حضرت خدیجه(س) صدف کوثر است/جهان اسلام توجه ویژه‌ای نسبت به حضرت خدیجه(س) داشته باشد

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی گفت: متأسفانه در جهان اسلام نسبت به حضرت خدیجه (س) کم‌لطفی شده است، جهان اسلام باید توجه ویژه‌ای نسبت به این بانوی بزرگوار داشته باشد و اقدامات فرهنگی متعددی در این زمینه انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حضرت خدیجه (س) دختر خویلد، نخستین همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) و مادر گرامی حضرت فاطمه (س) است که بر همین اساس لقب «ام المؤمنین» را به خود اختصاص داده است.

 

حضرت خدیجه (س) اولین زنی است که به دین اسلام مشرف شد و تمام ثروت خود را برای نشر اسلام به کار برد، این بانوی بزرگوار به مدت 25 سال با حضرت محمد (ص) زندگی کرد و در این دوران، پیامبر گرامی اسلام (ص) همسر دیگری اختیار نکرد؛ حضرت خدیجه (س) سه سال قبل از هجرت در روز (10 ماه مبارک رمضان) در شهر مکه از دنیا رفت.

 

حضرت خدیجه (س) دارای ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی بودند، به طوری که پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) پس از رحلت این بانوی بزرگوار همواره به نیکی از ایشان یاد می‌کردند و می‌فرمودند: «أین مثل خدیجه؛ چه کسی مانند خدیجه برای من خواهد بود».

 

خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، به مناسبت رحلت ام المؤمنین، حضرت خدیجه (س) گفتگویی با حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی محمدی، استاد حوزه و دانشگاه و دبیر علمی همایش «صدف کوثر» داشته است که در ادامه می‌خوانید:

 

 

در روایات آمده است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بسیار به حضرت خدیجه سلام‌الله علیها علاقمند بودند، این بانوی بزرگوار دارای چه ویژگی‌ها و خصوصیاتی بودند؟

 

حضرت خدیجه (سلام الله علیها) در دوران سختی و صعوبت همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) بودند و خدمات ارزنده ای به اسلام داشتند؛ حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام دارای چند ویژگی و مشخصه بودند که باید مورد توجه قرار گیرد، از جمله این که حضرت خدیجه سلام الله علیها اولین زنی بود که ایمان آورد که نشان می‌دهد درایت و عقل ویژه ای در ایشان وجود داشت که بدون این که معجزه ای از رسول خدا (ص) بخواهد، آثار نبوت را در پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می‌دید.

 

دومین مشخصه حضرت خدیجه (س) ایثار و فداکاری آن بانوی بزرگوار بود، این شخصیت بزرگوار کل ثروت خود را که 400 غلام و کنیز از جمله آن بود، در اختیار پیامبر گرامی اسلام (ص) قرار می‌دهد و هیچ گاه منتی برای این کار نمی گذارد؛ حضرت خدیجه (س) که دارای قدرت، مکنت و ثروت بود، کار به جایی می‌رسد که در شعب ابی طالب با سختی زیاد زندگی می‌کند، اما از پیامبرگرامی اسلام (ص) درخواستی نمی کند و حتی برای پوشاندن بدن خود در قبر از حضرت زهرا (س) می‌خواهد که این مسأله را برای پیامبر اکرم (ص) مطرح کند.

 

درایت و علم حضرت خدیجه (س) از جمله ویژگی‌هایی است که باید مورد توجه قرار داد؛ به طوری که زمانی که حضرت خدیجه (س) با حضرت محمد (ص) ازدواج کرد، بسیاری ایشان را سرزنش کردند، اما این بانوی بزرگوار فرمود: «دلیل انتخاب من در انتخاب همسر، حسن خلق، صداقت و امانت داری است»؛ اینها ملاک‌های بسیار مهمی در امر ازدواج است که امروز مورد غفلت بسیاری از مردم قرار گرفته است.

 

دفاع از دین و دفاع از ولایت از جمله ویژگی‌های حضرت خدیجه (س) است که باید مورد توجه قرار گیرد، آن حضرت همواره از پیامبر گرامی اسلام (ص) دفاع می‌کرد و خود را در مواقع حساس و در مقابل مشرکین سپر قرار می‌داد؛ دفاع از پیامبر گرامی اسلام (ص) منجر به تنها شدن این بانوی بزرگوار شد، به طوری که در تولد فرزند خود، زنان مکه ایشان را تنها گذاشتند، اما هیچ گاه در موضوع دفاع از رسول خدا (ص) تردیدی به خود راه نداد.

 

پرورش فرزند از دیگر ویژگی‌ها و مشخصه‌های حضرت خدیجه (س) است؛ این بانوی بزرگوار حضرت فاطمه (س) را پرورش دادند، همچنین حضرت علی (ع) در دامان حضرت خدیجه بزرگ شدند؛ ما جهت برگزاری همایش حضرت خدیجه (س) خدمت مقام معظم رهبری (مد ظله) رفتیم و به ایشان عرض کردیم که حضرت خدیجه (س) مادر 11 امام هستند، مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند که حضرت خدیجه (س) مادر 12 امام هستند و این بانو حضرت امیرالمومنین (ع) را نیز بزرگ کردند

 

آیا پیامبر گرامی اسلام (ص) در زمان حیات حضرت خدیجه (س)، همسر دیگری نیز داشتند؟

 

یکی از نکات مهمی که در زندگی حضرت خدیجه (س) باید مورد توجه قرار داد، این است که آن حضرت بیشترین زندگی مشترک را با پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند؛ حضرت خدیجه (س) به مدت 25 سال با رسول خدا (ص) زندگی کردند و تنها همسر پیامبر (ص) در این 25 سال بوند، به طوری که تا زمانی که زنده بودند، پیامبر اکرم (ص) همسر دیگری اختیار نکردند.

 

رسول گرامی اسلام (ص) همواره از حضرت خدیجه (س) یاد می‌کردند، اهل بیت (علیهم السلام) نیز ارادت خاصی نسبت به این بانوی بزرگوار داشتند و به این بانوی بزرگوار افتخار می‌کردند، به طوری که امام حسین (ع) در روز عاشورا خطاب به دشمنان فرمودند: «آیا شما نمی دانید که مادر من خدیجه است»؛ و یا امام حسن (ع) به شباهتش به حضرت خدیجه (س) می‌بالیدند و می‌فرمودند: «من شبیه ترین مردم به حضرت خدیجه (س) هستم».

 

با توجه به خدمات ارزنده‌ای که حضرت خدیجه (س) در طول حیات خویش انجام دادند، ما امروز چگونه می‌توانیم حق این بانوی بزرگوار را در جامعه ادا کنیم؟

 

متأسفانه در جهان اسلام نسبت به حضرت خدیجه (س) کم لطفی شده است، جهان اسلام و به ویژه کشور ایران باید توجه ویژه ای نسبت به این بانوی بزرگوار داشته باشد، در هر شهری باید مساجد به نام حضرت خدیجه (س) وجود داشته باشد.

 

در ایام رحلت این بانوی بزرگوار در (10 ماه مبارک رمضان) و همچنین در سالروز ازدواج ایشان با پیامبر اسلام (ص) در (10 ربیع الأول) باید مراسم عزا و شادی برگزار شود، همچنین نام خدیجه باید در میان دختران و زنان ما گسترش یابد.

 

آیا اقدامات فرهنگی خاصی درباره شخصیت و زندگانی حضرت خدیجه (س) در کشور ما صورت گرفته است؟ برای شناخت حضرت خدیجه (س) چه منابعی را پیشنهاد می‌دهید؟

 

کتاب «خصایص ام‌المومنین حضرت خدیجه سلام‌الله‌علیها» تألیف «حسین تهرانی» از جمله کتاب‌های ارزشمندی است که 160 ویژگی حضرت خدیجه (س) را به صورت مفصل بیان کرده است، از جمله تحقیقات این کتاب و همچنین تحقیقات ما نشان می‌دهد که حضرت خدیجه (س) در سن 28 سالگی با پیامبر گرامی اسلام (ص) ازدواج کردند و بالا بردن سن در منابع صحیح نیست. گرچه بالا و یا پایین بردن سن حضرت خدیجه (س) ربطی به فضایل این بانوی بزرگوار ندارد، اما ایشان با این خصوصیات و ویژگی‌ها بیش از این باید مورد توجه جهان اسلام باشد.

 

نرم افزارهایی درباره شخصیت و زندگانی حضرت خدیجه (س) روانه بازار شده است، از جمله حوزه علمیه نرم افزار «شیدای امین» را که دارای بیش از 400 عنوان کتاب مستقل و غیرمستقل در مورد حضرت خدیجه (س) است، تولید کرده است.

 

حوزه علمیه اصفهان نیز نرم افزاری با عنوان «ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها» تولید کرده است که می‌توان مورد استفاده قرار داد، اما واقعیت این است که ما باید نسبت به نقش کلیدی این شخصیت بزرگوار در تاریخ اسلام اهتمام ویژه ای ورزیده شود.

 

برای شناخت حضرت خدیجه (س) و توجه به این بانوی بزرگوار چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهید؟

 

صدا و سیما باید فیلمی از زندگانی حضرت خدیجه (س) بسازد، تأثیر فیلم بسیار بیشتر از سخنرانی و یا رسانه نوشتاری است و می‌تواند تأثیرهای فراوانی در این خصوص داشته است.

 

یکی از اقداماتی که در راستای شخصیت شناسی حضرت خدیجه کبری (س) صورت گرفته است، برگزاری همایشی تحت عنوان همایش ملی «صدف کوثر» است که به همت جامعه المصطفی العالمیه و با همکاری جامعه الزهرا در اواخر مهر ماه سال جاری در قم برگزار می‌شود.

 

این همایش می‌تواند زمینه ای برای ارائه مقالات ارزشمند در خصوص زندگی نامه حضرت خدیجه (س) و استفاده از این مقالات جهت تهیه فیلم نامه و تهیه فیلم زندگانی حضرت خدیجه (س) باشد.

 

همایش «صدف کوثر» با چه هدف و در چه محورهایی برگزار می‌شود؟

 

همایش ملی «صدف کوثر» در راستای تکریم و معرفی شخصیت بانوی رسالت، حضرت خدیجه (س) و تبیین نقش آن حضرت در گسترش اسلام برگزار می‌شود و 14 محور مختلف در این همایش در نظر گرفته شده است که علاقمندان می‌توانند تا (15 تیرماه سال جاری) مقالات خود را به آدرس قم، میدان جهاد، مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره)، مدرسه عالی تاریخ و ادیان، دبیرخانه همایش «صدف کوثر» ارسال کنند و یا از طریق پست الکترونیک sobhan2291301081@gmail.com ارسال کنند.

 

این همایش، (29 تیر سال جاری) در قم برگزار می‌شود و پیام شفاهی مقام معظم رهبری (مدظله)، پیام آیت الله صافی گلپایگانی و سخنرانی آیت الله جوادی آملی از جمله برنامه‌های این همایش است.

کد خبر 551618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha