ساخت نخستین نیروگاه بادی بخش خصوصی کشور با همکاری زیمنس

خبرگزاری شبستان:موقعیت خاص جعرافیایی کشورمان باعث شده است تا بتوان از انرژی بادی استفاده بهینه ای داشته باشد و ساخت نیروگاه های بادی نشاندهنده توجه به این حوزه از انرژی است که در این راستا بناست نخستین نیروگاه بادی بخش خصوصی کشور در قزوین احداث شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در ایران با توجه به وجود مناطق بادخیز طراحی و ساخت آسیابهای بادی از ۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح رایج بوده و هم اکنون نیز بستر مناسبی جهت گسترش بهره‌برداری از توربینهای بادی فراهم می‌باشد. مطالعات و محاسبات انجام شده در زمینه تخمین پتانسیل انرژی باد در کشورمان نشان داده‌اند که تنها در ۲۶ منطقه از کشور (شامل بیش از ۴۵ سایت مناسب) میزان ظرفیت اسمی سایتها، با در نظر گرفتن یک راندمان کلی 33 درصد، در حدود ۶٫۵۰۰ مگاوات می‌باشد. و این در شرایطی است که ظرفیت اسمی کل نیروگاه‌های برق کشور تا سال 94 در حال حاضر حدود 74٫۰۰۰ مگاوات می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، در سال ۲۰۰۴ میلادی تنها ۲۵ مگاوات از ۳۳٫۰۰۰ مگاوات برق تولید شده در ایران با استفاده از انرژی بادی تولید شده بود. در سال ۲۰۰۶ میلادی سهم برق تولید شده در ایران با استفاده از انرژی بادی ۴۵ مگاوات بود (رتبه سی ام در دنیا) که به نسبت سال ۲۰۰۵ رشد چهل درصدی را نشان می‌داد. در سال ۲۰۰۸ میلادی نیروگاه بادی منجیل (در استان گیلان) و بینالود (در استان خراسان رضوی)، ظرفیت ۸۲ مگاوات برق را داشته‌اند. ظرفیت برق بادی در ایران در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۳۰ مگاوات ساعت بوده‌است.

 

این گزارش می افزاید: موقعیت خاص جعرافیایی کشورمان باعث شده است تا بتوان از انرژی بادی استفاده بهینه ای داشته باشد و ساخت نیروگاه های بادی نشاندهنده توجه به این حوزه از انرژی است که در این راستا بناست نخستین نیروگاه بادی بخش خصوصی کشور در قزوین احداث شود.

 

سعید بهادیوند چگینی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در این باره به ایرنا گفته است: "قرارداد احداث نخستین نیروگاه بادی در منطقه سیاهپوش قزوین بین شرکت زیمنس دانمارک و یک شرکت ایرانی به امضا رسیده است. این اقدام در راستای نامگذاری سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی رهبر معظم انقلاب و تحقق اهداف وزارت نیرو مبنی بر احداث پنج هزار مگاوات نیروگاه بخش خصوصی با انرژی های تجدید پذیر در کشور است. خرید توربین های 3.4 مگاواتی آهن ربای دائم از شرکت زیمنس، تامین قطعات مورد نیاز به مدت 15 سال از سوی این شرکت، نصب و راه اندازی توربین ها با همکاری شرکت یاد شده و آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در ایران از جمله موارد مورد توافق است. تمامی مراحل انتقال توربین ها به بندرعباس و سپس به مزرعه بادی سیاهپوش و نصب و راه اندازی آن تا پایان سال 96 به پایان برسد و در سال 97 شاهد بهره برداری از این نیروگاه باشیم. توربین های خریداری شده از نوع بزرگترین توربین هایی خواهد بود که در کشور راه اندازی و نصب شده و استان قزوین به علت شرایط خوب آب و هوایی، از بهترین استان ها جهت احداث نیروگاه های تجدید پذیر در کشور است."

 

یادآور می شود: یک نیروگاه بادی یا مزرعه بادی، مجموعه‌ای از چندین توربین بادی است که در یک مکان قرار گرفته‌اند. یک نیروگاه بادی بزرگ می‌تواند شامل چندصد توربین بادی باشد. چنین مجموعه‌ای می‌تواند بر روی دریا قرار گرفته باشد. بزرگ‌ترین نیروگاه بادی دنیا، نیروگاه بادی روسکو در تکزاس آمریکا است که توان نامی ۷۸۱٫۵ مگاوات دارد. در سال ۲۰۰۶ برای اولین بار در اتحادیهٔ اروپا رشد تولید برق از انرژی‌های نو بیش از رشد تولید برق از منابع فسیلی بود. از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ شمسی، ظرفیت تولید برق بادی جهان از ۱۸۰۰۰ مگاوات به ۹۲۰۰۰ مگاوات افزایش یافته‌است. از سال ۲۰۰۰ تاکنون این صنعت سالانه ۲۵ درصد رشد کرده و هر سه سال دو برابر شده‌است و این در شرایطی است که رشد اقتصاد جهانی از یک تا دو درصد در سال بیشتر نیست.

کد خبر 551314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha