جی اس نیپون در جمع ژاپنی های حاضر در صنعت نفت ایران

خبرگزاری شبستان:بسیاری از کشورها برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز آمادگی همکاری با کشورمان هستند؛ ژاپن از جمله آنها هستند که مذاکراتی را در این زمینه انجام داده اند و حال با شرکت جی اس نیپون نیز به جمع سایر شرکت های ژاپنی پیوسته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در دوران پساتحریم جهش و رشد بالایی را در حوزه اقتصادی و تجاری خود انجام داده است و یکی از این بخش هایی که پس از لغو تحریم ها روز به روز نسبت به گذشته پیشرفت کرده است؛ صنعت نفت کشورمان است. در این حوزه امروز توانسته ایم به جایگاه خود در منطقه و جهان دست پیدا کنیم و بسیاری از کشورها برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز آمادگی همکاری با کشورمان هستند؛ ژاپن و شرکت های ژاپنی از جمله آنها هستند که مذاکراتی را در این زمینه انجام داده اند و حال با شرکت جی اس نیپون نیز به جمع سایر شرکت های ژاپنی پیوسته است.

 

بنابراین گزارش، مهر در این باره گزارش داده است: "پس از انجام مذاکرات نفتی ایران با دو شرکت «اینپکس و ماروبنی» ژاپن به منظور سرمایه‌گذاری و مشارکت در طرح توسعه‌ای بخش بالادستی صنایع نفت و گاز ایران، دور جدید فعالیت شرکت های ژاپنی در حوزه صنایع پالایش نفت کشور هم آغاز شده است. بر این اساس همزمان با آغاز فعالیت شرکت JCCP ژاپن پس از ۶ سال توقف در صنعت پالایش نفت ایران، دور جدید مذاکرات با شرکت «جی اس نیپون» ژاپن به منظور مشارکت در طرح کاهش تولید نفت کوره پالایشگاه تبریز آغاز شده است.

 

سعید محجوبی،  مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این باره گفته است: "در حال مذاکره با شرکت «جی اس نیپون» ژاپن برای اجرای پروژه پالایشگاه تبریز آغاز شده که در صورت تایید پروژه روزآمد شدن آغاز می‌شود. اقدامات اولیه و مطالعات مورد نیاز برای طراحی پروژه روزآمد کردن پالایشگاه تبریز به منظور ارتقای کیفی فرآورده گازوئیل به یورو ٤ انجام گرفته است، تبیین کرد: در صورت توافق با سرمایه‌گذار خارجی به زودی کار وارد فاز اجرایی و عملیاتی می‌شود. در کنار انجام کارهای طراحی پروژه، سفارش شماری از اجناس مورد نیاز داده شده و امیدواریم طبق پیش‌بینی‌ها تا پایان سال ١٣٩٧ به بهره‌برداری برسد، تاکید کرد: ارتقای کیفیت تولید محصولات مختلف نفتی به ویژه بنزین و گازوئیل یکی از سیاست‌های راهبری توسعه صنعت پالایش نفت در ایران است."

 

یادآور می شود: کشور ژاپن در سال ۲۰۱۰ سومین قدرت اقتصادی دنیا (پس از آمریکا و چین) بوده و در آسیا نیز رتبه دوم را از این لحاظ داراست. این کشور دارای منابع طبیعی خیلی محدودی است و اکثر جزایر و خاک آن کوهستانی و آتشفشانی است؛ ولی با همکاری‌های دولت در بخش صنعت و نیز سرمایه‌گذاری گسترده در فناوری‌های پیشرفته، ژاپن به عنوان یکی از پیشگامان عمده در صنعت و تکنولوژی دنیا شناخته شده‌است. صادرات بخش عمده‌ای از درآمدهای اقتصادی ژاپن را تشکیل می‌دهد و آمریکا با ۲۲٫۷ درصد، چین با ۱۳٫۱ درصد و کره جنوبی با ۷٫۸ درصد عمده‌ترین شرکای تجاری این کشور هستند. محصولات صادراتی عمدهٔ ژاپن شامل تجهیزات حمل و نقل، اتومبیل، صنایع الکترونیک، ماشین آلات الکتریکی و صنایع شیمیایی هستند. در بخش صنایع ژاپن به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورها در زمینه تولید اتومبیل، تجهیزات الکترونیکی، ماشین ابزار، فولاد و فلزات غیرآهنی، کشتی سازی، صنایع شیمیایی و نساجی و نیز صنایع غذایی فرآوری شده به‌شمار می‌آید. این کشور دارای چندین شرکت بین‌المللی با مارک‌های معتبری همچون تویوتا، هوندا، سونی، نیسان، سیتی‌زن و... است.

 

بنا به گزارش صندوق بین‌المللی پول در اواسط آوریل ۲۰۰۶، ژاپن با رشد اقتصادی ۲/۸ درصد پیش بینی شده برای سال ۲۰۰۶، همردیف کشورهای غربی و در مقام بالا قرار دارد. چنین نتیجه‌ای حاصل صادرات به کشورهای درحال توسعه مانند چین (که رشدش به ۹/۵٪ رسیده)، طرح دولتی و بی سابقه قانون‌مندسازی، سطح بالای تحقیق و توسعه، سرمایه‌گذاری بر روی آموزش و همچنین تعدیل نسبی ارزش دادن به سهام داران است.

 

ژاپن رشد اقتصادی بالایی را در دهه‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ تجربه کرده‌است. رشد ژاپن در دهه ۱۹۶۰ به طور میانگین ۱۰ درصد، در دهه ۱۹۷۰ به طور متوسط ۵ درصد، و در دهه ۱۹۸۰ به طور میانگین ۴ درصد رشد داشت. رشد اقتصادی ژاپن در دو دهه اخیر به شدت کاهش یافته‌است به طوری که در دهه ۱۹۹۰ به طور میانگین ۱٫۵ درصد بوده‌است. تلاش‌های دولت ژاپن برای ایجاد رشد اقتصادی در این دو دهه عمدتاً با شکست مواجه شده و رشد اقتصادی ژاپن همچنان پایین است.

کد خبر 551306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha