نخستین همایش بین المللی قرآن و سلامت مهرماه سال 90 برگزار می شود

قربانی با اعلام تشکیل کمیته راهبری قرآن پژوهی و طب در دانشگاه های علوم پزشکی از برگزاری همایش بین المللی قرآن و سلامت در مهرماه سال 90 با اتکا به نتایج کنگره های برگزار شده توسط کمیته راهبری خبرداد.

رحیم قربانی، مسئول مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مصوبات جلسه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام بهداشت و سلامت کشور به خبرنگار شبستان گفت: تشکیل 3 کارگروه آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن برای پیگیری طرح ها از مصوبات این جلسه است.

وی با اعلام تبادل نظر درباره برنامه های پیشنهادی با حضور اعضای کمیسیون در این جلسه اظهارکرد: پس از این رایزنی نزدیک به 20 برنامه در حوزه آموزشی و 25 برنامه در حوزه پژوهشی در نظام بهداشت و سلامت کشور با محور آموزه های وحی توسط اعضا پیشنهاد و اولویت بندی شد.

قربانی تشکیل کمیته راهبری "قرآن پژوهی و طب" براساس مصوبه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دانشگاه های علوم پزشکی را از دیگر توافقات اعضا دراین جلسه برشمرد و تصریح کرد: برگزاری کنگره های سالانه با تجمیع کارشناسی های انجام شده در این دانشگاه ها نیز در این جلسه به تصویب رسید تا پس از برگزاری کنگره های دانشگاهی نتایج در قالب همایشی بین المللی ارائه شود.

مسئول مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت از تشکیل شبکه تحقیقاتی قرآن پژوهی خبرداد و عنوان کرد: این شبکه بانک جامع قرآن پژوهی را شامل می شود، از سوی دیگر مجموع برگزیدگان کنگره های سالانه در همایشی بین المللی با نام "قرآن وسلامت" برگزار شود و علاوه بر داخل کشور عرصه های بین المللی نیز از دستاوردهای طب با اتکا به قرآن مطلع شوند.

وی با اعلام برگزاری نخستین همایش بین المللی قرآن و سلامت در نیمه دوم سال 90 بیان کرد: نخستین دوره این همایش مهرماه سال 90 در دانشگاه علوم پزشکی قم با تجمیع کنگره های دانشگاهی برگزار می شود.

قربانی درباره مکان راه اندازی دبیرخانه دائمی این همایش ها ابرازکرد: کنگره های سالانه قرآن و طب با ابلاغ معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از ترم دوم سال تحصیلی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار می شود تا با اتکا به نتایج آنها همایش بین المللی قرآن و سلامت برگزار شود.

 

وی با بیان این مطلب که اعلام ظرفیت آموزشی و پژوهشی اعضای کمیسیون از دیگر موارد بحث شده این جلسه بود، اعلام کرد: ارسال بسته های آموزشی قرآنی به استادان، کارکنان و دانشجویان، احصای ظرفیت ها و توانمندی های موجود، تربیت نیروی انسانی متخصص در مباحث میان رشته ای قرآن، برگزاری همایش های قرآنی، تدوین طرح حمایت دانشجویان و کارکنان فعال و ارتباط موثر با رادیو و سیمای قرآن از مهمترین طرح های پیشنهادی اعضای این کمیسیون در عرصه آموزشی است.

قربانی ادامه داد: برگزاری سمینارهای مرتبط با بازآموزی، تدوین سیاست های راهبردی وزارت بهداشت در آموزش های قرآنی، ارائه مباحث تخصصی قرآن و پزشکی در دروس عمومی، توجه ویژه به طب سنتی با استناد به قرآن و حدیث، طراحی دوره ها و کارگروه تجسمی میان رشته ای ویژه استادان و دانشجویان، تدوین آیین نامه ارتقای ضمن خدمت و گنجاندن محتوای قرآنی در کتابخانه دانشگاه ها از دیگر پیشنهادات حوزه آموزش به شمار می رود.

مسئول مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت درباره دیگر پیشنهادات اعضای کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام بهداشت و سلامت کشور در حوزه آموزشی اعلام کرد: تجهیز دانشگاه های علوم پزشکی به کتابخانه های تخصصی قرآن، رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس آموزش های قرآنی، وارد کردن مباحث پزشکی در فضای میان رشته ای، برگزاری جلسات منظم "مجمع فکری"با موضوع آموزش های قرآنی و استفاده از مباحث آموزشی مصحف شریف در مسابقات علمی و فرهنگی پیشنهادات مطرح شده اعضای این کمیسیون است.

 

وزارت بهداشت 25 اولویت پژوهشی با محور قرآن را مدنظر دارد

وی با بیان این مطلب که اعضای این کمیسیون 25 اولویت را نیز در حوزه پژوهش های قرآنی مطرح کرده اند، گفت: موضوع شناسی پژوهش های بهداشت و سلامت با رویکرد قرآنی، جمع آوری تحقیقات و پژوهش های قرآنی انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت، استخراج و پالایش آیات و احادیث پزشکی، ایجاد پژوهشگاه یا پژوهشکده بهداشت و سلامت در اسلام و نیازسنجی عمومی اهم این پیشنهادت را شامل می شود.

قربانی تصریح کرد: استخراج مبانی و روش های بهداشت و درمان از منظر قرآن و حدیث، جهت دهی به تحقیقات پزشکی با رویکرد قرآنی و روایی، انتشار نشریه علمی میان رشته ای قرآن و پزشکی، آسیب شناسی حضور قرآن در نظام بهداشت و سلامت در سطوح ملی و بین المللی، تخصیص درصد معینی از بودجه پژوهشی دانشگاه ها به پژوهش های قرآنی و ایجاد تفاهم با صدا و سیما برای تولید برنامه با حضوراستادان و محققان فعال این عرصه از دیگر اولویت های پژوهشی وزارت بهداشت است.


پایگاه اطلاع رسانی تخصصی پژوهش های قرآنی و روایی راه اندازی می شود

وی با بیان این مطلب که ارائه موضوعات کاربردی سلامت جسمی روانی مبتنی بر آموزه های وحی از دیگر اولویت های پژوهشی این کمیسیون است، گفت: برگزاری نشست های علمی و پژوهشی، حمایت قانونی از تحقیقات انجام شده، ارائه شیوه های علمی استفاده از قرآن و روایات، معرفی منابع مرجع به برای تحقیق و پژوهش و راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی تخصصی پژوهش های قرآنی و روایی در حوزه علوم پزشکی از دیگر اولویت های پژوهشی وزارت بهداشت در عرصه طب و قرآن است که با جدیت پیگیری می شود.

قربانی از رونمایی کتاب "اعجاز علم پزشکی در قرآن و بیان معصومین" به قلم علیرضا کوهپایی و با تعریض آیت الله مکارم شیرازی خبرداد و خاطرنشان کرد: برپایی کرسی های تلاوت در دانشگاه های علوم پزشکی با محور توریج و تبیلغ فرهنگ قرآن که از دو ماه گذشته آغاز شده است نیز در اولویت کاری مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت قرار دارد.

پایان پیام/

کد خبر 5511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha