به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مسجدی با تمام امکانات که با نظم خاصی چیده شده است، نظافت مسجد در حد خوبی بود به گونه ای که می توانستی به حساسیت هیات امنای مسجد برای حفظ نظم و پاکیزگی مسجد پی ببری.
مسجدی در پنج کیلومتری شهر زنجان در روستای چورناب با جمعیتی بالغ بر 150 خانوار که به گفته اهالی این روستا سال هاست صدای اذان از مناره های آن به گوش اهالی نرسیده است.
سال گذشته به درخواست مسئول کانون فرهنگی و هنری زهرای سه ساله به همراه جمعی از اعضای دبیرخانه کانون های مساجد برای بازدید به این روستا رفتیم ولی در کمال ناباوری مشاهده نمودیم مسجدی که در نظافت و نظم در نوع خود منحصر به فرد است از رونق بسیار پایینی برخوردار می باشد.
گزارشی از این مسجد و مشکلاتی که داشت به رشته تحریر درآوردم و به درخواست فعالان این کانون مشکل این مسجد را به گوش برخی مسئولان رساندم.
در بخشی از این گزارش که در خبرگزاری شسبتان منتشر شده است عباس حسینی یکی از هیات امنای این مسجد گفت: عدم پخش اذان از بلندگوهای مسجد به جهت گران بودن بلندگوها و احتمال خراب شدن آن هاست و از آنجائیکه مردم برای اقامه نماز به این مسجد مراجعه نمی کنند، نیازی به پخش اذان از این مسجد احساس نمی شود.
این عضو هیات امنا ادامه داد: این مسجد در سال 89 از سوی برخی از خیرین روستا بازسازی شد، در این مسجد سرویس بهداشتی وجود ندارد و افراد خیری که در امر بهسازی مسجد ما را یاری می کنند، ترجیح می دهند تا در خرید مناره و فرش و دیگر تجهیزات به ما کمک کنند.
حسینی ادامه داد: برای اینکه چیزی از این مسجد به سرقت نرود درب مسجد را قفل می کنیم و افرادی که مایل هستند تا در مسجد نماز اقامه کنند برای تهیه کلید مسجد به درب خانه من مراجعه کنند.
وی یکی از دلایل استقبال کمرنگ مردم از برنامه های این مسجد را عدم رضایت اهالی روستا از روحانی این مسجد اعلام کرد و ادامه داد: افرادی که پولی برای بازسازی مسجد پرداخت نکرده اند چرا باید در کارهای مسجد دخالت کنند.
باردیگر به این روستا سری زدم تا ببینم مشکلات این مسجد برطرف شده است که پای صحبت یکی از اهالی این روستا نشستم.
به گفته او که نمی خواست نام او در گزارش آورده شود، در این مسجد صدای اذان هنوز هم به گوش اهالی نمی رسد، این مسجد روحانی ندارد که نماز جماعت برپا شود، در موقع نماز باید به سراغ منزل هیات امنا رفت و کلید تهیه کرد از اینرو اهالی ترجیح می دهند تا نماز را در منزل بخوانند.
وی با انتقاد از اینکه حتی در ماه مبارک رمضان هم که مساجد پررونق می شود بازهم درهای این مسجد بسته است، گفت: بسیاری از اهالی دوست دارند در مسجد قرآن قرائت شود و کودکانی که در کوچه های این روستا در حال وقت گذرانی هستند با حضور در مسجد آموزش ببینند.
به گفته وی، وقتی مشکلات مسجد را به گوش مسئولان می رسانیم کسی اقدامی نمی کنند، بسیاری از اهالی از هیات امنای مسجد ناراضی هستند چرا که آن ها، این مسجد را ملک شخصی خود می دانند غافل ازاینکه مسجد خانه خداست و همه باید بتوانند به راحتی در آن رفت و آمد کنند.
در کنار این مسجد کانون فرهنگی و هنری زهرای سه ساله نیز دایر است که متاسفانه به دلیل عدم همکاری هیات امنای این مسجد درب این کانون نیز به روی اعضای آن بسته است و برای مدت کوتاهی کلاس های این کانون در محل مدرسه روستا تشکیل شد.
والدین این کودکان که ترجیح می دهند از حضور مربیان متخصص برای آموزش کودکان خود استفاده کنند کمتر از این کلاس ها استقبال می کنند و مسئول این کانون از دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان درخواست اعزام مربی به این روستا نموده است.
به سراغ رئیس اوقاف و امور خیریه شهر زنجان رفتم تا موضوع را از طریق این مسئول پیگیری کنم.
وقتی مساله مطرح شد، حجت الاسلام خدابنده لو در این خصوص اظهار کرد: در مساجدی که روحانی مستقر است اعضای هیات امنای مسجد از سوی روحانی مورد تایید قرار گرفته و معرفی می شود و در صورتی که مسجدی روحانی مستقر نداشته باشد شوراهای روستایی و دهیاران روستا نسبت به معرفی هیات امنا اقدام می کنند.
به گفته وی، پس از تعیین هیات امنا و معرفی آن به اوقاف و امور خیریه، صلاحیت این افراد از سوی این اداره مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت تایید به عنوان هیات امنای مسجد، کار خود را آغاز می کنند.
حجت الاسلام خدابنده لو در پاسخ به این سوال که اگر اهالی محله یا روستایی از هیات امنای مسجد ناراضی بودند باید چه کنند، گفت: در این صورت افراد می توانند نارضایتی خود را به صورت مکتوب به اداره اوقاف و امور خیریه اعلام تا مابقی اقدامات به صورت قانونی رسیدگی شود.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان زنجان در پایان قول مساعد برای بازدید و رسیدگی به مشکل مسجد حضرت رقیه(س)در روستای چورناب را داد که در گزارش های بعدی اقدامات انجام شده در این راستا به اطلاع خواهد رسید.
گزارش از: نرگس سعادتی
نظر شما