سخنان رهبر ایران در واکنش به تهدیدات ترامپ/ انتشار آمریکا دستورالعملی جدید برای معامله با ایران

خبرگزاری شبستان:انتشار آمریکا دستورالعملی جدید برای معامله با ایران، سخنان رهبر ایران در واکنش به تهدیدات ترامپ، هشدار رهبر ایران به نامزدهای انتخابات آمریکا در مورد نقض برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انتشار آمریکا دستورالعملی جدید برای معامله با ایران، سخنان رهبر ایران در واکنش به تهدیدات ترامپ، هشدار رهبر ایران به نامزدهای انتخابات آمریکا در مورد نقض برجام، تصمیم ایران برای تاسیس مرکز مالی جدید در جزیره قشم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

آمریکا دستورالعملی جدید برای معامله با ایران منتشر کرد

حقوقدانان فعال در زمینه تحریم‌ها اعلام کردند، وزارت خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته دستورالعملی در خصوص نحوه پایبندی به توافق هسته‌ای با ایران منتشر کرد که برخی از خطرات و ریسک‌های احتمالی برای شرکت‌هایی که قصد تجارت با ایران را دارند، برطرف می‌سازد.

بنا بر گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، این دستورالعمل که در قالب پاسخ به سوالات مکرر هفته گذشته توسط دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا منتشر شده است، پاسخ به سوالاتی را مطرح می‌کند که در خصوص مجوز موسوم به مجوز عمومی «ایچ» (General License H) عنوان شده است که به واحدهای خارجی شرکت‌های آمریکایی اجازه می دهد وارد معاملات تجاری با ایران شوند.

در شرایطی که حقوقدانان فعال در زمینه تحریم‌ها در زمان انتشار این مجوز آن را مورد تمجید قرار دادند، در ماه‌های پس از این اتفاق سوالات بسیاری برای شرکت‌هایی که تلاش کردند از آن استفاده کنند مطرح شده بود.

علاوه براین، این حقوقدانان اعلام کردند که این دستورالعمل جدید برخی از مسائل در خصوص چگونگی استثنا قائل شدن برای آمریکایی‌هایی که در سمت‌های حساس در شرکت‌های خارجی مجاز به معامله با ایران تحت توافق هسته‌ای برجام، فعالیت‌ می‌کنند را حل می‌کند.

«زاخاری برز» یکی از سهامداران شرکت «Ropes & Gray» اعلام کرد: این دستورالعمل جدید به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا به دور از ابهاماتی که وجود داشت فعالیت کنند. این دستورالعمل برخی از ریسک‌ها را برای شما به عنوان یک تاجر از بین برده است.

باید قابلیت‌های اسرائیل را جهت نابودی کامل موشک‌های برد بلند ایران افزایش داد

وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» در یادداشت هئیت تحریریه خود در زمینه «ضرورت اقدام‌های آمریکا در متوقف ساختن همکاری‌های نظامی ایران-روسیه» نوشت: آمریکا نباید به بخاطر سخنان مقام‌های ایرانی درباره فروش سامانه موشکی «اس -300» که معتقدند مشمول توافق هسته‌ای و تحریم‌های سازمان ملل متحد نیست، توجهی کنند و نباید این موارد مانع از تلاش آمریکا در متوقف ساختن فروش این سامانه‌های موشکی به ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد شود.

در ادامه این یادداشت آمده است: این سامانه روسی بسیار مرتبط با برنامه هسته‌ای متوقف شده اما کماکان قابل استفاده ایران است. سامانه موشکی اس-300 همچنین هرگونه پایگاه‌های موشکی بالستیک آینده ایران را از حمله در برابر رقبای عرب ایران غیر قابل نفوذ کرده و حتی طرح حمله مشترک آمریکا و اسرائیل را مشکل می‌سازد.

 بلومبرگ نوشت:  مورد نگران کننده‌تر در این زمینه و بر اساس گزارش منابع خبری ایرانی و روسی، احتمال گشایش باب همکاری‌های ایران و روسیه در بعد نظامی است. این امر ممکن است منجر به فروش موشک‌های «اس-400» و هرگونه جنگنده‌ای‌ به ایران و حتی افتتاح خط تولید تانک‌های هجومی «تی -90» روسیه در ایران شود. اجرا شدن هرکدام از این توافق‌ها قبل از سال 2021 برجام را نقض می‌نمایند.

بنابر این، موارد عنوان شده دلیل تقاضای کنگره آمریکا از دولت این کشور در واکنش نشان دادن به قرارداد فروش اس-300 به ایران است اما کاخ سفید آشکارا سکوت اختیار کرده است.

بلومبرگ نوشت: نیاز است دولت آمریکا به کنگره توضیح دهد چه اقدام‌هایی را در نظر دارد در این زمینه قبل از این‌که در برابر عمل انجام شده قرار گیرد، انجام دهد. حتی تلاش ناموفق در این مسیر در شورای امنیت سازمان ملل متحد پیامی از جانب آمریکا به ایران است. تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و سازمان‌ها و اشخاص ایرانی حاضر در این توافق نظامی نیز گامی بیش از یک پیام خواهد بود. آمریکا علاوه بر این می‌تواند قابلیت‌های اسرائیل را برای نابود کردن کامل موشک‌های برد بلند ایران افزایش دهد.

بلومبرگ در ادامه آورده است: قبل از این اتفاق نیاز است که اوباما به کنگره و افکار عمومی در مورد این‌که تمایل به انجام کاری را در این زمینه دارد یا خیر، توضیح دهد. آمریکا یک بار در این زمینه کوتاه آمد و جا زد و هنگامی که ایران با سرسختی آزمایش‌های موشکی را در نقض قطعنامه‌های سازمان ملل متحد بعد از برجام انجام داد، تنها تحریم‌های نمادین را اجرا گذاشت. اقدامی که روحانیون حکومت ایران را جسور ساخت.

 در  خاتمه این یادداشت آمده است: اوباما و جان کری وزیر خارجه  آمریکا اعتبار خود را در توافق هسته‌ای با ایران گذاشتند بنابر این عزم آن‌ها در حفظ آن قابل درک است. اما اگر این بدان امر مفهوم است که تلاش‌های ایران در بی‌ثبات‌سازی منطقه نادیده گرفته شوند، آیا داشتن چنین توافقی واقعا ارزش دارد؟

مهر:

آسوشیتدپرس: سخنان رهبر ایران در واکنش به تهدیدات ترامپ بود

رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان نظامی درباره برجام صحبت کردند و فرمودند: در صورتی که آمریکایی ها به تعهدات خود عمل کنند برجام را پاره می کنیم.

سخنان رهبر انقلاب در خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا اینگونه تحلیل شده است که رهبر ایران در واکنش به تهدیدات دونالد ترامپ نامزد احتمالی حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این سخنان را گفته است.

دونالد ترامپ طی یک سخنرانی تبلیغاتی اعلام کرده بود که مقامات ایران باید بعد از رسیدن او به قدرت مجدداً با مقامات آمریکایی بر سر برنامه هسته ای خود مذاکره کنند.

رهبر انقلاب فرمودند: جمهوری اسلامی ابتدائاً برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری امریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد که این کار هم دستوری قرآنی درباره نقض عهد متقابل است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

فرانس پرس: رهبر ایران به نامزدهای انتخابات آمریکا در مورد نقض برجام هشدار داد

آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مورد ایجاد اختلال در روند اجرای برجام هشدار داد.

پایگاه اینترنتی دفتر مقام معظم رهبری  به نقل از اظهارات ایشان در جمع شماری از مسئولان کشور نوشت: «ما توافق هسته ای را نقض نمی کنیم، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهدید می کنند که توافق هسته ای را پاره می کنند، اگر آنها این کار را بکنند، ما هم این توافق را آتش می زنیم.»

دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با انتقاد از توافق هسته ای با ایران، آن را «فاجعه» خوانده و گفته است اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، یکی از اولویت هایش، نابودی این توافق خواهد بود.

رهبر معظم ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت «طرف دیگر باید تحریم ها را لغو کند ولی این کار را نکرده است، موضوع روابط بانکی هنوز حل و فصل نشده است، ما نمی توانیم پول های نفت و دیگر سرمایه های بلوکه شده خود در کشورهای خارجی را پس بگیریم؛ آمریکایی ها به بخش بزرگی از تعهدات خود عمل نکرده اند در حالیکه ما به تعهدات خود پایبند بوده ایم.»

ایران از این موضوع گله مند است که بانک های بین المللی بویژه اروپایی، از ترس اقدامات تنبیهی آمریکا، از معامله و انجام امور مالی با بانک های ایرانی طفره می روند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در کنفرانس حل و فصل مناقشات به اسلو سفر کرده است، در اظهاراتی، از آمریکا خواست موانع «روانی» بر سر راه تجارت با کشورش را رفع کند.

وی در سخنان خود گفت «روی کاغذ، آمریکا تحریم ها را لغو کرده است ولی پیامدهای روانی مرتبط با سالها تحریم، هنوز پابرجاست، آمریکا باید نقشی فعالتر در محو این پیامدها ایفا کند.»

ظریف تصریح کرد در دیدار روز چهارشنبه با جان کری همتای آمریکایی خود در پایتخت نروژ، بار دیگر این مسائل را با وی در میان خواهد گذاشت.

بلومبرگ: تصمیم ایران برای تاسیس مرکز مالی جدید در جزیره قشم

بلومبرگ گزارش داد ایران قصد دارد در جزیره قشم واقع در تنگه هرمز، یک مرکز مالی افتتاح کند تا دروازه ورود بانک ها و موسسات مالی خارجی به بازار 80 میلیون نفری ایران باشد.

«فرهاد تقی زاده حصاری،» مشاور ارشد شرکت سرمایه گذاری و توسعه قشم اعلام کرد بانک های چینی و روسی، علاقه خود به تاسیس دفتر نمایندگی در این منطقه را ابراز کرده اند.

وی بدون اشاره به هویت این موسسات افزود: یکی از بزرگ ترین بانک های ژاپن نیز در خصوص تاسیس نمایندگی خود در حال مذاکره است.

جزیره قشم، بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است و در حدود 1382 کیلومتری تهران قرار دارد.

تقی زاده ضمن اشاره به منافع بسیار همکاری اقتصادی با ایران اظهار کرد: هدف از تاسیس این مرکز مالی به قشم محدود نمی شود؛ بلکه دروازه ورود به کل کشور است.

اقتصاد ایران از دیرباز به درآمد نفت و مصرف داخلی آن متکی بوده است. اما هم اکنون در حال بررسی کامل زیرساخت های خود است و بعد از رفع تحریم ها در ماه ژانویه، میلیاردها دلار صرف توسعه فرودگاه ها، سامانه حمل و نقل و بخش انرژی خود کرده است.

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرداقتصاد ایران ظرف یک سال آینده، حدود 4 درصد رشد داشته باشد.

تقی زاده حصاری اعلام کرد: ما در بخش های مختلف، پروژه های عملی و معقولی داریم که برای سرمایه گذاران خارجی جالب خواهد بود. اما یکی از تنگناها، کمبود دسترسی به سرمایه گذاری مناسب است. مرکز مالی می تواند به ما کمک کند به این سرمایه گذاری دست پیدا کنیم.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دور اول ریاست جمهوری اش، تمام تلاش خود را به رفع تحریم ها معطوف کرده است. وی برای ارتقای اقتصاد کشور که هنوز دچار تورم و بیکاری جوانان است، برروی سرمایه گذاران خارجی و شرکت های بین المللی حساب باز کرده است.

ایرنا:

رهبران ایران برعکس رهبران عرب به فکر منافع ملی کشورشان هستند

یک فعال رسانه ای عرب اذعان کرد: رهبران ایران برعکس رهبران ما در جهان عرب ملی بوده و دغدغه تامین منافع ملی کشور شان را دارند.

فیصل القاسم فعال رسانه ای سوری در مطلبی در صفحه فیسبوک خود با تمجید از این ویژگی رهبران ایران و انتقاد از رهبران کشورهای عربی نوشت: چه با ایران موافق باشیم چه مخالف این کشور ؛ این یک واقعیت آشکار است.

وی افزود: آنها (رهبران ) برای تامین منافع ایران تلاش و فعالیت می کنند، این در حالی است که اغلب رهبران ما در جهان عرب هیچ توجهی به سرنوشت جهان عرب، کشور یا ملت خود ندارند و فقط به منافع طبقه حاکمه می اندیشند.یک کشور عربی را به من نشان دهید که برنامه ای ملی در سطح کشورش داشته باشد چه رسد به این که افق جهان عرب را در نظر داشته باشد.

قاسم ادامه داده: روح و افق وسیع ملی گرایی ایرانی ها را با فرقه گرایی برخی دولت های عربی مقایسه کنید.به راستی رهبری ملی و ملی گرایی آنها چه زیباست و چقدر برخی از رهبران مافیایی جهان عرب حقیرند.

کد خبر 551277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha