خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس از مهمترین بنادر ایران به شمار میرود، با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. همچنین تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور در این مجتمع انجام میگیرد. این بندر در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با بیش از ۴۸۰۰ هکتار وسعت (محدوده عملیاتی و پس کرانه)، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.
بنابراین گزارش، این بندر در سال ۲۰۱۲ با ۸۰ بندر جهان، تبادل کالا انجام میداد. ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در تاریخ ۱۳۷۶ در هیئت وزیرات تصویب شد. این بندر با برخورداری از ۱۸ دستگاه جرثقیل دروازهای (گنتری کرین)، و حدود ۴۰ پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینالهای کانتینری کشور، توانایی پهلودهی انواع کشتیهای اقیانوس پیما را داراست. تا پیش از شروع تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه این بندر (سال ۲۰۱۱ (میلادی))، ۳۰ خط کشتیرانی جهان، اقدام به تخلیه کالاهای خود در این بندر مینمودند. در تازهترین رتبهبندی برترین بنادر جهان که در سپتامبر ۲۰۱۳ منتشر شد، بندر شهید رجایی با چند پله سقوط نسبت به گذشته، در رتبه ۵۹ جهان قرار گرفت.
این گزارش می افزاید: پس از لغو تحریم ها فعالیت این بندر بیشتر شد تا جایی که امروز سنگال به دنبال انجام فعالیت های بندری منطقه غرب آفریقا با محوریت این بندر است. ایرنا در این رابطه به نقل از کونته، مدیرکل بندر داکار نوشته است: "پیشرفت بندر شهید رجایی در دوره تحریم ها رو به افزایش رفته و تلاش خواهیم کرد تا از تجارب ایران در این زمینه استفاده کنیم. مسیر دریایی سنگال به جنوب ایران نزدیک ترین مسیر دسترسی از غرب آفریقا به ایران است و بخش خصوصی ایران می تواند برای فعالیت های بندری در کشور سنگال فعالیت کند."
یادآور می شود: کشور سنگال در غرب آفریقا قرار دارد، این کشور نه وسعت آنچنانی دارد و نه موقعیت استراتژیکی اما در تصمیمگیریهای سیاسی قاره آفریقا نقشی اساسی ایفا میکند. سنگال به لحاظ تقسیمات اداری به ده استان تقسیم میشود و پایتخت این کشور شهر بندری داکار است که دومین بندر منطقه غرب آفریقا پس از ابیجان به شمار میآید. داکار نزدیکترین بندر به اروپا در غرب آفریقاست. جمعیت این کشور حدود 11 میلیون نفر است که 94 درصد آنها مسلمان، پنج درصد مسیحی و یک درصد دارای مذاهب بومی هستند.
نظر شما