نیازمند استمرار و ثبات قدم در بررسی آسیب های اجتماعی هستیم

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور با بیان این مطلب که حیا و کرامت اخلاق، پایه های اصلی و هدف غایی دین مبین اسلام اند، گفت: رفاه اقتصادی محض، هیچ گاه نتوانسته به شکل کلی ضامن بقای یک جامعه باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا افشار، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر کشور امروز در اولین جلسه هم اندیشی ملی فعالین ترویج فرهنگ و عفاف با اشاره به تأکید اسلام بر حفظ حیا گفت: پیامبر اسلام (ص) اساس اخلاق دین خود را، حیا دانسته، مسئله ای که بعد از آتش بس و دوران اصلاحات با اباحیگری مورد خدشه قرار گرفت. تأمین اقتصادی و رفاه عمومی جامعه لازمه یک کشور توسعه یافته است، اما این معیارها کافی به نظر نمی رسد. امروزه مسائل اجتماعی و اخلاقی از مهمترین آسیب های اجتماعی ملل پیشرفته است.

 

وی افزود: حیا، ریشه مهارت های زندگی است که باید توسط ارگان های فرهنگی و مراکز حوزوی در اختیار جوانان و خانواده ها قرار گیرد.

 

افشار با اشاره به اینکه در خصوص مسئله حجاب و عفاف در کشور بحث های زیادی صورت گرفته و فضاهای رسانه ای و فرهنگی کشور در ابعاد مختلف به این موضوع پرداخته اند، گفت: در طی این دو سالی که وزارت کشور متولی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بوده، ستاد صیانت از حقوق شهروندی با حضور کارشناسان این عرصه و طی جلسات متعدد مباحث این حوزه را دنبال کرده اند.
 

وی با اشاره به مهیا بودن مباحث نظری در خصوص گسترش فرهنگ حجاب و عفاف افزود: در حال حاضر نیازمند اقدام عملی در این زمینه هستیم. در گذشته میان کارشناسان و مسئولین در مباحثی مانند تعریف جامع از الگوی عفاف و حجاب، ضرورت ها و شیوه برخورد اختلاف با مظاهر بد حجابی اختلاف نظر وجود داشت؛ ولیکن در حال حاضر با تأکید بر بحث فرهنگی تمام متولیان بر اقدامات سلبی اتفاق نظر دارند، اما این به معنی حذف کامل برخود های ایجابی نخواهد بود.
 

افشار با بیان این نکته که اطلاع رسانی ضعیفی از اقدامات به عمل آمده در زمینه عفاف و حجاب صوت گرفته تصریح کرد: اقدامات خوبی در وزارت کشور انجام گرفته که به علت نبود شبکه اطلاع رسانی قوی در مراکز دانشگاهی و آموزش و پرورش انعکاس خوبی در میان مردم نداشته است.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور خاطر نشان کرد: مسائل اجتماعی باید به صورت هماهنگ مورد بررسی قرار گیرند؛ مسائلی مانند بالارفتن سن ازدواج و مباحث مربوط به طلاق یا تهاجم فرهنگی و وجود شبکه های ماهواره ای معاند. استمرار و ثبات قدم در بررسی آسیب های اجتماعی ضروری است.
 

وی اظهار کرد: متأسفانه پیگیری برنامه های فرهنگی ما با جابجایی مسئولین از ثبات لازم برخوردار نیست. سیاست های فرهنگی باید طوری نهادینه شود که قائم به فرد نبوده و تنها قانون چارچوب عمل را مشخص کند.

 

افشار در خصوص اجرای قانون عفاف و حجاب در سازمان ها گفت: این اقدامات به علت برخوردهای مقطعی از اثر بخشی مطلوب برخوردار نبوده و باید با رصد دقیق اجرای آن از اثر بخشی آن اطمینان حاصل کرد. مقدمات بحث پوشش مشاغل فراهم شده و بر لباس فرم کارکنان ارگان ها تأ کید داریم چرا که آن ها می توانند مروجین خوبی برای پوشش اسلامی باشند.
 

افشار با اشاره به آثار هنری در زمینه عفاف و حجاب افزود: وزارت کشور از آثار تولیدی در این زمینه حمایت جدی دارد و خواهان افزایش تولیدات هنری در قالب فیلم، رمان، خطاطی و تمامی گرایش های هنری است.

 


وی خاطر نشان کرد: موسسات مردم نهاد و غیر انتفاعی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب بسیار نقش داشته و دولت به دنبال شناسایی موسساتی است که در این راستا فعالیت می کنند. تا به امروز 75 موسسه فرهنگی در این زمینه در کل کشور شناسایی شده اند که مطمئناً این تعداد واقعی فعالان این عرصه نیست.افشار یکی از اهداف اصلی سومین دوره سفرهای استانی را ترویج فرهنگ عفاف حجاب اعلام کرد.

 

گفتنی است؛ اولین جلسه هم اندیشی ملی فعالین ترویج فرهنگ عفاف و حجاب پنج شنبه (6مرداد) در تالار پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 55081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha