خبرگزاری شبستان _ خرم آباد؛
امروز مشکلات اقتصادی و اشتغال در استان لرستان به عنوان یکی از عمده چالش های فرا روی خانواده های لرستانی است.
مردم استان لرستان از عقب ماندگی تاریخی در حوزه صنعت و زیرساخت های استان رنج می برند، جوانان پرتوان استان بادستان خالی خانواده ها ودستان خالی تر جامعه استانی مواجه شده اند که به رغم داشتن سواد دانشگاهی و توانمندی های شاخص فردی در کنج خانه از بیکاری می نالند و با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند.
استان لرستان با پیشینه تاریخی طلایی که به گواه تاریخ همواره به نظام و ملت وفادار بوده است، امروز در امر توسعه جا مانده است.
تعطیلی برخی از کارخانه های لرستان موجب نگرانی مردم لرستان، دلسوزان، نخبگان و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی شده است.
با توجه به رهنمود های رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی و شاخص های تعریف شده در این مسیر، به تعبیر استاندار لرستان اقتصاد مقاومتی می تواند نسخه ای نجات بخش برای اقتصاد استان لرستان باشد.
استان لرستان در کنار استان کرمان و آذربایجان شرقی به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی معرفی شده است، آشکار است که تحقق این مهم و تاثیر آن بر اقتصاد استان لرستان نیازمند همت روز افزون مسئولان، مدیران در نهادهای مختلف و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است چرا که حق گرفتی است نه دادنی و این وظیفه مسئولان است که حق ضایع شده مردم را احیاء کنند.
گرچه تلاش مسئولان استان و استاندار در برنامه ریزی و اقدام برای پیشرفت استان را نباید نادیده گرفته شود و در مواردی قابل تقدیر نیز است، اما برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی در استان باید مسئولان حرف و عملشان را یکی کنند و گرنه به رغم شعار ها و حرف های آرمانی که در جلسات اقتصاد مقاومتی بیان می شود، در عمل، به جای پیشرفت، شاهد تعطیلی واحدهای صنعتی و بیکار شدن کارگرها، کارمندان، مهندسان و ... خواهیم بود.
اقتصاد مقاومتی، اقتصادی مبتنی بر توان مردم و جوانان است که باید این مهم هرچه زودتر در برنامه های مسئولان استان دیده شود، که اگر اهداف اقتصاد مقاومتی به درستی اجرایی شود، اقتصاد استان شکوفا شده و روز به روز شاهد بیکاری جوانان نخواهیم بود.
تعطیل شدن بالای 400 واحد صنعتی در استان و بیکار شدن کارگران این واحد های صنعتی، زنگ خطری جدی برای اقتصاد استان است.
البته در کنار نقد های که به برنامه های اقتصادی استان وارد است، احیاء مجتمع بزرگ کشت و صنعت لرستان توسط سرمایه گذار خارجی، خریداری هواپیمای اختصاصی برای لرستان و رشد صادرات غیر نفتی استان از جمله برنامه های قابل تقدیر مدیریت ارشد استان در حوزه اقتصادی در سال جاری است.
اما نگرانی های موجود در خصوص وضعیت اقتصادی استان باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد و هوشیار باشند که تعطیلی یا نیمه تعطیل شدن برخی صنایع استان زنگ خطریی جدی است که مسئولان در سیاست های خود تجدید نظر کرده و با برنامه ریزی جدی و وحدت در جهت تحقق اقتصاد استان گام بردارند.
ادامه این روند اقتصادی و اشتغال در استان، موجب خواهد شد جوانان توانگر استان به خاطر یافتن شغلی برای ادامه زندگی ناچار به مهاجرت به استان های دیگر شده و به تعبیری آبادگران استانهای برخوردار شوند.
انتظار عموم مردم از مجموع مسئولان و نمایندگن مردم استان در مجلس شورای اسلامی این است که با پرهیز از جناح بازی با همدیگر متحد شده و با حفظ روحیه جهادی در جهت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و اقتصاددانان کشور است گام بردارند.
نظر شما