رمضان وقت افزودن چاشنی تقوا به سبک زندگی است

خبرگزاری شبستان: فرد در این ماه وقتی با سختی از نعمت هایی که از آنها لذت می برد، دست می کشد. اراده اش را تقویت می کند و با ترک محرمات می تواند به کسب فضائل بالاتری نائل شود.

به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، قطعا روزه ماه مبارک رمضان و امساکی که از خوردن و آشامیدن می شود برای آن است که انسان را به حیات طیبه رهنمون شود یعنی سبکی از زندگی که شاهراه رسیدن انسان به مقصد کمال است. از این رو، با حجت الاسلام و المسلمین حمید مریدیان، مدیر مرکز مطالعات اسلامی مؤسسه ندای فطرت و محقق سبک زندگی، عرفان های نوظهور و نمادهای اسلامی و غربی در این باره به گفت و گو پرداخته ایم که مشروح آن در ذیل می آید:

 

در ابتدا توضیح بفرمایید ماه رمضان چه تاثیراتی بر سبک زندگی دارد و چگونه سبک زندگی مومنانه را عینیت می بخشد؟

ماه رمضان تغییراتی در سبک زندگی فرد ایجاد می کند که این تغییرات چه ظاهری و چه باطنی از ویژگی هایی برخوردارند، اگر از این دیدگاه به ماه رمضان  نگاه کنیم که زندگی خاصی را برای بشر ایجاد می کند، در نگاه اول اتفاقات ظاهری در سبک زندگی رخ می دهد که وعده غذایی انسان تغییر می کند و دیگر اینکه تفاوت هایی در اوقات خواب و بیداری و تنوع غذایی هم ایجاد می شود و اینچنین الگوی تغذیه اش اصلاح می شود. از دیگر تاثیرات این است که فرد روزه دار سحرخیز شده و مدیریت زمان را به دست می گیرد.

 

غیر از تاثیرات ظاهری، در ابعاد معنوی و روحی سبک زندگی افراد در ماه مبارک رمضان دستخوش چه تحولاتی می شود؟

تاثیر ماه مبارک رمضان رمضان از نظر ایجاد تغییرات درونی در انسان ها نیز بوضوح دیده می شود و خیلی هم مهمتر است. یکی از این اتفاقات، تقویت اراده است و فرد در طول 30 شبانه روز نمی خورد و نمی آشامد و می کوشد مبطلات دیگر را انجام ندهد.

این ماه باعث می شود تا افراد به تقویت و پرورش سجایای اخلاقی خود بپردازند، فرد در این ماه وقتی با  سختی از نعمت هایی که از آنها لذت می برد، دست می کشد. اراده اش را تقویت می کند و با ترک محرمات می تواند به کسب فضائل بالاتری نائل شود.

یکی از اتفاقات مبارک در این ماه آن است که انسان خود را از خُلق و خوی حیوانی رها می کند. آن هم بااراده ای که در این ماه با انجام برخی مشقات و دوری از محرمات کسب می کند. در این ماه انسان از نفس حیوانی خود دوری می کند و این مهم با عدم توجه به مادیات و خوردنی ها ممکن می شود و این فاصله گرفتن از نفسانیات باعث ضعیف شدن نفس اماره در انسان می شود به گونه ای که اگر قبلا غریزه حیوانی در فرد تصمیم می گرفت، بعد از ماه رمضان، انسان فرشته خو می شود.

یکی دیگر از تاثیرات روزه رمضان بر سبک زندگی نورانی شدن آن از طریق خواندن قرآن است؛ همچنین، انسان اهل تدبر و خودسازی می شود.

نکته دیگر آنکه انسان مومن به تغییر و کنترل و مهارت نفس می پردازد و افراد با تمرین های این ماه اهل مراقبت و محاسبه می شوند.

 

آیا رحمت الهی در ماه مبارک رمضان تنها شامل حال روزه داران می شود؟

خیر. برخی عبادت ها و رحمت ها فقط شامل افرادی می شوند که دارای شرایط ایمانی خاصی باشند که خداوند در قرآن به آنها اشاره کرده است. بطور مثال در روایت ها داریم که اگر فردی می خواهد دعایش مستجاب شود باید شرایط خاصی داشته و از سطح ایمانی خاصی برخوردار باشد.

ما درباره هدایت قرآنی داریم که این نوع هدایت فقط شامل حال افرادی می شود که در صراط مستقیم باشند. اما ویژگی ماه رمضان این است که برکت و رحمت را شامل همه افراد می کند که شاید این افراد همه در یک سطح ایمانی نباشند. خداوند در این ماه رویکردی داردکه عام و همگانی است و در حقیقت در این ماه صرفا افراد خاص به ضیافت الله دعوت نمی شوند و همه مردم با هر سطح از ایمان امکان حضور در این میهمانی را دارند، بنابر تصریح قرآن خداوند در ماه مبارک رمضان قرآن را نازل کرده و این قرآن برای هدایت همه مسلمانان است.

لذا در خطبه ای که پیامبر(ص) در آغاز ماه مبارک رمضان بین اصحاب ایراد کردند به این نکته اشاره کردند رمضان برای همه اقشار مردم و در هر سطح از ایمان ظرفیت سازی می کند. یعنی خداوند سفره ای را پهن کرده تا هر کس با هر صعه وجودی از این ماه بهره ببرد.

 

کد خبر 550781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha