به گزارش خبرنگار شبستان از نشست عصر نخستین هم اندیشی فعالان مد و پوشش ایرانی اسلامی که با حضور طراحان و تولیدکنندگان بخش خصوصی در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، سردار افشار، قائم مقام و معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزیر کشور گفت: موضوع عفاف و حجاب مثل ضربان قلب جامعه، نمایانگر میزان سلامت اجتماعی است که تنها مربوط به پوشش نیست و رفتارهای اجتماعی را نیز دربرمی گیرد.
افشار ادامه داد: ساده اندیشی است که برای حل معضل عفاف و حجاب، صرفاً به بعد ظاهری و اقدامات سلبی بسنده کنیم، بلکه باید به فرهنگسازی روی آوریم که کاری است سخت، پرهزینه و زمان بر.
وی هم چنین افزود: برخورد با متخلف امری زودبازده است که شاید در کوتاه مدت پاسخگو باشد اما همین می تواند مدیران را از اقدامات اصیل فرهنگی و برنامه ریزی بلندمدت غافل کند.
سردار افشار به تصویب طرح تحول اجتماعی به عنوان طرحی ملی در دولت اشاره کرد و افزود: از آن جا که آسیب های اجتماعی تأثیر بسزایی در وضعیت عفاف و حجاب دارند، طرح تحول اجتماعی به عنوان برنامه ای جامع در این حوزه تصویب شده است اما باید توجه داشت که این طرح همچون هدفمندی یارانه ها نیست که یک شبه اعلام و از روز بعد اجرایی شود؛ اجرای کامل چنین طرحی نیازمند فراهم شدن بسترهای فراوان است.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور ابراز داشت: اگر بخواهیم در بحث عفاف و حجاب نگاهی جامع داشته باشیم، باید به در مراکز آموزشی، ادارات و سازمان های دولتی، رسانه ملی، سینما، تئاتر و تبلیغات شهری توجه کنیم که تاکنون فعالیت های فرهنگی خوبی نیز در این زمینه ها صورت گرفته اما کافی نیست؛ چراکه اثربخشی مورد انتظار را در سطح جامعه نداشته است.
مقوله مد موضوع بخش دیگری از سخنان مهندس افشار بود که وی گفت: مد، مقوله است که باید به آن پرداخت و اگر ما نپردازیم، دیگران می پردازند. طراحان مد در کشور ما باید ظرافت هایی مثل زیبایی در عین پوشیدگی را در نظر بگیرند در حالی که دست دشمن در طراحی مد کاملاً باز است و از این رو در حوزه طراحی مد و لباس در جنگی نابرابر با دشمن نبرد می کنیم که موفقیت در آن تلاش بیشتری می طلبد.
قائم مقام وزیر کشور پیشنهاد کرد از این پس به جای واژه "مد" از کلمه "وقار" برای پوشش ایرانی اسلامی استفاده شود تا دربرگیرنده مفاهیم مورد نظر جامعه ما باشد.
سردار افشار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخش تولید و عرضه لباس های ایرانی اسلامی گفت: جامعه متقاضی برای پوشش ایرانی اسلامی کم نیستند. به طور قطع بیش از50درصد جامعه ایران به دنبال پوشش های مناسب اند به همین خاطر در این بخش نیاز به حمایت های مالی کلان از سوی دولت نیست.
بخش پایانی سخنان افشار به وظایف سلبی و ایجابی دولت در حوزه مد و لباس اختصاص یافت. وی گفت: دولت باید برای جلوگیری از قاچاق، فعالیت بیشتری را صورت دهد، چراکه لباس هایی که در تبلیغات ماهواره ای دیده می شود، به سرعت وارد کشور می شوند. هم چنین در سال های گذشته از علائمی بر روی لباس ها استفاده می شود که تناسبی با فرهنگ ما ندارد که در این زمینه نرم افزاری شامل صد طرح ایرانی اسلامی تا ماه آینده به تولیدکنندگان عرضه می شود.
افشار ادامه داد: مسئله چادر به عنوان پوشش ملی زنان ایران، موضوع دیگری است که باید به لحاظ قیمت و کیفیت مورد اهتمام جدی قرار گیرد. امروز قیمت چادر وارداتی به کشور ما 4 تا 5 برابر قیمت مبدأ است.
وی در پایان گفت: وظیفه دولت تنها سیاست گذاری و حمایت های کلان است و به نظر من حمایت و نظارت را نیز باید به بخش خصوصی سپرد. دولت باید به دنبال توانمندسازی بخش خصوصی باشد.
پایان پیام/
نظر شما