ساماندهی آسیب‌های اجتماعی باید پژوهش محور باشد/ افتتاح شیرخوارگاه ایلام

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بهزیستی استان ایلام، گفت: در حال حاضر ۳۰۵ مهدکودک در این استان فعالیت دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، فرهاد قیصر بیگی، مدیرکل بهزیستی استان ایلام، صبح امروز(24 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های این استان اظهار کرد: کیفی سازی برنامه‌ها این نهاد یکی از اولویت‌های سال جاری است.

 

وی، افزود: فعالیت‌های سازمان بهزیستی در 4 محور اساسی ازجمله پیشگیری، توان‌بخشی، حمایت و توانمندسازی قرار دارد که در حوزه پیشگیری نیز در دو بخش پیشگیری از معلولیت‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و در بخش توان‌بخشی نیز در دو بخش افراد معلول و افراد آسیب‌دیده اجتماعی فعالیت می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان ایلام، ابراز کرد: حمایت از گروه‌های هدف و مخاطب سازمان در دو بخش حمایت‌های مادی و معنوی در چرخه حمایت‌های این سازمان قرار دارد و یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های این نهاد بحث توانمندسازی مددجویان در حوزه‌ها مختلف است که  بتوانند علاوه بر انجام امورات خود، در زمینه های دیگر نیز فعالیت کنند.

 

قیصربیگی،  بابیان اینکه در سال 94 خوشبختانه با تلاش مجموعه همکاران و تعامل مددجویان، تحقق اهداف برنامه‌های ابلاغی از سوی سازمان به‌صورت صددرصدی بوده است، گفت: در سال گذشته بر روی کیفی سازی برنامه‌ها توجه شده که علاوه بر تحقق اهداف کیفی، اهداف کمی را نیز موردنظر قرارگرفته است.

 

وی، با اشاره به مسائل حوزه آسیب‌های اجتماعی در استان، یادآور شد: یکی از مهم‌ترین رویدادها در سال‌های اخیر تغییر نگاه مسئولان به آسیب‌های اجتماعی است که با دقت و پیگیری جدی مسائل و آسیب‌های اجتماعی در کشور رصد و دنبال می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان ایلام، بابیان اینکه در برنامه ششم توسعه یک پیوست اجتماعی برای این برنامه در نظر گرفته‌شده است، گفت: در این برنامه سازمان بهزیستی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای مؤثر در پیوست اجتماعی مطرح است که با این برنامه باید به سمتی حرکت کنیم که یک ساماندهی در مسائل و آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم.

 

قیصر بیگی، بیان کرد: در سال گذشته با حضور ریاست سازمان تفاهم‌نامه‌ای فی‌مابین استانداری ایلام و سازمان بهزیستی کشور منعقدشده که در این تفاهم‌نامه در برنامه‌های تدوین‌شده در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در این استان، 60 درصد اعتبارت از طریق سازمان بهزیستی و 40 درصد از طریق منابع استانی تأمین شود.

 

وی، با تأکید بر کار پژوهشی در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، ابراز کرد: پژوهش و برنامه‌های عملیاتی در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید در کنار هم قرار گیرند و یک برنامه عملیاتی زمانی موفق خواهد بود که پژوهش محور باشد و که در این راستا کمیته‌ای با حضور اساتید دانشگاهی به‌منظور انجام یک فرا تحلیل از پژوهش‌هایی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی در استان انجام‌گرفته، تشکیل‌شده است.

 

مدیرکل بهزیستی استان ایلام، بابیان اینکه اعتبار بهزیستی استان در سال گذشته 34 میلیارد تومان بوده است، گفت: از این میزان 14 میلیارد تومان اعتبارت استانی و 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات بلاغی سازمان بهزیستی کشور بوده است.

 

وی، با اشاره به اینکه در حال حاضر 305 مهدکودک در کل استان فعالیت دارند، افزود: از این تعداد 193 روستا مهد، 13 مهد حاشیه شهرها و 190 واحد هم صورت مهدکودک‌های شهری در سطح این استان فعالیت می‌کنند که در سال گذشته 90 میلیون تومان برای توسعه و تجهیز 60 مهدکودک روستایی هزینه شده است.

 

قیصر بیگی، بیان کرد: در حال حاضر 4 هزار 98 خانوار از خدمات بهزیستی در حوزه اجتماعی در قالب 9 هزار 300 نفر بهره‌مند هستند که از این تعداد 1700 نفر زن سرپرست خانوار است که تلاش می‌شود در این حوزه با فعالیت‌های که انجام می‌شود زمینه اشتغال و مهارت‌آموزی افراد فراهم شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان ایلام، تصریح کرد: در زمینه توان‌بخشی نیز طرح توان‌بخشی مبتنی بر جامعه باهدف شناسایی معلولین در روستاها در استان اجرایی شده است که این طرح از سال 1390 آغازشده که تاکنون 6 هزار و 400 نفر از این طریق در استان شناسایی‌شده است و در حال حاضر پوشش صددرصدی معلولان در سطح استان وجود دارد.

 

وی، در پایان با اشاره به نقش رسانه‌ها در جلب مشارکت‌های مردمی برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مددجویان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شیرخوارگاه این استان با کمک یکی از خیرین خارج از استان بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد تومان ساخته‌شده که انتظار می‌رود در هفته اول بعد از ماه مبارک رمضان با حضور خیرین و مسئولان به بهره‌برداری برسد.

 

کد خبر 550828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha