تشکر حماس از حمایتهای ایران/ تمجید مقام اطلاعاتی اسرائیل از مواضع ضدایرانی ریاض

خبرگزاری شبستان:تشکر حماس از حمایتهای ایران، هدف «طوفان قاطعیت» پاسخ به دخالت ایران، تمجید مقام اطلاعاتی اسرائیل از مواضع ضدایرانی ریاض، توسعه روابط تهران- برلین از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تشکر حماس از حمایتهای ایران، هدف «طوفان قاطعیت» پاسخ به دخالت ایران، تمجید مقام اطلاعاتی اسرائیل از مواضع ضدایرانی ریاض، توسعه روابط تهران- برلین از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

لندن نسبت به تائید بازداشت نازنین زاغری واکنش نشان داد

به دنبال انتشار خبر دستگیری «نازنین زاغری» تبعه ایرانی- انگلیسی به اتهام ارتباط با شبکه‌های برانداز در فروردین سال جاری توسط نیروهای اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی، وزارت خارجه انگلیس واکنش جدیدی نشان داد.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «بی.‌بی.‌سی» سخنگوی زن وزارت خارجه انگلیس امروز (چهارشنبه) در این زمینه گفت: «به فوریت در حال کسب اطلاعات از مقام‌های ایرانی در مورد اتهام‌های گزارش شده علیه خانم زاغری-رتکلیف هستیم.»

وی در ادامه افزود: «این موضوع را بارها در بالاترین سطح مطرح کرده‌ایم و در هر فرصتی که در دسترس باشد این کار را ادامه می‌دهیم. ما همچنین از زمان اطلاع از دستگیری خانم زاغری از خانوده او حمایت کرده‌ایم.»

سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در خاتمه افزود: «توبیاس الوود مدیر بخش خاورمیانه وزارت خارجه جهت اطمینان دادن نسبت به اینکه ما پیگیر این ماجرا هستیم به طور شخصی با خانواده زاغری-رتکلیف ملاقات کرده است.»

بر اساس این گزارش، سپاه ثارالله استان کرمان در اطلاعیه‌ای با تاکید بر اینکه نازنین زاغری در پروژه‌های براندازی مشارکت داشته است، اعلام کرد: طی اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی یکی از سر شبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان که ماموریت‌های مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده بود شناسایی و دستگیر شد.

بر اساس بیانیه سپاه پاسداران، نازنین زاغری در تاریخ 15 فروردین سال جاری توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه امام خمینی دستگیر و به کرمان منتقل شد.

در  بخشی از این اطلاعیه آمده است: «بنگاه‌های خبری دولت‌های استکباری به ویژه رسانه‌های انگلیس خبیث در ماه‌های اخیر همه توان خود را برای حمایت از فرد مذکور به کار گرفته‌اند تا به خیال خام خود با جوسازی گسترده در عزم راسخ پاسداران انقلاب خللی ایجاد نمایند، اما این خیال باطل هیچگاه به واقعیت تبدیل نخواهد شد.»

هدف از «طوفان قاطعیت» پاسخ به دخالت ایران بود

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات ایران را دخالت در امور یمن متهم کرد.

به گزارش روزنامه «البیان» امارات، قرقاش در صفحه فیس‌بوک خود با تکرار ادعاها و اتهام‌های خود نوشت، پس از آنکه ابزارهای سیاسی برای پایان دادن به بحران یمن راه‌گشا نبود و حمایت ایران از انصار الله آشکار شد، دیگر جز تصمیم قاطعانه راه حلی باقی نمانده بود.

وی به طوفان قاطعیت عربستان و برخی کشورهای عربی اشاره کرد و گفت: «اهمیت این تصمیم در این بود که تصمیمی کاملا عربی بود و ائتلاف عربی به تغییرات در توازن‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پی برد و کشورهای منطقه بر اهمیت مسئولیت تأمین امنیت خود واقف شدند.»

قرقاش همچنین در مورد علت تشکیل ائتلاف عربی ضد یمن نیز نوشت: «طوفان قاطعیت 3 هدف داشت؛ بازگشت به روند سیاسی یمن، بازگرداندن دولت قانونی [دولت مستعفی و فراری منصور هادی] و پاسخ به دخالت ایران در یمن.»

وی در مورد جنگ یمن نیز گفت: «موضع ما امروز واضح است؛ جنگ برای سربازان ما عملا تمام شده و ما منتظر تغییرات سیاسی هستیم».

ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی با گذشت بیش از یک سال و اندی هنوز نتوانسته به اهداف خود در یمن برسد. گروه‌های تروریستی و القاعده با استفاده از این درگیری‌ها در این کشور قدرت گرفته و برخی از مناطق شرق یمن را به اشغال خود درآورده است.

از سوی دیگر، «مجتهد» فعال تویتری از ناامیدی «محمد بن سلمان» جانشین ولی عهد عربستان از جنگ یمن خبر داده و گفته است محمد بن سلمان برای پایان دادن به بحران یمن با مقامات ایران نامه‌نگاری کرده است.

از ایران به دلیل حمایت از آرمان فلسطین تشکر می‌کنیم

«موسی ابو مرزوق» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس روز چهارشنبه از ایران قدردانی کرد.

به گزارش وبگاه شبکه خبری «المیادین» لبنان، ابومرزوق گفت: «از جمهوری اسللامی ایران به دلیل مواضعی که در حمایت از آرمان فلسطین اتخاذ کرده، تشکر و قدردانی می‌کنیم».

وی همچنین افزود: «سقف حمایتی که ایران از مقاومت فلسطین داشته، نظیر ندارد».

مهر:

تمجید مقام اطلاعاتی اسرائیل از مواضع ضدایرانی ریاض

«هرتزی هالیوی» رئیس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی به صورت علنی از آنچه تلاش های سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در رهبری کشورهای سنی برای مقابله با ایران و اصلاح اقتصاد متکی به نفت ریاض یاد کرد، تمجید نمود.

هالیوی در کنفرانس «هرتزلیا» گفت: این عربستان همان عربستانی که یک سال و نیم پیش دیدیم نیست. ما با پادشاه مختلف و حمایت هایی که از وی می شود روبرو هستیم.

وی افزود: عربستان در تلاش برای رهبری اردوگاه سنی در خاورمیانه است. این کشوری است که چه بسا قویترین موضع را در خاورمیانه علیه ایران اتخاذ کرده است و اصلاحات بنیادینی را اجرا می کند تا اقتصاد عربستان با حلول سال ۲۰۳۰ بر نفت تکیه نداشته باشد.

هالیوی بدون وارد شدن به جزئیات گفت: برخی از کشورهای سنی عملگرا در حال نزدیک شدن به منافع ما هستند. این امر قابل توجهی است و در آن فرصت وجود دارد.

این اظهارات هالیوی در راستای عادی سازی روابط بین دو طرف که عربستان در طول سال های گذشته برای فراهم کردن زمینه های آن تلاش می کند، صورت می گیرد. در همین راستا «انور عشقی» ژنرال بازنشسته سعودی و رئیس مرکز مطالعات راهبردی پیش از این اعلام کرده بود که روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی به سطحی رسیده است که باید علنی شود.

وی همچنین افزود که دنیا مقامات سعودی و اسرائیلی را در دیدارهای علنی خواهد دید.

ایران می تواند نقش اساسی در بحران سوریه ایفا کند

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته در کنفرانس خبری مشترک با «بورگ برنده» همتای نروژی خود اظهار داشت: ایران به اعتبار اینکه یکی از طرف های بین المللی حامی سوریه طی پنج سال گذشته (از آغاز بحران این کشور تاکنون) بوده است می تواند نقش اساسی در بحران سوریه ایفا کند.

وی که در یک نشست بین المللی در اوسلو تحت عنوان «نقش میانجی در درگیری های مسلحانه» شرکت می کرد با بیان این مطلب افزود: امیدواریم ایران همچون دیگر اعضای بین المللی به تعهدات اتخاذ شده همچون تضمین و تسهیل در ارسال کمک های انسانی به تمامی مناطق تحت محاصره در سوریه پایبند باشد.

موگرینی درباره پرونده هسته ای ایران نیز گفت: تمامی تحریم های بین المللی مربوط به پرونده هسته ای ایران به ویژه تحریم های اروپایی از ۱۶ ژانویه لغو شده است به ویژه اینکه این امر از طریق تشویق بانک ها به سرمایه گذاری در ایران صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

سی ان ان گزارش داد: اجرایی شدن قرارداد میلیاردی بوئینگ با ایران در هاله ای از ابهام

برخلاف سخنان اوباما که در ژانویه ایراد کرد مردم ایران هنوز شاهد تغییر و تحول چندانی در اوضاع مالی شان نیستند. برای نمونه، ایران روز سه شنبه قراردادی را برای خرید یکصد فروند هواپیمای مسافربری با شرکت هواپیمای سازی بوئینگ امضا کرد.

در حالی که جوهر این توافق هنوز خشک نشده، اجرایی شدن آن در هاله ای از ابهام قرار دارد. زیرا دیگر تحریم های آمریکا ضد ایران، این کشور را از استفاده از دلار در معاملات خارجی باز می دارد.

جان دیفتریوس، سردبیر بازارهای نوظهور شبکه تلویزیونی سی ان ان با اشاره به سخنان وزیر راه ایران که امضای توافق با بوئینگ را نقطه عطف خوانده بود، گفت این توافق از جمله توافق های بزرگ شرکت بوئینگ است و پای بیست میلیارد دلار پول در میان است.

وی گفت «این توافق همچنین پیامدهایی سیاسی بدنبال دارد. باراک اوباما خطاب به مردم ایران آن سخنان را ایراد کرد اما این توافق برای شرکت بوئینگ و کارکنان این شرکت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا شغل ایجاد می کند و از آنجا که در آمریکا انتخابات در پیش است اهمیت توافق دوچندان می شود.»

دیفتریوس همچنین به متن برجام و استثنایی که در آن برای شرکت های هواپیماسازی از جمله بوئینگ در نظر گرفته شده بود اشاره کرد و افزود «هنگامی که رئیس جمهور روحانی به پاریس سفر کرد قرارداد مشابهی با شرکت ایرباس برای خرید 118 فروند هواپیما امضا شد.

مشکلی که در اینجا وجود دارد بانک های بزرگ اروپایی نمی خواهند مجوز داد و ستد به دلار را که در آمریکا صادر می شود از دست بدهند و لذا خیلی محتاطانه عمل می کنند و از ترس جریمه های احتمالی هیچ پولی را برای ایران نقد نمی کنند.»

وی گفت «اما شرکت هواپیماسازی بوئینگ تلاش می کند مبلغ قراردادش را با ایران بواسطه ی بانکی در سنگاپور نقد کند اما هنوز مشخص نیست از کدام واحد پولی استفاده خواهد شد.»

اشتاین مایر: می خواهیم روابط تهران-برلین را در همه سطوح ارتقا دهیم

وزیر امور خارجه آلمان در حضور ظریف و در جمع خبرنگاران ایرانی و آلمانی گفت در دیدار با اقای ظریف درباره بحران های منطقه صحبت کردیم و بحرانی که امروز هر دو نگران آن هستیم ثبات در خاورمیانه (غرب آسیا) است و به عراق و سوریه با نگرانی می نگریم.

اشتاین مایر با اظهارامیدواری درباره دیدارهای مشترک در هفته های آینده گفت: در مذاکرات آتی درباره عراق و سوریه صحبت می کنیم تا بتوانیم به کمک رسانی بیشتر و راه حل بهتری دست یابیم.

وی با اشاره به اینکه در دیدار با آقای ظریف درباره ثبات در کل منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) گفت و گو کردیم؛ افزود: امیدواریم گفتگو های ژنو درباره سوریه بزودی از سر گرفته شود و با نتایجی که از کنفرانس وین به دست آوردیم بتوانیم به راه حلی برسیم.

اشتاین مایر با اشاره به اینکه اکنون دوران گذار را پشت سر می گذاریم گفت امیدواریم در ژنو بتوانیم به نتیجه برسیم و نماینده سازمان ملل در امور سوریه که هم ما و هم ایران رابطه خوبی با او داریم بتواند بزودی زمانی را برای اجلاس در نظر بگیرد.

اشتاین مایر ضمن تشکر از وزیر امور خارجه کشورمان افزود گفتگوهای خوبی داشتیم و لازم است اگر می خواهیم مذاکرات را تجدید کنیم بحث های سیاسی و اقتصادی را گسترش دهیم.

وزیر امور خارجه آلمان تصریح کرد ما می خواهیم روابط دو کشور را نه فقط در سطح سیاسی و اقتصادی بلکه در همه زمینه های فرهنگی و اجتماعی هم گسترش بدهیم.

ایرنا:

گسترش چشمگیر روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا در پسابرجام

روابط ایران و اتحادیه اروپا که به سال 1963 برمی گردد، پس از انقلاب اسلامی سال 1979با وجود فراز و فرودها حفظ شده است. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه شنبه (25 خرداد) گفت که حجم روابط ایران و اروپا پس از برجام 22 درصد افزایش یافته است.

موگرینی افزود: از نظر ما براساس برجام تحریم ها برداشته شده و نشانه آن نیز افزایش 22 درصدی حجم روابط ایران با اتحادیه اروپا است. البته هنوز باید بیشتر کار کنیم تا شرکت ها را به همکاری با ایران ترغیب کنیم.

تارنمای اتحادیه اروپا نیز روز سه شنبه (18 خرداد) نوشته بود که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی این اتحادیه توافق هسته ای را حاصل دیپلماسی صبورانه چند جانبه خواند.

موگرینی که برای سخنرانی در جلسه دوشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل به نیویورک رفته بود، افزود: اتحادیه اروپا در پی آن است تا اطمینان یابد که منافع این توافق شامل حال مردم ایران شده و همکاری منطقه ای را بهبود می بخشد.

نشریه المانیتور هم روز پنجشنبه (13 خرداد) نوشت: گسترش روابط تجاری بین اتحادیه اروپا و ایران نه تنها به نفع تهران است که در صدد بازسازی اقتصاد خود پس از لغو تحریم هاست، بلکه اروپایی ها نیز سود سرشاری از این روابط خواهند برد، چرا که هنوز زیر بار فشار بحران اقتصادی هستند که از سال 2009 در این بلوک آغاز شده است.

در پایگاه اینترنتی المانیتور به اظهارات فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در مورد علاقه این بلوک 28 عضوی برای تبدیل شدن مجدد به شریک اصلی تجاری ایران اشاره شده است.

همچنین براساس آمارهای کشتیرانی که از سوی بلومبرگ جمع آوری شده است، صادرات نفت خام ایران به کشورهای اروپایی به غیر از ترکیه، از رقم صفر در ماه ژانویه به دست کم روزانه ٢٩٠ هزار بشکه در ماه گذشته میلادی (مه) رسید.

شرکت شل در ماه مارس اعلام کرده بود: این شرکت انگلیسی-هلندی که به دلیل خرید نفت خام از ایران پیش از سال ٢٠١٢ (قبل از اعمال تحریم های اتحادیه اروپا) مبلغی را به شرکت ملی نفت ایران بدهکار بود، توانست یک میلیارد و ٧٠٠ میلیارد یورو (یک میلیارد و ٩٠٠ میلیون دلار) بدهی خود را به شرکت ملی نفت ایران بپردازد.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه (20 خرداد) به نقل از وزارت نفت ایران گزارش داد: شرکت انگلیسی-هلندی شل ماه آینده با بارگیری یک محموله نفت خام از جزیره خارک به مقصد اروپا، خرید نفت خام از ایران را از سر خواهد گرفت.

رویترز افزود: گفته های منابع تجاری و آمارهای کشتیرانی نشان می دهد که شرکت انگلیسی-هلندی شل خرید نفت خام ایران را از سرگرفته و پس از شرکت فرانسوی توتال، دومین شرکت بزرگ نفتی جهان است که پس از تحریم ها، خرید نفت خام از ایران را دوباره آغاز کرده است.

افزون بر توتال، دیگر خریداران اروپایی نفت خام ایران در اسپانیا، یونان و ایتالیا پس از لغو تحریم ها، محموله هایی را از ایران خریده اند.

شرکت انگلیسی-هلندی شل پس از توتال دومین شرکت بزرگ نفتی جهان به شمار می رود که خرید نفت خام را از ایران ازسر می گیرد.

در میان شرکت های بزرگ نفتی جهان، توتال نخستین شرکتی بود که خرید نفت خام از ایران را در پساتحریم ازسرگرفت و در ماه فوریه یک محوله نفت خام را بارگیری کرد.

طبق اطلاعات کشتیرانی، در ماه فوریه سال جاری میلادی ٢٩ نفتکش محموله های نفت خام ایران را بارگیری کردند که سه فروند از آنها راهی اروپا شدند.

«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان اعلام کرد که از تعمیق رابطه ایران با اتحادیه اروپا بعد از توافق هسته ای استقبال می کند‏.

«گرهارد شرودر» صدراعظم سابق آلمان نیز روز دوشنبه (10 خرداد) گفت: توافق هسته‌ای موجب برداشته‌ شدن گام مهمی در راستای احیای روابط تنگاتنگ میان ایران و ‏آلمان شد و من امیدوارم که این شامل قدم‌های بعدی نیز بشود و رئیس جمهوری ایران نیز بزودی برای سفر به آلمان دعوت شود.‏

وی در جمع صدها نفر از نمایندگان شرکت‌های ایرانی و آلمانی، مقامات آلمانی ‏و سفرای خارجی مقیم این کشور با اشاره به افتتاح « مرکز همکاری‌های ایران و اروپا» در برلین، افزود: این مرکز، نشانی اروپایی شرکت‌ها ‏و سازمان‌های مهم ایرانی به ‌شمار می‌رود و نقطه تمرکز روابط تجاری ایران و آلمان در آینده خواهد بود و کمک خواهد کرد تا ظرفیت های روابط دو کشور به حد کامل خود برسد.‏

«محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت ‏ایران که در راس یک هیات بلندپایه به برلین پایتخت آلمان سفر کرده بود، روز دوشنبه (10 خرداد)، «مرکز ‏همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا» را، به مساحت یک هزار متر مربع در یکی از طبقات ساختمان «اتحادیه بازرگانی ‏خاورمیانه و خاورنزدیک آلمان» در برلین، افتتاح کرد.‏

«برند اویلیتز» عضو هیأت مدیره شرکت آلمانی «لینده» نیز روز سه شنبه (11 خرداد) گفت: افتتاح مرکز همکاری اقتصادی ایران و اروپا در ‏برلین، گامی بسیار مهم است و با لغو تحریم‌ها سرفصل جدیدی در تاریخ در رابطه طولانی و موفقیت‌امیز دو کشور ایران و آلمان آغاز شده است.‏

اویتلیتز در سخنانی در ضیافت دوشنبه شب (10خرداد) «اتحادیه بازرگانی خاورمیانه و خاورنزدیک ‏آلمان» (‏NUMOV‏) به ‌مناسب گشایش این مرکز و نیز سفر «محمدرضا نعمت‌زاده» وزیر صنعت، معدن و تجارت ‏ایران و هیات همراه به آلمان، در جمع نمایندگان شرکت‌های ایرانی و آلمانی، ‏مقامات آلمانی و سفرای خارجی مقیم برلین افزود: فرصت‌های بازار ایران بویژه در بخش پتروشیمی عالی است و این کشور اکنون یکی از ‏مهمترین بازیگران در این بخش در سطح جهان به‌شمار می‌رود.

عضو هیات مدیره شرکت لینده با اشاره به حضور تاریخی این شرکت در ایران گفت: لینده بیش از 40 سال است که در ایران حضور دارد و بیش از 100 ‏تاسیسات صنعتی در ایران ساخته است. ‏

«کالیندا کیتاروویچ» رئیس جمهوری کرواسی نیز در تاریخ چهارشنبه (19 خرداد) پس از سفر به تهران، چشم انداز همکاری های تهران- زاگرب را روشن ارزیابی کرد و گفت: ما به عنوان عضو اتحادیه اروپا، از تلاش های این نهاد برای همکاری با ایران با قاطعیت حمایت می کنیم.

وی افزود: کرواسی به عنوان عضو اتحادیه اروپا، از تلاش های این نهاد برای همکاری با ایران با قاطعیت حمایت می کنیم و اعتقاد دارم که باید با ایران در راستای تعیین منافع مشترک و امکانات بالقوه همکاری کنیم.

به گزارش ایرنا، 70 شرکت سوئدی روز چهارشنبه (12 خرداد)،برای گفت وگو با هیات 60 نفره فعالان اقتصادی ایران در بخش های صنعت، معدن، انرژی، کشاورزی، فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICT)، امور بانکی و سرمایه گذاری، گردشگری و سلامت سوئد در هتل شرایتون استکهلم گردهم آمدند و در دیدارهای رودرو به معرفی توانمندی و فعالیت های خود پرداختند.

همچنین در همین روز، نشست تجاری ایران و سوئد با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و خانم «آن لیند» (Ann Linde) وزیر امور اتحادیه اروپا و تجارت سوئد برگزار شد.

میزان صادرات ایران به سوئد در سال 2014 میلادی 14 میلیون 666 هزار دلار و واردات از این کشور 330 میلیون و 150 هزار دلار بوده است.

صادرات عمده ایران به سوئد، شامل فرش و سایر کفپوش های نسجی، میوه های خوراکی، آجیل، پوست مرکبات، خربزه، قهوه و چای و واردات اصلی ایران از سوئد، تجهیزات الکترونیکی، ماشین آلات، راکتورهای هسته ای، دیگ های بخار، محصولات دارویی، خمیر چوب، مواد سلولزی الیافی، کاغذ، مقوا و ... بوده است.

سوئد به ایران بعنوان یکی از بهترین بازارهای فروش تولیدات و خدمات نفی و مهندسی در خاورمیانه می نگرد.

«جرج کاستا اولیویرا» معاون وزیر امور خارجه پرتغال نیز روز دوشنبه (10 خرداد) گفت: همکاری های اقتصادی کشورهای اروپایی با ایران در حال توسعه است و پرتغال امیدوار است در زمینه اقتصادی با جمهوری اسلامی همکاری خوبی داشته باشد.

وی تصریح کرد: برای توسعه روابط، نقاط مشترک زیادی بین ایران و پرتغال وجود دارد و اطمینان دارم سفر ما به ایران نتایج خوبی را در پی خواهد داشت.

اولیویرا در عین حال اظهار کرد: برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور مراحل نهایی خود را طی می کند و امیدواریم با برقراری این پروازها زمینه توسعه مبادلات فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور فراهم شود.

پرتغال واقع در جنوب غربی اروپا، دارای 10 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت و عضو اتحادیه اروپا و ناتو است و جزو کشورهای توسعه ‌یافته به ‌شمار می‌آید.

میزان صادرات ایران به پرتغال در سال 2014 41 میلیون دلار و واردات ایران از پرتغال 9 میلیون دلار بود.

اعضای یک هیات تجاری بازرگانی از منطقه سیلیزیا لهستان که به قزوین سفر کرده است نیز روز دوشنبه (10 خرداد) با قابلیت های اقتصادی این استان در بخش های مختلف آشنا شدند.

معاون مارشال منطقه سیلیزیا لهستان نیز از علاقه مندی فعالان اقتصادی کشورش برای سرمایه گذاری و توسعه همکاری های بازرگانی و صنعتی با ایران از جمله قزوین خبر داد.

لهستان با 38 میلیون نفر به مرکزیت ورشو یکی از اعضای اتحادیه اروپا است و در شرق قاره سبز قرار دارد.

همچنین یونان به ایران پیشنهاد کرد که آتن می‌تواند قطب منطقه‌ای صادرات کالاهای ایران به اروپا باشد.

داتیس مدیرعامل سازمان توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی یونان نیز روز دوشنبه (10خرداد) در دیدار با ولی‌ الله افخمی‌راد همتای ایرانی خود در تهران گفت: آتن می‌تواند قطب منطقه ای کالاهای ایرانی برای صادرات به اروپا و شمال آفریقا باشد.

«پاول چورازی» (PAWEL CHORAZY) معاون وزیر توسعه اقتصادی لهستان روز دوشنبه (10خرداد) گفت: ایران مهم ترین شریک ما در خاورمیانه دانست و گفت: باید سطحی بالاتر از روابط کنونی را هدف گذاری کنیم.

وزیر امورخارجه لیتوانی نیز روز شنبه (8خرداد) در دیدار با وزیر ارتباطات و «لیناس لینکه ویچیوس» فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران گفت: بخش دولتی و خصوصی لیتوانی برای همکاری مشترک با ایران در بخش های مختلف ارتباطاتی و مخابراتی آمادگی و علاقه دارد.

لیتوانی که عضو اتحادیه اروپا، شورای اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» است، در سال ۲۰۰۷ به عضویت کامل پیمان شنگن درآمد.

 

کد خبر 551639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha