خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مذاکرهای با ایران درباره حج در کار نیست، ایران بزرگترین خطر علیه عربستان و اسرائیل، پوتین: ایران تهدید هسته ای نیست، دیوان بینالمللی دادگستری به شکایت ایران از آمریکا رسیدگی نمیکند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران بزرگترین خطر علیه عربستان و اسرائیل است
«سایمون هندرسون» تحلیلگر ارشد اندیشکده «بیکر»، «ایران» را بزرگترین خطر علیه عربستان سعودی نام نهاد.
بر اساس این گزارش، هندرسون گفت، ایران بزرگترین خطر علیه عربستان سعودی است و در این باره دیدگاه مشترکی بین عربستان و اسرائیل وجود دارد. به گفهت وی، به یقین تماسهایی نیز بین این دو وجود دارد که برخی آنها نسبتا مشهود هستند اما این روند در حال پیشرفت است.
هندرسون افزود: «فکر نمیکنم که این امر (رابطه ریاض-تل آویو) نیز کاری از پیش ببرد. برخی از من پرسیدند که اگر ایران مجهز به سلاح هستهای میشد، آیا عربستان سعودی نیز برای تجهیز خود به عامل باز دارنده هستهای به سوی پاکستان یا اسرائیل میرفت؟ من در جواب با اطمینان گفتم که آنها به سمت پاکستان میرفتند.»
هندرسون در ادامه گفت: «دست کم در این برهه این رابطه موفقیت کاملی ندارد و اهالی عربستان سعودی نیز برای چنین موردی آماده نشدهاند و در جهان عرب و اسلام نیز چنین اقدامی مقبولیت ندارد.»
هندرسون در خاتمه افزود که اگر عربستانیها به سمت اسرائیل حرکت نمایند، این گام تنها مکملی بر حسب روابط خارجی خواهد بود. برای مقدمات این کار نیاز به اقدامهای بسیاری از سوی سعودیها است.
این تحلیلگر ارشد آمریکایی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت که سعودیها هرگز به روسها اعتقادی ندارند و آنها را روسیه را به عنوان رقیب نفتی و غیر قابل اعتماد میبینند.
دیوان بینالمللی دادگستری به شکایت ایران از آمریکا رسیدگی نمیکند
در حالی که «حسن روحانی» رییس جمهور ایران روزهای گذشته خبر از شکایت از آمریکا بابت رسیدگی به ماجرای اختصاص دو میلیارد دلار داراییهای مسدود شده ایران به قربانیان حوداث تروریستی داده بود، وبگاه فارسی بنگاه خبرپراکنی انگلیس «بی. بی.سی» نوشت، به احتمال زیاد دیوان بینالمللی دادگستری صلاحیت خود را برای رسیدگی به این قضیه رد خواهد کرد.
بی. بی. سی نوشت: دولت ایران به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای ابطال رای دیوان عالی آمریکا درباره تخصیص 2 میلیارد دلار از داراییهای ایران به قربانیان حوادث تروریستی توسط گروههای مورد حمایت ایران اقدام به طرح دعوی در دیوان بینالمللی دادگستری کرده است. این شکایت بر این اساس است که آمریکا پیمان دوستی دو کشور مورخ 1956 یا 1334 را نقض کرده و به احتمال زیاد دیوان بین المللی دادگستری صلاحیت خود را برای رسیدگی به این قضیه رد خواهد کرد.
حسن روحانی چهارشنبه گذشته ابراز داشته بود که دولت یازدهم تا احقاق حقوق مردم و به دست آوردن اصل و خسارت وارده، موضوع را دنبال خواهد کرد.
رییسجمهور ایران گفته بود: «در برابر این حادثه نباید ساکت بمانیم و دیروز به طور رسمی شکایت خود را در دیوان دادگستری بین المللی به ثبت رساندیم و این شکایت را تا رسیدن به نتیجه پیگیری خواهیم کرد.»
حسن روحانی در 21 اردیبهشت نیز گفته بود که دولت هرگز نخواهد گذاشت پولی که از آن ملت ایران است به راحتی از حلقوم آمریکاییها فرو برود و در آینده نزدیک پرونده آنرا به دادگاه بین المللی خواهد برد و تا احقاق حقوق ملت ایران از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
عربستان: مذاکرهای با ایران درباره حج در کار نیست
«محمد صالح بنتن» وزیر حج و عمره عربستان اعلام کرده که هیچ مذاکرهای با مسئولان ایرانی در خصوص حج انجام نمیشود.
روزنامه المدینه عربستان گزارش داده که قرار نیست درباره حج امسال مسئولان سعودی و ایرانی جلسه دیگری داشته باشند.
بنتن در جریان یک نشست روز پنجشنبه گذشته مدعی شده بود وزارت حج عربستان همه امکانات لازم را برای حجاج ایرانی مانند حجاج دیگر کشورها فراهم کرده اما ایرانیها از حضور در مراسم حج خودداری میکنند.
وی افزوده: تمام مسأله این است که طرف ایرانی حاضر نیست دستور عملی را که همه کشورهای عربی و اسلامی به آن متعهد شدهاند، اجرا کند.
وزیر حج عربستان مدعی شده هیأت سازمان حج و زیارت ایران پیشتر با امضای توافقنامه حج مخالفت کرده و خواسته این توافقنامه ابتدا به مراجع ایرانی عرضه شود.
پیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران اعلام کرده بود به دلیل کارشکنیهای سعودیها اعزام حجاج ایرانی به مراسم حج منتفی است. ریاض تلاش میکند ایران را به سیاسی کردن مراسم حج متهم کند.
رئیس سازمان حج و زیارت ایران پیشتر گفته بود که عربستان مذاکرات توافقنامه حج امسال را پنج ماه دیرتر از هر سال آغاز کرد و در نهایت 11 بند جدید تحمیلی در توافقنامه جدید گنجانده بود که مورد قبول ایران قرار نگرفت.
رئیس سابق موساد به سازمان ضد توافق هستهای ایران میپیوندد
«تمیر پاردو» رئیس سابق سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به هیئت رئیسه سازمان آمریکایی ضد توافق هستهای ایران (UANI) میپیوندد.
این سازمان که بصورت بینالمللی اقداماتی را برای مقابله با توافق هستهای ایران انجام میدهد، اعضای مهمی مانند «جو لیبرمن» سناتور سابق آمریکا، «دنیس راس» هماهنگ کننده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، «آنا دپالاسیو» وزیر خارجه سابق اسپانیا، روسای پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) و «رابرت هیل» وزیر دفاع سابق اتریش میشود.
این سازمان ضد ایرانی همچنین تلاش میکند تا شرکتهای جهانی را از تجارت با ایران منصرف کند.
پاردو که در ماه ژانویه امسال، از سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی کناره گیری کرده بود، مدعی است نمیتوان از خطرات توافق هستهای ایران غفلت کرد.
به نوشته وبگاه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» وی با ابراز رضایت از پیوستن به این سازمان، ادعا کرد قدرتهای جهانی نباید خطر واضحی که ایران در عرصه داخلی و خارجی دارد را نادیده بگیرند.
اشپیگل: مرکل با سفر روحانی به آلمان مخالفتی ندارد
بنابر اعلام دولت آلمان «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور از مخالفت با سفر «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران به آلمان دست برداشته است و در صورت امکان روحانی در سال جاری به آلمان خواهد رفت.
نشریه آلمانی «اشپیگل» با استناد به اطلاعاتی از دولت به دست آورده است,این خبر را منتشر کرد اما نوشت که همچنان (مقامات) باید درباره جزئیات این موضوع توضیح دهند.
«فرانک والتر اشتاینمایر» و «زیگمار گابریل» وزرای خارجه و اقتصاد آلمان همواره از مرکل میخواستند تا از روحانی برای سفر به آلمان دعوت به عمل آورد همچنین بخش اقتصادی کشور هم فشار زیادی بر مرکل داشتند تا این دعوت صورت گیرد این عوامل باعث شدند که مرکل در مواضع خود تجدیدنظر کند.
بنابر این گزارش مرکل تاکنون به دلیل حمایت ایران از شیعیان حزبالله لبنان و (دولت) سوریه و نیز خودداری از به رسمیت شناختن اسرائیل از دعوت از روحانی خودداری کرده بود.
فوریه گذشته اشتاینمایر و گابریل موضوع دعوت از روحانی را مطرح کردند که با مخالفت مرکل مواجه شد.
مهر:
پوتین: ایران تهدید هسته ای نیست
«ولادیمیر پوتین» در دیدار با خبرنگاران در سن پترزبورگ با تهدید آمیز خواندن استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در اروپا اظهار داشت: استقرار این سیستم موشکی می تواند مخاطره آمیز باشد.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها با استقرار سیستم دفاع موشکی خود همه را فریب داده اند، گفت: هر بار آمریکا بر سر استقرار سیستم دفاع موشکی مورد انتقاد واقع شد سعی داشت تا توجه همه را به سمت ایران معطوف کند. برنامه هسته ای ایران به هیچ وجه تهدید آمیز نیست.
پوتین در ادامه خواستار توجه بیشتر جامعه جهانی به موضوع سیستم های دفاع موشکی آمریکا شد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
اشپیگل: دعوت قریبالوقوع مرکل از روحانی برای سفر به آلمان
هفتهنامه "اشپیگل" به نقل از منابع دولتی در برلین نوشت: حسن روحانی -رئیس جمهور ایران- در سال جاری به آلمان سفر خواهد کرد.
فرانک والتر اشتاین مایر و زیگمار گابریل، وزرای خارجه و اقتصاد آلمان، (هر دو از حزب سوسیال دموکرات) از مدتها پیش به صدراعظم آلمان فشار آروده اند تا حسن روحانی را برای دیداری رسمی از این کشور دعوت کند. این دو پیشتر و پس از توافق هستهای به تهران سفر کردهاند.
به گزارش "اشپیگل"، پیمانکاران و سرمایهگذاران آلمانی نیز بارها از مرکل خواستهاند راه را برای چنین سفری باز کند.
در گزارش اشپیگل، از قول یکی از وزرای احزاب متحده آمده که محافل اقتصادی کشور نیز در تصمیم مرکل و تجدیدنظر او در دعوت نکردن از رئیس جمهور ایران نقش داشتهاند.
صدراعظم آلمان تاکنون به خاطر حمایت جمهوری اسلامی ایران از حزبالله لبنان و دولت بشار اسد و همچنین به رسمیت نشناختن اسرائیل، با سفر روحانی به کشورش، مخالفت ورزیده است.
دو روز پیش از اعلام این خبر، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران همراه با معاونان خود در راه بازگشت از اجلاس "اسلو" ساعاتی را در برلین به سر برد. وزیر خارجه آلمان ضیافت شامی به افتخار ظریف ترتیب داد و او را جواد خطاب کرد.
وزیر خارجه ایران در این مهمانی، نزدیکتر شدن روابط ایران و آلمان را برای تثبیت صلح و آرامش در خاورمیانه مفید دانست و گفت: «هیچ کشوری از این که ایران تبدیل به یک کشور توسعهیافته شود و یک شریک خوب برای آلمان باشد زیان نخواهد دید.»
ایندیا تودی: اعزام تیم حقیقتیاب به ایران برای آزادی ملوانان هندی
وزارت امور خارجه هند روز گذشته از اعزام یک تیم 4 نفره حقیقتیاب به ایران خبر داد. این تیم با نظارت وزارت حملونقل هند قرار است علت فریب خوردن هزاران جوان هندی از سوی عوامل غیرقانونی داخلی و سفر دریایی آنها به ایران را بررسی کند.
بر این اساس، طی چند سال گذشته بیش از 1000 ملوان هندی بدون مجوز داخلی به ایران فرستاده شدهاند. کشتی بسیاری از این ملوانان که به صورت غیرقانونی به سوی مرزهای آبی ایران سفر کردهاند، در آبهای ساحلی غرق شده است و عدهای نیز دستگیر و در بنادر جنوبی ایران زندانی هستند.
تیم حقیقتیاب هندی قرار است تحقیقات خود را در مورد بازگشت ملوانان هندی و علت سفر غیرقانونی آنها به ایران آغاز کند.
نظر شما