تمام ادیان ابراهیمی نگاه ایدئوژیک نسبت به خانواده دارند

خبرگزاری شبستان: علاسوند با اشاره به اصول دینی برای ایجاد استراتژی های معطوف به خانواده پایدار، گفت: تمام ادیان ابراهیمی نگاه ایدئوژیک نسبت به خانواده دارند و به اصول غیرقابل تغییری برای خانواده معتقدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، فریبا علاسوند، عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران امروز (25 خرداد) در نشست علمی «دین، خانواده و تحولات اجتماعی؛ درنگی بر راهکارها و بایسته‌های تعامل شیعه و کاتولیک» که در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، عنوان کرد: ماهیت همه ادیان این است که به صلح و آرامش و همزیستی دعوت می‌کند.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران اظهار داشت: قرآن کریم، کتاب‌های آسمانی را قبل از خود تأیید می‌کند، همچنین پیامبرگرامی اسلام (ص) از انبیای الهی سخن می‌گوید.

 

علاسوند با اشاره به اصول دینی برای ایجاد استراتژی های معطوف به خانواده پایدار، گفت: تمام ادیان ابراهیمی نگاه ایدئوژیک نسبت به خانواده دارند و به اصول غیرقابل تغییری برای خانواده معتقدند.

 

وی تصریح کرد: «ناهمجنس خواهی»، «برون همسری و منع ازدواج با محرم»، «مکملیت دو جنس برای یکدیگر بر پایه تفاوت‌ها» و «تولید مثل در فضای مشروع خانواده» از جمله اصول غیرقابل تغییر برای خانواده است.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران بیان کرد: مومنان برای این که خانواده را حفظ کنند و به حفاظت از طرح الهی درباره خانواده بپردازند، استراتژیک‌های خانواده خود را باید از چهار جهت و در چهار بعد حفاظت از عشق، حفاظت از رحمت، حفاظت از نسل و حفاظت از نقش دنبال کنند.

 

علاسوند با اشاره به راهبردهایی که برای حفاظت از عشق می‌توان به کار برد، گفت: ادیان‌های ابراهیمی می‌توانند این استراتژی‌ها را به کار ببرند، از جمله ایجاد نگرش ضرورت ازدواج پایدار در نسل جدید است، به طوری که امروز چرخه زندگی به صورت ازدواج- طلاق درآمده است و ما باید به سمت ایجاد ازدواج پایدار پیش رویم.

 

وی افزود: جایگزینی عشق رمانتیک به عشق متعهد از دیگر راهکارها و راهبردهای حفاظت از عشق است، همچنین آموزش خویشتنداری جنسی می‌تواند در تحقق این امر موثر باشد.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: امروز باید تلاش شود که رسانه‌هایی که از نشانگان جنسی اشباع نباشند، باید ایجاد شود، جامعه ای که به شدت اروتیک و جنسی است، قدرت تولید عشق را به عنوان یک امر متعالی که به فداکاری و از خودگذشتگی نمنجر شود، ندارد.

 

علاسوند ادامه داد: ایجاد خرده نظام‌های دینی و تربیت نسل در داخل تجمع‌ها می‌تواند به تحقق حفاظت از عشق مفید در کشور‌ها به ویژه در کشورهای سکولار می‌تواند مفید باشد تا بتوانند موقعیت دینی خود را حفظ کنند

 

وی با اشاره به راه‌های حفاظت از رحمت، تصریح کرد: قرآن کریم، بعد روانشناختی را در سه گانه آرامش زایی، مودت و رحمت تعریف می‌کند، به طوری که آموزش‌های مهارت‌های زوجیت به ویژه مهارت‌های کلامی، ایجاد احساس کفایت و رضایت نسبت به هویت جنسی و تربیت افراد با غنای عاطفی به مودت منجر می‌شود.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران یادآور شد: در بسیاری مواقع، کاهش عشق بر پایه هیجان جنسی برای ایجاد رفاقت و الفت دو همسر کافی نیست و خانواده به رحمت نیاز دارد.

 

علاسوند بیان داشت: ایجاد رحمت در کنار مفهوم عشق، فضایی غنی تر از دلبستگی بین دو همسر ایجاد می‌کند که عناصر ذاتی آن شفقت، همدردی و فداکاری است، مانند زمانی که یکی از دو همسر بیمار است، یا زمانی که همسران مسن می‌شوند و یا به خاطر نبود فرزند علی رغم میل باطنی از یکدیگر جدا نمی شوند.

 

وی تأکید کرد: تربیت فرزند در درون خانواده و تمرین رفتارهای رحمت محور می‌تواند منجر به کاهش تنش‌های اجتماعی شود.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران با اشاره به بعد حفاظت از نسل، عنوان کرد: در قرآن کریم، مهم ترین هدف ازدواج، تولید نسل ذکر شده است، اما متأسفانه امروز فردگرایی، آسایش محوری و لذت گرایی که اساس سبک جدید زندگی و مسلط بر آن در عصر کنونی شده اسست، بیشترین آسیب را به تولید نسل زده است.

 

علاسوند، اظهار کرد: یکی از وظایف روحانیون ادیان مختلف تشویق جوانان به تولید مثل است تا منافع عمده آن منافع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، حاصل شود.

 

وی تصریح کرد: مهم ترین استراتژی در بعد حفاظت از نسل، تشویق و ترغیب زوج‌های جوان به فرزندآوری متعهدانه و مشروع و وادار کردن دولت‌ها برای ایجاد والدگری است، همچنین وادار کردن دولت‌ها برای حمایت‌های خاص از اعضای خانواده که بیشترین همراهی و همدلی خانوادگی را اعمال می‌کنند.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران تأکید کرد: حقوق شهروندی خانوادگی باید جایگزین حقوق شهروندی فردگرایانه شود.

 

علاسوند بیان داشت: آخرین بعد، حفاظت از نقش است که نظریه جنسیت بیشترین آسیب را به خانواده زده است و ما به نظریه مذهبی در فهم بین الأدیانی نیازمندیم تا خانواده را در جامعه بازیابی کنیم.

 

وی با بیان این که ما باید به تفاوت‌های بنیادی میان دو جنس زن و مردم احترام بگذاریم، گفت: نظریه عدالت جنسیتی، مفهومی است که ایران به جامعه حقوقی بین المللی ارائه کرده است که دو مسأله اصلی در آن وجود دارد، از جمله این که در این نظریه به عرصه‌های تساوی زن و مرد تأکید می‌شود، همچنین دو مبنای مهم نقش و جایگاه مرد و زن در خانواده تفاوت‌های اساسی طبیعی و روانشناختی مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران عنوان کرد: استراتژی‌هایی که می‌توان در حفاظت از نقش پیشنهاد داد، حمایت از مادری است و برای حمایت از این نقش، دولت‌ها باید تاوان اقتصادی بدهند.

 

علاسوند ادامه داد: دومین استراتژی در حفاظت از نقش، حفظ زنانگی و مردانگی است، به طوری که در طول بیش از 5 دهه، نظریه جنسیت، نهادهای موثر فرهنگی و آموزشی را وادار به امحای نقش‌های جنسیتی کرد و نقش‌ها را تابوهای فرهنگی دانست.

 

وی تصریح کرد: ازدواج در بهترین زمان، زادآوری در بهترین زمان و بهترین شکل،  وفاداری در پیمان ازدواج و ازدواج مشروع جای خود را به اولویت‌های دیگر داده است که برای رسیدن این موارد باید زنانگی و مردانگی را احیا کرد.

 

عضو شوراي سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران در پایان گفت: ایجاد یکی لابی دینی بزرگ در مقابله با نظریه فمنیستی مربوط به جنیسیت و اتخاذ مقام مشاوره در کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد از جمله پیشنهاداتی است که می‌توان در این زمینه داد.

 

کد خبر 551141

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha