اجرای عملیات ‌آبخیزداری و حفاظت خاک در ۲۲ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی از اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک و اجرای کنترل کانون‌های فرسایش بادی برای امسال در ۲۲ هزار ۹۰۰ هکتار خبر داد و گفت: ۱۱ تعاونی در استان برای مشارکت مردم در بحث بیابان زدایی تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حبیب الله شریفی امروز (26 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه 28 خردادماه به عنوان روز جهانی مقابله با بیابان زایی نام گذاری شده است، افزود: امسال شعار روز جهانی بیابان‌زدایی «حفاظت از زمین و احیایی اراضی با مشارکت مردم» است.

 

وی افزود: بیابان‌زایی جز با مشارکت مردم و عزم همگانی امکان‌پذیر نیست و باید همه مردم و اقشار جامعه دست به دست هم دهند تا بتوانیم با این معضل مبارزه کنیم.

 

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه کاهش بارندگی و بادهای 120 روزه سیستان و در چند سال اخیر بحث گرد و غبار گریبان گیراستان شده است، گفت: هر سال اقدامات بیابان زدایی انجام می‌شود اما متاسفانه با بالا رفتن نرم هزینه و کاهش اعتبارات در این مخصوص میزان سطحی که می‌توان این اقدامات را انجام داد کاهش می‌یابد.

 

تنها ۴۰ درصد اعتبارات بیابان زدایی سال گذشته اختصاص یافت

شریفی با اشاره به اینکه در سال گذشته 4 میلیارد تومان اعتبار ملی داشته‌ایم، بیان کرد: از این میزان تنها 40 درصد آن تخصیص یافت بنابراین نمی توان اقدامات زیادی برای بیابازدایی در استان انجام داد.

 

وی ادامه داد: با اضافه شدن بحث ریزگردها باید اقدامات بیشتری در جهت پروژه ها بیابان زدایی انجام شود و امسال با توجه به خشکسالی پی در پی و کاهش بارندگی مجبور شدیم برای حفظ بوته های کاشته شده بحث آبیاری را انجام دهیم.

 

تداوم پدیده خشکسالی 300 میلیارد تومان خسارت به عرصه های منابع طبیعی استان وارد کرد

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال 94 به دلیل تداوم پدیده خشکسالی 300 میلیارد تومان خسارت به عرصه های منابع طبیعی استان وارده شده است، گفت: از این میزان 209 میلیارد تومان آن مربوط به افت تولید علوفه مرتعی بوده که 44 درصد کاهش تولید علوفه در مرتع داشته ایم.

 

شریفی با تاکید بر اینکه خشکسالی به صورت افراطی و زلزله خاموش در استان خراسان جنوبی اتفاق افتاده، افزود: کاهش اعتبارات در بحث احیای مراتع و عدم تخصیص مناسب از دیگر مشکلات استان است.

 

به گفته وی در خراسان جنوبی استان با پنج میلیون و 400 هکتار عرصه های بیابانی دومین استان بیابانی کشور است و در حال حاضر 28 کانون بحرانی با وسعت یک میلیون و 300 هزار هکتار در سطح استان وجود دارد و در دوسال اخیر وضعیت استان بحرانی تر شده که نیازمند توجه ویژه است.

 

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی تصریح کرد: دام های استان یا توسط دلالان با قیمت کم به فروش می‌رسد و به استان های دیگر برای تامین علوفه انتقال داده می‌شود.

 

انجام 189 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در خراسان جنوبی

شریفی با تاکید بر اینکه مشارکت مردم در حفظ وضعیت موجود منابع طبیعی استان با وجود خشکسالی، بسیار با اهمیت و تاثیرگذار است، بیان داشت: اقدامات بیابان زدایی در استان از سال 1344 شروع شده و در این مدت 133 هزار هکتارنهال کاری، 14 هزار هکتار بذر کاری، 18 هزار هکتار مدیریت روان آبها،19 هزار هکتار مدیرت جنگل های دست کاشت، 124 کیلومتر باد شکن زنده و 550 کیلومتر بادشکن غیر زنده در استان انجام شده است.

 

تخصیص صفر درصدی برای اجرای دو پروژه ترسیب کربن در استان

وی عنوان کرد: در دو سال گذشته برای اجرای پروژه های بیابان‌زدایی 7 میلیارد تومان اعتبار ملی داشته ایم اما اعتبار ماده 180 در بحث آبخیزداری و پروژه ترسیب کربن در سربیشه و زیرکوه (با 600 میلیون اعتبار) تخصیص صفر درصد داشت.

 

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ریزگردها پیامدهای بهداشتی، اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی دارد، گفت: برای جلوگیری از بحث ریزگردها باید کانون ها فرسایش بادی در استان تثبت شود.

 

شریفی معتقد است بحث بهره برداری از معادن که در استان برای اشتغال بر آن تکیه شده است موجب فرسایش بادی می‌شود بنابراین باید به این امر نیز توجه داشت که توسعه و اشتغال و تولید در استان در گرومحیط امن است چرا که اگر شرایط سخت باشد تولید کننده و کشاورز نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

 

وی سهم استان خراسان جنوبی از اجرای عملیات آبخیزداری و حفاظت خاک در سال جاری را 12 هزار و 696 هکتار و از تهیه و اجرای کنترل کانونهای فرسایش بادی و مقابله با بیابان‌زدایی 10 هزار و 295 هکتار ذکر کرد.

 

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر بحث ریزگردها در استان های غربی در اولویت قرار گرفته، افزود: خراسان جنوبی دومین استان بیابانی کشور است و متاسفانه در این اولویت قرار نگرفته ایم.

 

وی از مسئولان درخواست کرد همان میزان که به مباحث راه آهن و آب پافشاری دارند به مسائل بیابان‌زدایی نیز توجه ویژه داشته باشند.

 

۱۱ تعاونی در استان برای مشارکت مردم در بحث بیابان زدایی تشکیل شد

شریفی با اشاره به اینکه برای مشارکت مردم در بحث بیابان زدایی صندوق حمایت از منابع طبیعی برای بهره برداران و صاحبان طرح های منابع طبیعی در استان راه اندازی می‌شود، تصریح کرد: تاکنون در این راستا 11 تعاونی در شهرستان تشکیل شده است که 51 درصد باید سهم آورده اعضا و 49 درصد سهم دولت باشد.

 

مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر 2 هزار نفر با سرمایه 280 میلیون تومان در این تعاونی عضو شدند که باید سرمایه خود را برای تشکیل صندوق حمایت  به 500 میلیون تومان برسانند.

 

وی با بیان اینکه به دنبال تعمیم پروژه ترسیب کربن در سایر نقاط استان هستیم، یادآور شد: هم اکنون 18 استان کشور زیر پوشش طرح ترسیب کربن قرار گرفته‌اند.

 

شریفی در پایان یادآور شد: آفت شپشک سفید ۱۶ هزار هکتار از جنگل های دست کاشت این استان را آلوده کرده است.

 

 

 

کد خبر 551437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha