافه کرد: اقداماتی را که ما در ستاد مبارزه با مبارزه با قاچاق کالا در دو بخش بوده است که نخست توقف رشد قاچاق کالا در سال 93 و دیگر کاهش مستمر حجم واحد کالاست که توانستیم اقداماتمان را در این بخش برای مبارزه با قاچاق کالا انجام دهیم.
وی با بیان اینکه ما مجبوریم اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای را با هم انجام دهیم گفت: ما در بخش پیشگیرانه با عوامل علتی و در بخش مقابله با عوامل معلولی مواجه هستیم و به انها می پردازیم.
رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در سال 92 قاچاق سوخت در کشور معادل 7 میلیارد دلار بود که این روند در سال 94 به 1 میلیارد دلار کاهش یافت یعنی ما شاهد این بودیم که قاچاق سوخت 6 میلیارد دلار کاهش داشته است و انشاالله ما ان را به سمت صفر سوق می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: ما کاهش 60 درصدی حجم قاچاق فراورده های نفتی را داشتیم که امیدواریم بتوانیم این روند را در سالهای اتی نیز ادامه دهیم.
حقیقی گفت: امیدوارم روند کاهش قاچاق کالا در سال 95 به نحوی اعمال شود که بتوانیم پاسخگوی منویات رهبری در این بخش باشیم.
نظر شما