به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه شامگاه شنبه 29 خرداد به مناسبت ماه مبارک رمضان در دانشگاه امام صادق (ع) به سخنرانی پرداخته و با اشاره به موانع رشد، گفت: ازجمله موانع رشد انسان جهل و آگاهی غلط نسبت به دین و اکتفا به حداقلهای دین است که مانع رشد انسان میشوند.
وی افزود: اگر در صدر اسلام بعد از پیامبر (ص) مسلمانان ائمه معصومین (ع) را تنها گذاشته و آنها را یاری نکردند بهاینعلت بود که به حداقلی از دین اکتفا کرده بودند، یعنی فقط بهظاهر و پوسته دین توجه داشتند آن چیزی که امروز نیز در جوامع اسلامی نیز مشاهده میشود.
حجتالاسلام پناهیان در خصوص منطق چنین افرادی اظهار داشت: افرادی هستند که به حداقل فواید دین اکتفا کرده و با باطن آن کاری ندارد صرفاً پوسته و قشری از دین را میپذیرند چنین افراد بودند که در کربلا امام حسین (ع) را تنها گذاشتند تا دشمنان او را به شهادت برسانند، در عصر ما نیز افرادی با چنین منطقی و به بهانه اینکه نباید در دین زیادهروی کرد بهنوعی دشمنی خود را با دین آشکار کردند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به متحجرانی که با سکولارها همآغوش شدند، بیان داشت: چنین اشخاصی که به حداقل فواید دین راضی میشوند قشری مسلک بوده و ابعاد عمیق سیاسی اسلام و اعمال عرفانی دین را نمیفهمند.
وی افزود: با توجه به روحیه و شخصیت افراد اکتفا به حداقل دین میتواند در اشخاص مختلف مقداری متفاوت باشد اما در کل چنین کسانی حکومت اسلامی را قبول ندارند و شاید برای ائمه معصومین (ع) نیز عزاداری کنند یا احکام ظاهری اسلام را رعایت کنند اما اهل معنویت و معرفت نیستند.
حجتالاسلام پناهیان با سفارش مطالعه نظر دقیق امام راحل درباره ولایتفقیه و حکومت اسلامی، گفت: امام راحل میفرمایند نتیجه و غرض مطلوب عبادات، کسب معارف عمیق عرفانی است، تا انسان از طریق عبادت با یک حظ قلبی از صورت و ظاهر عبور کرده به باطن برسد، کسانی که فقط بهصورت عبادت محض دعوت میکنند اما به باطن نماز دعوت نمیکنند و مردم را از آداب باطنیه بازمیدارند و میگویند شریعت را جز همین صورت نیست شیاطین طریق الیالله هستند حتی اگر اهل علم باشند. باید از شر چنین انسانهایی به خدای تعالی پناه برد که نور معرفت را در انسان منتفی میکنند و حجابهای تقلید را به روی آن میکشند و بندگان را از وصول به جمال جمیل او بازمیدارند.
وی در پایان با اشاره به اینکه اکتفا کردن به حداقل دین یعنی تحریف کردن آن و مانع رشد است و ابعاد عرفانی، عقلانی و اجتماعی دارد، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که مرا به تندروی متهم میکنند در حالیکه من بیانات امام راحل را به آنها گوشزد میکنم، اما کسانی که امروز به حداقلی از دین راضی شدند نمیخواهند عظمت انقلاب اسلامی را قبول کنند.
نظر شما