خبرگزاری شبستان- ایلام: استان ایلام یکی از استانهای غربی کشور است که دارای اقلیمهای چهارگانه در شمال و جنوب این استان است، ایلام را همه بانام دفاع مقدس در سالهای نهچندان دور و خط مقدم دفاع از کیان اسلامی میشناسند و امروز نیز ایلام و مهران بهعنوان دروازه عتبات عالیات، قدمگاه زائران حسینی است.
در استان ایلام بیش از 480 مسجد و حسینیه وجود دارد که در حال حاضر 280 کانون فرهنگی و هنری در این مساجد باهدف جذب جوانان و نوجوانان بهمنظور مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان و نشر ارزشهای و معارف دین مبین اسلامی، فعالیت دارند.
بیش از 70 درصد کانونهای فرهنگی و هنری این استان در مناطق روستایی فعالیت دارند که به مکانها و پایگاههایی دینی و فرهنگی برای حضور جوانان تبدیلشدهاند که با استقبال خیل عظیم نسل جوان مواجه شدهاند.
شهرستان دره شهر، یکی از شهرستانهایی است که پراکندگی زیادی در مناطق روستایی دارد، البته مردمی خونگرم و پرتلاش دارد که به کارهای کشاورزی بیشتر اشتغال دارند، در این میان کانونهای فرهنگی و هنری در مناطق روستایی، مأمنی برای جوانان روستایی است تا با حضور در دورهها و کلاسهای آموزشی، از فعالیتها و برنامههای این کانونها بهرهمند شوند.
به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان و جمعی از همکاران مساجد از کانونهای فرهنگی و هنری روستایی این شهرستان و فعالیتهای ماه مبارک رمضان در این کانونها بازدید به عمل آمد.
پیچهای تندی را که طی کردیم، قلعه میر غلام هاشمی نمایان شد، آنطرفتر نوای قرآن کریم به گوش میرسید، داخل که شدیم گرمای هوا را احساس کردیم که شرجی بود، کولری داشت کار میکرد اما جوابگوی محیط داخل مسجد نبود و بچهها و جوانان روستایی در فضایی صمیمی دایرهای را تشکیل داده و در حال تلاوت قرآن بودند.
اینجا کانون فرهنگی و هنری ام البنین(س) روستای هاشمآباد شهرستان دره شهر است، باوجود گرمای هوا اما بچههای کلاس با شوق قرآن را تلاوت میکردند، منتظر ماندیم که کلاس بچه تمام شد، خیلی خوشحال بودند که ما را در جمع خود میدیدند، یکی تقاضا داشت که کولر دیگری در مسجد نصب کنند، یکی دیگر خواستار رحل قرآن کریم بود و چه صمیمی بودند.
حجتالاسلام علی چراغی پور، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، اظهار کرد: در ایام ماه مبارک رمضان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از فعالیتها و برنامههای کانونهای مساجد بهویژه در حوزه ترویج و گسترش فرهنگ قرآنی و فعالیتهای فرهنگی در مناطق روستایی و محروم استان بازدید میشود.
وی، افزود: در این بازدیدها تلاش میشود که ضمن ارتباط با اعضای کانونهای مساجد و بازدید از فعالیتهای فرهنگی و هنری، در جریان مسائل و نظرات اعضا و مسئولان کانونهای قرارگرفته و با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیماتی در راستای فعالیت بهتر این کانونها اتخاذ شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، نیز در این بازدید یادآور شد: ماه مبارک رمضان بهترین فرصت در راستای آشنایی هر چه بیشتر با معارف ناب الهی و اسلامی است که جوانان و نوجوانان باید از این فرصت با حضور در مساجد از برکات این ماه بهرهمند شوند.
علیمحمد نیاکان، گفت: اعضای کانونهای فرهنگی و هنری در مساجد، حضور خود را در فضای معنوی و امن الهی یعنی مساجد بهعنوان خانههای خداوند متعال، را مغتنم بدانند که در زمانه کنونی جوانان و نوجوانان در معرض بسیاری از خطرات فرهنگی با توجه تهاجم فرهنگی دشمنان قرار دارند.
وی، خاطرنشان کرد: اعضای کانونها و نسل جوان باید از این فرصت ایجادشده در سطح کانونها به نحو احسن استفاده کرده و خود را به نیرو و معرفت معنوی مجهز کنند که در مقابل تندبادهای فرهنگی بتوانند ایستادگی کرده و از سوی دیگر فرهنگ ناب اسلامی را ترویج کنند.
گفتنی است، در این بازدید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام حضور داشتند که محفل انس با قرآن کریم با حضور اعضای جوان و نوجوان کانون فرهنگی و هنریام البنین(س) روستای هاشمآباد برگزار و به فعالان قرآنی این کانون جوایزی اهدا شد.
کانون فرهنگی و هنری ام البنین(س) در سال 1393 در این روستا تأسیس و راهاندازی شده که با استقبال بسیار خوب جوانان و نوجوانان این روستا همراه شده است.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد این استان، از مسجد علی بن ابیطالب(ع) شهرستان دره شهر و فعالیتهای فرهنگی و قرآنی کانون فرهنگی و هنری عقیله بنیهاشم فعال در این مسجد بازدید کردند.
خواهران جوان و نوجوان در کنار مادرانشان در فضایی معنوی در صفهای منظم در حال جزء خوانی قرآن کریم با حضور مربی قرآنی بودند و با خواند قرآنی توسط یکی از اعضای محفل، دیگر اعضای به کلام خود گوش فرا میدادند و مربی نکاتی که لازم بود را بیان میکرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم، اظهار کرد: فرهنگ قرآنی یک فرهنگ بسیار زیباست که همه ما بر محور این کتاب آسمانی با وحدت و یکپارچگی بر اساس آموزههای دین مبین اسلام و در فضایی از معنویت و صمیمیت زندگی میکنیم.
علیمحمد نیاکان، با اشاره به اینکه مساجد بهترین مکانها برای حضور جوانان و نوجوانان هستند، گفت: همه ما سرباز قرآن هستیم و باید از همان دوره کودکی و جوانی با تلاوت و خواند قرآن، با معارف ناب این کتاب آسمانی آشنا شده و از این معارف در راه درست زندگی کردن و رسیدن به سعادت استفاده کنیم.
وی، ابراز کرد: اگر جوانان و نوجوانان با معارف قرآنی و خود قرآن کریم انس پیدا کنند، قرآن کریم آنها در مسیر زندگی یاری خواهد کرد و به قلههای موفقیت و سعادت خواهند رساند، پس همه باید برای ترویج فرهنگ قرآنی تلاش کنیم.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ایلام، نیز با اشاره به اهمیت و جایگاه انس با قرآن کریم در زندگی و حیات هر فرد مسلمان، گفت: ماه مبارک رمضان بهعنوان ماه نزول قرآن کریم و بهار قرآن کریم، بهترین فرصت در راستای پیوند و ارتباط هر چه بیشتر با معارف ناب آن است.
حجتالاسلام علی چراغی پور، افزود: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ایام ماه مبارک رمضان برنامههای متنوعی در سطح مساجد بهویژه مناطق روستایی برگزار میکند که با استقبال بسیار خوبی از سوی جوانان و نوجوانان روستایی روبرو شده است.
وی، در پایان خاطرنشان کرد: برگزاری محافل انس با قرآن کریم، نشستهای علمی قرآنی، برگزاری سفرههای کریمانه در کانونهای روستایی و مناطق محروم، اهدای کتاب قرآن و ادعیه و برگزاری مناسبتهای ایام رمضان ازجمله شبهای قدر و شهادت حضرت امیر مؤمنان علی(ع) ازجمله برنامههایی است که در این ایام برگزار میشود.
بازدید از کانون فرهنگی و هنری شهدای روستای جهادآباد و مسجد جامع دره شهر و همچنین حضور در محفل سنتی قرآن کریم از دیگر برنامههای این سفر بود.
گفتنی مقرر شد که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام ر راستای تجهیز و تقویت فعالیت این کانون فرهنگی و هنری و کانونهای روستایی شهرستان دره شهر مساعدت لازم را برای تأمین تجهیزات لازم صورت دهد.
نظر شما