به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، علیرضا رزم حسینی، استاندار، صبح امروز(۲۹ خرداد) در جلسه پیگیری مسائل و مشکلات فرش دستباف استان کرمان با تأکید بر اینکه توسعه صنعت فرش دستباف استان کرمان به منظور توسعه اقتصادی و افزایش فرصت های اشتغال در این استان به صورت جدی دنبال می شود؛ بحث اقتصاد مقاومتی فرش را قابل اتکا دانست و یادآور شد: برای فرش دستباف توان، دانش و مهارت فنی و هم ابزار و مواد اولیه در داخل کشور موجود است.
استاندار کرمان طی تماس تلفنی معاون ستاد عتبات عالیات کشور بر ابلاغ و تایید طرح ملی فرش تاکید کرد.
معاون ستاد عتبات عالیات استان کرمان هم در این جلسه با اشاره به سهم بافت 30 هزار متری فرش عتبات عالیات توسط استان کرمان، خاطرنشان کرد: بخشی از کارگاههای بافت فرش استان کرمان در 4 نقطه استان فعال هستند اما متأسفانه هماکنون با کمبود قالیباف مواجه هستیم.
فرود بحرآسمانی با اشاره به اینکه برای هر دار قالی حداکثر 4 نفر و حداقل 2 نفر اشتغال زایی میشود، افزود: جمعاً در کرمان 80 دار قالی داریم که از این مجموع 70 دار قالی فعال است و در حال حاضر 160 نفر کمبود قالیباف داریم که باید این مشکل مرتفع شود.
وی با تاکید براینکه کار بافت قالی دستباف در استان کرمان حدود ۱۱ ماه گذشته آغاز شده است، گفت: طرح قالی از سوی ستاد عتبات عالیات با مشکلاتی مواجه شد که در نهایت طرح ملی با ادغام طرح کرمانی تهیه و به ستاد ارسال شد که به تایید سردار پلارک رئیس ستاد عتبات عالیات رسید اما تنها مشکل این است که تاکنون این طرح به استان ابلاغ نشده است.
در ادامه این جلسه پیمانکار ستاد عتبات عالیات با اشاره به اینکه طرح قالی صحن حضرت زهرا(سلام الله علیها) طرح ملی است که به صورت یکدست در سراسر استان بافته می شود، افزود: هم اکنون کارگاه های قالی بافی در شهرستان های ارزوئیه، بافت، راور، بردسیر و ... راه اندازی شده و در حال حاضر 720 نفر پس از مراحل ثبت نام، اموزش دیده و در کارگاه ها به کارگیری شده اند.
اکبر مهاجری یادآور شد: در حال حاضر2 کارگاه بافت فرش دستباف شهرستان راور با 100 دار قالی و 340 بافنده و نیروی فنی فعال می باشند اما متاسفانه کار بافت فرش دستباف در شهر کرمان با 30 دار قالی به دلیل ابلاغ نشدن طرح قالی، متوقف شده است و متاسفانه قالیبافان آموزش دیده و بکارگیری شده در کارگاه ها نیز با مشکل بیمه مواجه هستند که باید در دستور کار قرار گیرد.
علی حسینی، مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کرمان نیز با تاکید براینکه 18 هزار نفر قالی باف در استان کرمان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، افزود: در خصوص بیمه قالیبافان در استان کرمان هیچ مشکلی وجود ندارد و پس از معرفی قالی بافان از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تفکیک شهرستان ها برای قالی بافان سهمیه داده می شود.
مصطفی زریسفی، معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز با اشاره به اینکه 9 هزار و 500 نفر قالیباف در شهر کرمان تحت پوشش بیمه خدمات تامین اجتماعی هستند، یادآور شد: در جلسه دو روز گذشته مقرر گردید ستاد عتبات عالیات استان کرمان، 340 نفر واجد الشرایط را طی یکماه آینده به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معرفی نموده و پس از پالایش به سازمان تامین اجتماعی معرفی نماید.
با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات غیرنفتی و در اجرای سیاستهای دولت تدبیر و امید و بهمنظور حفظ و ارتقای فرش دستباف استان، تفاهمنامه بافت مقدار 50 هزار متر مربع فرش دستباف مورد نیاز صحن حضرت زهرا(سلام الله علیها) فی مابین ستاد عتبات عالیات و استانداری کرمان، حدود یک ماه قبل منعقد شده است.
ستاد بازسازی عتبات عالیات به میزان 100 میلیارد تومان برای تجهیز کارگاهها، تأمین مواد اولیه و سایر هزینهها از جمله دستمزد و بیمه بافندگان در کل استان کرمان سرمایهگذاری کرده که براساس این تفاهمنامه ستاد بازسازی عتبات عالیات بهعنوان کارفرما و سرمایهگذار در تجهیز کارگاهها و بافت فرش مورد نظر، متعهد تأمین منابع مالی بهصورت کلی گردید که با عنایت به شرایط استان، نسبت به فعالسازی کارگاههای فرش در مناطق مستعد اقدامکند.
استانداری کرمان نیز در چارچوب قوانین و مقررات، هماهنگی با سایر دستگاههای ذیربط را به جهت پیگیری و تسریع در اخذ مجوزهای قانونی به عمل میآورد.
نظر شما