به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «البوابه نیوز» مصر، با گذشت 14 قرن از انتشار اسلام در قاره آفریقا و ورود آن به کشور «نیجریه»، مسلمانان این کشور، 50 درصد ساکنان آن را تشکیل می دهند و آنان نیز همچون دیگر کشورهای مسلمان، با آداب و رسوم خاصی به استقبال ماه رمضان می روند.
مسلمانان نیجریه پیش از آغاز ماه رمضان، مساجد را تمیز و غبارروبی می کنند و خود را برای اقامه نماز و جلسات قرآن و تفسیر در این ماه آماده می کنند. مردم این کشور، با رویت هلال ماه جشن های باشکوهی برگزار می کنند و فریاد «الله اکبر» سر می دهند و با زدن طبل در خیابان ها می گردند و سرود می خوانند.
مسلمانان این کشور پیش از افطار، ابتدا به مساجد می روند و نماز مغرب را می خوانند و پس از آن افطار می کنند و دوباره، همسران با همدیگر به مساجد می روند و پس از اقامه نماز عشاء و تراویح در مساجد کرسی های تلاوت قرآن کریم برگزار می کنند. آنان بلافاصله به منزل خود نمی روند و پس از آن به گردشگاه های عمومی می روند و در کنار دوستان و اقوام خود میوه و شیرینی می خورند.
از دیگر آداب و رسوم مسلمانان نیجریه در ماه رمضان این است که آنان به تنهایی در منزل خود افطار نمی کنند بلکه چند خانواده به همراه آنچه که برای افطار تهیه کرده اند جلوی خانه یک نفر از همسایگان سفره ای پهن می کنند و با هم افطار می کنند.
بعضی از مردم هم طبق هایی را در نزدیکی مساجد قرار می دهند و پس از نماز مغرب، با یکدیگر افطاری می کنند.
مسلمانان نیجریه در افطاری ماه رمضان، غذاهایی همچون «العصیدة»، «الدویا»، «حليم» و «اذنجی» می خورند و برای سحری «التو» فراهم میکنند و شیر و خرما و میوه می خورند.
از دیگر آداب و رسوم مسلمانان نیجریه در ماه رمضان، شب زنده داری گروهی است که مانند دیگر کشورها به آن «مسحراتی» نمی گویند، بلکه جوانان با طبل یا دبه های پلاستیکی و فلزی در شهر می گردند و با ایجاد صدا بوسیله آن ها مردم را برای سحری بیدار می کنند.
مسلمانان نیجریه در ماه رمضان در شب های قدر نیز به مساجد می روند و در عید فطر هم لباس نو می پوشند و نماز این روز را در مساجد اقامه می کنند.
نظر شما