به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان ، حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ماندگاری شامگاه "ششم مرداد" در طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی در جمع نمازگزاران گلپایگانی اظهار داشت: اعتقاد به خدا اولین عنصری است که در اقتصاد توحیدی باید بدان اعتقاد داشته باشیم و به این باور برسیم که خداوند رازق و روزی دهنده است و فقط باید بر او توکل کنیم.
وی افزود: سعی و تلاش فاکتور دیگر اقتصاد توحیدی است، خداوند انسان تنبل را دوست ندارد و توکل بر خدا به معنای توقف نیست و در مکتب ما کار عبادت است و همه باید در کارهای نیک از یکدیگر سبقت بگیرند و بدانند هر که بیشتر تلاش کند نزد خدا محبوب تر اند.
وی همچنین به دیگر مولفه های کار اشاره کرد و گفت: کار باید بر اساس تخصص و مهارت و توان شخص باشد، همچنین کار باید از روی فکر و اندیشه باشد و رکن سوم این است که کار باید مداوم و مستمر باشد.
حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری اظهار داشت: قبل از اینکه وارد معامله، مضاربه، مشارکت و یا هر نوع کار اقتصادی شویم باید از کارشناس دینی احکام شرعی آن معامله را بپرسیم تا مبادا لقمه حرام وارد زندگی ما شود.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: در قدیم رسم بود، هرشخص تصمیم داشت وارد بازارکار شود، ابتدا آیین نامه کسب و کار را فرا می گرفت و به همین علت بود که درآمدها برکت داشت.
وی همچنین به یکی از مسائل جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل جامعه که به وفور انجام می شود و به آن توجه نداریم، رهن و اجاره مکان و یا مسکن است، که به نوعی ورود نزول و ربا به خانه و خانواده است و به فتوای مراجع تقلید قرض به شرط اجاره اشکال دارد، ولی اجاره به شرط قرض اشکال ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری تصریح کرد: یکی از ارکان اقتصاد توحیدی رعایت حلال و حرام است و دیگری رسیدگی به فقرا و محرومین که اگر در قوم و خویش و بستگان بود به آنها می رسد و سپس به همسایه و حتی فقرای غیر مسلمان باید کمک و یاری کنیم.
وی همچنین به دیگر اصول اقتصاد توحیدی اشاره کرد و افزود: یکی از زیباترین خیرات، اشتغالزایی است و جزء خیرات اقتصادی محسوب می شود چون برای چندین نفر شغل ایجاد می شود.
حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری همچنین از دادن خمس و زکات و صدقات واجبه یاد کرد و افزود: اگر در جامعه اسلامی همه خمس و زکات دهند دیگر فقیری پیدا نخواهد شد.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به سایر اصول اقتصاد توحیدی اشاره کرد و بیان داشت: انصاف داشتن، وجود افراد مسن در خانواده، صله رحم کردن، قناعت، خلق خوش، انفاق، سحر خیز بودن، نماز اول وقت، رعایت نجسی و پاکی، اعتقاد به رازقیت خدا، واگذاری همه امور به خدای بزرگ و رعایت آیین نامه های الهی از دیگر اموری است که موجب می شود شخص در دنیا و آخرت موفق و سربلند شود.
پایان پیام/
نظر شما