به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دو روز گذشته در سن پترزبورگ روسیه نشستی تخصصی با عنوان ایران بدون تحریم برگزار شد.
بنابراین گزارش، در این نشست بین المللی اقتصادی 800 هیات دولتی و غیر دولتی از کشورهای مختلف جهان و هیاتی از جمهوری اسلامی حضور داشتند.
در این نشست هیات ایرانی به سرپرستی محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور داشت به همراه مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه شرکت کرده بود.
مقام های ایران و روسیه، سرمایه گذاران و کارشناسان اقتصادی ارشد بین المللی حاضر در نشست «ایران پسا تحریم» در حاشیه همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ، فرصت های اقتصادی و صنعتی در جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک بازار بزرگ جهانی مهم خواندند.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان سخنران آغازین این نشست با اشاره به برنامه های توسعه ای جمهوری اسلامی در بخش های مختلف صنعتی، انرژی و زیر ساخت ها گفت: با هدف گذاری های انجام شده، زمینه های فراوانی برای فعالیت های سرمایه گذاران خارجی و صاحبان صنعت در ایران فراهم شده است.
نعمت زاده در این نشست که شامگاه پنجشنبه برگزار شد، با تاکید بر اینکه اکنون ایران در حال اجرای برنامه های توسعه است به رقابت شکل گرفته در جهان برای همکاری های اقتصادی و صنعتی با جمهوری اسلامی اشاره و اظهار کرد که تهران از جذب همکاری های خارجی در حوزه های مختلف استقبال می کند.
مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز با تاکید گسترده بودن هدف گذاری توسعه ای جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید، اظهار کرد: فرصت فراهم شده کنونی برای شرکت ها از کشورهای مختلف از جمله روسی فراهم شده است.
وی اظهار کرد که توانایی اقتصادی و صنعتی جمهوری اسلامی ایران رو به رشد است که این ویژگی می تواند در برگیرنده اجرای طرح های بزرگی باشد.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو، الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه نیز در این نشست بیشترین توجه خود را به همکاری در بخش نفت اختصاص داد و خواستار راهنمایی برای استفاده از قراردادهای جدید نفتی ایران شد.
رییس روسی کمیسیون مشترک دو کشور با اشاره به برنامه های گسترده روسیه برای همکاری در بخش های انرژی گفت که اکنون فرصت های پیش رو بسیار گسترده است و مسکو می خواهد از این فرصت ها برای ارتقای همکاری ها استفاده کند.
وی همچنین خواستار برنامه ریزی برای تامین اعتبار طرح های مورد توافق ایران و روسیه در قالب نقشه راه توسعه روابط دو کشور در بخش های مختلف از جمله انرژی، نفتی و ریلی شد که ارزش آن بیش از 40 میلیارد دلار است.
الکسی باشقیروف معاون مدیر عامل گروه اینترروس در امور سرمایه گذاری و عضو هیات مدیره شرکت سهامی عام ناریلسکی نیکل روسیه در این نشست اظهار کرد: ایران یکی از برخوردارترین کشور منطقه ای از نظر توسعه زیر ساخت ها است و ما قصد داریم به گسترش همکاری های خود با تهران ادامه دهیم.
وی افزود: ایران به عنوان یک کشور قدرتمند پویایی و هدفمندی اقتصادی دارد و برداشت های کنونی من با چندی قبل در باره توانمندهای جمهوری اسلامی در عرصه زیرساخت ها و توسعه ای متفاوت است.
چارلز روبرتسون اقتصاددان ارشد از موسسه Renaissance Cap نیز گفت: ایران اکنون به عنوان یک قطب جذاب برای شرکت های خارجی در بخش های مختلف تبدیل شده است.
وی افزود: شرایط بازار ایران در برگیرنده فرصت های فراوان همکاری است، زیرا در بخش های مختلف شاهد توسعه می باشد و زیر ساخت های این کشور امکان جذب همکاری ها و سرمایه گذاری خارجی را برای اجرای طرح های بزرگ دارد.
در این نشست همچنین حسین یعقوبی مدیر کل بین الملل بانک مرکزی سیاست های مالی و بانکی جمهوری اسلامی ایران با هدف تسهیل در شرایط جذب همکاری های شرکت ها و سرمایه گذاری های خارجی را تشریح کرد.
وی گفت: با توجه به پیامدهای رفع تحریم ها، کارآمد کردن قوانین مالی و روند برقراری روابط با نظام بانکی بین المللی، اکنون شرایط برای گسترش همکاری ها بسیار مطلوب شده است.
پدرام سلطانی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست تاکید کرد: روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان در حال توسعه می باشد و اصلاحات بسیاری در قوانین و مقررات صورت گرفته که زمینه ساز رشد روزافزون روابط با ایران شده است.
در این همایش اقتصادی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، نخست وزیر ایتالیا، دبیر کمیسیون اتحادیه اروپا، نیکلای سارکوزی رئیس جمهور سابق فرانسه و ده ها مقام دولتی روسیه حضور داشتند و جلسه عمومی نیز عصر جمعه با سخنرانی ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور آغاز شد.
دیدار و رایزنی های دو جانبه وزیر صنعت و اعضای هیات ایرانی با مقام های روسی حاضر در بیستمین نشست اقتصادی سن پترزبورگ و همچنین نمایندگان شرکت های ایرانی از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده بود.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه در حاشیه نشست بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ، سرعت بخشی به رشد همکاری های اقتصادی، بازرگانی، صنعتی و انرژی تهران و مسکو و اجرای طرح های مورد توافق دو کشور را که ارزش آن بیش از 40 میلیارد یورو است، بررسی کردند.
در این دیدار که با حضور مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و جمعی از مقام های ایرانی و روسی برگزار شد، زمینه تسهیل اجرای نقشه راه توسعه روابط مسکو و تهران مورد بررسی قرار گرفت.
نوواک در این دیدار خواستار تلاش دو کشور برای تامین اعتبار اجرای طرح های همکاری مورد توافق ایران و روسیه که ارزش آن به بیش از 40 میلیارد دلار می رسد، شد.
ایران و روسیه در نشست آبان ماه سال 94 در پایان مذاکرات کمیسیون مشترک همکاری ها، نقشه راه توسعه روابط دو کشور به ارزش بیش از 40 میلیار یورو در بخش های مختلف صنعتی، انرژی، ریلی، نیروگاه و شبکه برق و نفت و گاز را امضا کردند که بخشی از آنها در حال اجرا است و بخشی دیگر نیز در حال تدوین برنامه های اجرایی قرار دارد.
در این دیدار نوواک با تاکید بر اهمیت افزایش روابط دو کشور در بخش های مختلف، حوزه صنعت و انرژی را بسیار مهم خواند که دو کشور قابلیت ارتقای سطح کنونی همکاری ها در این بخش را دارند.
نعمت زاده وزیر صنعت ایران نیز در این مذاکرات با ارزشمند خواندن اقدام های انجام شده، بر لزوم عملی شدن برنامه ریزی های صورت گرفته مورد توافق بین دو کشور در بخش های مختلف تاکید کرد.
علاوه براین، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در سخنرانی آغاز نشست اصلی اقتصادی سن پترزبورگ با طرح این پیشنهاد که ایران در توسعه اتحادیه اقتصادی اوراسیا مشارکت کند، گفت که مذاکرات با تهران برای امضای پیمان تجارت آزاد با این اتحادیه ادامه دارد.
رییس جمهوری روسیه جمعه در سخنان خود در این نشست بین المللی افزود: برای مشارکت در توسعه اتحادیه اقتصادی اورآسیا خواهان همکاری نزدیک با کشورهای مختلف مانند ایران، چین و هند هستیم که روابط نزدیکی با آنها داریم.
پوتین ادامه داد: حدود 40 کشور و سازمان بین المللی برای همکاری با اتحادیه اقتصادی اورآسیا اعلام آمادگی کرده اند.
وی همچنین ادامه داد: روسیه همچنین علاقه مند به مشارکت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اتحادیه اروپا است و در این زمینه می توان مذاکرات کارشناسی در بخش های مختلف از جمله سرمایه گذاری و بازرگانی را از سر گرفت.
رییس جمهوری روسیه همچنین در باره روابط این کشور با اتحادیه اروپا که از سال 2014 به علت پرونده اوکراین بشدت پرتنش و درگیر تحریم متقابل است، اظهار کرد: مسکو بر اعتماد سازی تاکید می کند و تمامی اقدام ها برای عادی سازی روابط متقابل بوده است. روسیه در این موضوع کینه جو نیست، ولی با تاکید بر اینکه این روند بازی یک سویه نیست، آماده همکاری با اروپا هستیم.
گفتنی است، سال 2015 که این همایش میزبان بیش از 45 رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر از 32 کشور جهان و حدود دو هزار خبرنگار بود، شرکت های روسی با آمادگی قبلی و رایزنی های گسترده در بخش بازرگانی موفق شدند 205 قرارداد به ارزش پنج میلیارد و 300 میلیون یورو امضا کنند.
نظر شما