بازی کردن با کودکان را بیاموزید تا به سمت فضای مجازی نروند

خبرگزاری شبستان:عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت با بیان اینکه اصلی ترین اولویت پیامبر گرامی اسلام(صلی اله علیه) بازی با کودکان بود، گفت: بسیاری از خانواده ها بازی کردن با کودکان را بلد نیستند و از گرایش آنان به فضای مجازی گلایه می کنند.

حجت الاسلام امیررضا سلطانی، عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت و مشاور کارشناس مذهبی و تربیتی در حاشیه نمایشگاه قرآن و عترت به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: آنچه با اسلام در جامعه مواجه هستیم بعنوان شکل ظاهری اسلام نمود دارد در صورتی که اسلام واقعی دارای عمق است.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه با حقیقت روح اسلام آشنا نیستیم ، ادامه داد: سبک زندگی اسلامی، زندگی عاقلانه معنا می شود یعنی به دور از هرگونه هوا و هوس؛ زندگی که عاقلانه و توام با تفکرات باشد سبک زندگی اسلامی در آن جریان دارد.

 

عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت به برخی عادت ها و رفتارهای والدین در خانواده اشاره کرد و گفت: پدر و مادر هسته اصلی یک خانواده را تشکیل می دهند، برخی از خانواده ها که در آن والدین نماز اقامه می کنند ولی فرزندانشان در اقامه نماز تنبلی به خرج می دهند باید به دنبال راهکار ریشه ای بروند چرا که بسیاری از افراد تنها ظواهر اسلام را در زندگی پیاده می کنند.

مشاور کارشناس مذهبی و تربیتی توجه نکردن به عمق اسلام را یکی از عوامل ایجاد مشکلات در خانواده ها عنوان کرد و گفت: بسیاری از والدین در تربیت فرزند، مسائل اخلاقی و رفتاری و زناشویی دچار مشکل هستند و به این مساله واقف نیستند که ریشه این مشکلات در سبک زندگی است.

 

به گفته حجت الاسلام سلطانی متاسفانه در جامعه امروز به تکرار شاهد هستیم که معیارهای عاقلانه کنار گذاشته شده و رفتارهای غلط جایگزین آن در تصمیم گیری ها شده است.

 

وی با اشاره به اینکه باید برای هرکاری استدلال داشت و براساس عقل و منطق تصمیم گیری کرد، خاطرنشان ساخت: در بسیاری از موارد دیده می شود که حتی پدر و مادر نیز از رسوم پیروی می کنند و عقل و منطق را کنار می گذارند.

 

عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت گفت: در آیات پایانی سوره ناس نیز خداوند به دو دسته شیطان اشاره می کند دسته اول مربوط به جن که نامرئی هستند و دسته دوم به انسان ها که مرئی هستند و از انسان می خواهد برای در امان بودن از توطئه های این شیاطین به خداوند پناه ببرند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر خودمان از فضای عقلانی فاصله بگیرم، شیطانی می شویم، افزود: نفس انسان رئیس تمام شیاطین است از اینرو با تمسک به عقلانیت که حلال تمام مشکلات است می توان زندگی با سبک اسلامی را تشکیل داد.

 

آموزه های دینی و آموزش آن در بین افراد یکی از مواردی بود که توسط حجت السلام سلطانی مورد تاکید قرار گرفت، چرا که اگر افراد به این مساله واقف باشند که هر عملی تاوانی در دنیای آخرت دارد، بیشتر مواظب اعمال خود بودند و بایستی به این مساله توجه کرد که اشکالات این دنیا در دنیای آخرت نمود پیدا می کند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید به این سوال که چرا دین اسلام یک دین کاملی است پاسخ بین المللی داد، افزود: پاسخ به این سوال باید به گونه ای باشد که تمام مخاطبین این دین در سراسر گیتی به آن اشراف پیدا کنند.

 

به گفته این مشاور دینی و تربیتی، دین اسلام پاسخ تمام مسائل و مشکلات بشری را در این کارزار دنیا داده است و تمام این سوالات بر مبنای عقل و منطق و به دور از بی عقلی است؛ دین اسلام برای هر مقطع زندگی بشری برنامه دارد و این برنامه ها در مسائل اخلاقی، تربیتی، معاشرتی، تغذیه و ... است.

 

عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت با بیان اینکه بسیاری از مشکلات تربیتی در کودکان به نوع تغذیه آنان بازمی گردد، خاطرنشان کرد: بایستی سبک زندگی اسلامی در تمام جنبه های زندگی بشر پیاده شود.

 

حجت الاسلام سلطانی با انتقاد از اینکه در کارهای زیربنایی دین اسلام کارهای جدی صورت نگرفته است؛ گفت: یکی از مشکلاتی که در دنیای امروز برخی خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند، بداخلاقی است که اسلام برای آن نیز راهکارهایی پیشنهاد داده است.

 

وی با استناد به سخنی از آیت اله طباطبایی مبنی بر اینکه اگر به ظواهر دین توجه کنیم و روح دین مورد بی توجهی قرار بگیرد، این اسلام عامل اصلی فساد است،  افراد را به تامل و تعقل در عمق دین اسلام دعوت کرد.

 

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در خصوص فضای مجازی تهدیدات بسیاری متوجه اقشار مختلف جامعه بالاخص جوانان و نوجوانان است، اظهار کرد: باید بتوان برنامه ای را جایگزین فضای مجازی کرد پس از آن از افراد درخواست کرد تا از این فضا فاصله بگیرند.

 

به گفته حجت الاسللام سلطانی، دین اسلام همواره به تفریح سالم تاکید دارد و اگر زمینه برای اینگونه تفریحات فراهم نشود کودکان و نوجوانان به سمت تفریح های ناسالم می روند.

 

وی با اشاره به اینکه خانواده های بازی با کودکان را بلد نیستند، افزود: 330 شبکه کودک و نوجوان در سراسر دنیا شناسایی شده است که براساس تحلیل انجام شده، معلوم شد سه شبکه به زبان های فارسی، عربی و انگلیسی تحت نظارت آیت اله سیستانی، یک شبکه طاها تحت مدیریت حزب اله لبنان، 57 شبکه کودک و نوجوان با مدیریت وهابی ها و هفت شبکه تحت کنترل اسرائیل است.

 

عضو گروه کودک و نوجوان شبکه جهانی ولایت خاطرنشان کرد: ایران اسلامی که دغدغه فرهنگی دارد تنها یک شبکه کودک پویا دارد که جذابیت چندانی برای کودکان ایرانی ندارد.

 

این مقام مسئول به برخی مباحث روانشناسی کودک اشاره کرد و بایادآوری اینکه کودکان دوست دارند خاک بازی کنند، افزود: زندگی آپارتمان نشینی بسیاری از سبک زندگی ها را عوض کرده است.

 

وی ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام(صلی اله علیه) اصلی ترین اولویت خویش را بازی با کودکان قرار می دادند چرا که به این مساله واقف بودند برای داشتن جامعه سالم بایستی به تربیت کودکان در آن جامعه توجه شود.

 

نرگس سعادتی- زنجان

 

کد خبر 551357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha