محبان امام زمان باید حق تقدم محبوب حقیقی و مجازی را بشناسند

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام ماندگاری گفت: یکی از مشکلات محبان امام زمان(عج) این است که حق تقدم بین محبوب‌های حقیقی و مجازی را نمی‌شناسند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مهدی ماندگاری خطیب مشهور و استاد حوزه علمیه شامگاه شنبه به مناسبت ماه مبارک رمضان در مهدیه تهران به سخنرانی پرداخته و گفت: نخستین شاخصه در تربیت مهدوی تنظیم محبت است، یعنی بدانیم کدام محبت جایز است و کدام محبت جایز نیست تا آنها را یک جا جمع نکنیم.

وی افزود: قائده نخست در تنظیم محبت این است براساس یک حکم کلی همه افراد غیر از دشمن خدا را دوست داشته باشیم، پروردگار در قرآن می‌فرمایند: توابین، متقین، صابرین را دوست داشته باشید ظالم، کاذب و منافق را دوست نداشته باشید.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه محبت واقعی یعنی در افعال آنچه که خدا و پیغمبر(ص) و معصومین(ع) به آن امر کرده‌اند دوست بدارید و درب دل را به روی آنچه که نهی کرده‌اند ببندید، عنوان کرد: در این قاعده حتی نسبت به اشیا هرکدام که متصل به الله است باید علاقه داشت، هرچیزی که وصل به پروردگار نیست را نباید به دل راه داد.

حجت‌الاسلام ماندگاری با اشاره به قائده دوم مبنی بر اینکه بین محبت‌های مجاز باید اولویت بندی شود، اظهار داشت: یکی از مشکلات محبان امام زمان(عج) این است که حق تقدم بین محبوب‌ها حقیقی و مجازی را نمی‌دانند.

وی افزود: مردم حق تقدم‌های عرفی و دنیایی را خوب می‌فهمند اما آنچه که در رابطه با خدا و معصومین‌(ع) است را متوجه نیستند.

این خطیب مشهور با اشاره به اینکه یکی از سخت‌ترین امتحان‌های بشریت محبت است، بیان داشت: خداوند برای حضرت ابراهیم(ع) چهار آزمایش گذاشت که همه از نوع محبت بود، اولی محبت مال بود، خدا می‌فرماید پول شما مال من است ثروتمندان وکیل من و فقیران اولاد من هستند، اگر مردم این حق تقدم را بدانند باید خمس و زکات خود را به درستی پرداخت کنند، در غیر این صورت «اللهم عجل لولیک الفرج» سودی ندارد.

حجت‌الاسلام ماندگاری با اشاره به دومین امتحان حضرت ابراهیم(ع) گفت: دومین امتحان ایشان در زمینه جان بود، که در جوانی خدا به او دستور داد بت‌ها را بشکند هنگام مجازات اصرافیل، عزرائیل، میکائیل و جبرائیل به کمک او آمدند در پاسخ آنها گفت مرا با شما کاری نیست او از آنها چیزی نخواست و فرمود پروردگارم از احوال من با خبر است.

وی ابراز کرد: سومین امتحان ایشان درباره همسران او هاجر و ساره بود، در این جا یک امتحان برای حضرت ابراهیم(ع) و یک امتحان برای هاجر بود تا ببیند که بین خدا و همسرش کدام را انتخاب می‌کند.

استاد حوزه علمیه در پایان با اشاره به امتحان دیگر حضرت ابراهیم مبنی بر حق تقدم خداوند بر اولا بود که این امتحان از همه سخت‌تر بود، خاطرنشان کرد: با این امتحان حضرت ابراهیم(ع) خداوند می‌خواهد مردم حق تقدم حقیقی را بشناسند نه اینکه پدری فرزندکش کند، به این دلیل به ابراهیم دستور می‌دهد که ببرد اما به چاقو فرمان می‌دهد که نبرد.

کد خبر 552297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha