سرانه مصرف شیر در کشور صدلیتر است/نیاز به تحریک تقاضا برای مصرف شیر داریم

خبرگزاری شبستان:وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر تحریک لزوم تقاضا برای تحریک مصرف شیر گفت: متوسط جهانی سرانه مصرف شیر ۱۵۰ لیتر است که این آمار در کشور ما صدلیتر است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد و در پاسخ به سوال نمایندگان در مورد تولید برنج گفت: آمار واردات برنج ما در سال 92، 1 میلیون و 900 هزار تن و در سال 93،  1میلیون و 200 هزار تن و در سال 94 به 740 هزار تن و در سال 95 و تاکنون 191 هزار تن بوده است.

 

وی با بیان اینکه کشاورزان برنجکار در سال 94 بهترین حالت را داشتند زیرا برنج داخلی به خوبی به فروش رفته است.

 

وی همچنین در رابطه با تولید شیر در کشور گفت: ما در بحث تولید شیر در سطح جهانی نیز مازاد تولید داریم در سال گذشته در اطراف مرزهای ما قیمت شیر 1200 تومان بوده است و امسال به 800 تومان رسیده است یعنی یک نوع پس زدگی نسبت به شیر در جهان شروع شده است.

 

وی با بیان اینکه واردات شیرخشک و لبنیات به جز کره آن هم به تعرفه محدود ممنوع شده است گفت: شیر از جمله محصولات کشاورزی است که دارای استفاده های خاصی است و تولیدکننده شیر نمی تواند آن را در کارخانه نگهداری کند و یا سرمایه گذاری کند بلکه باید روزانه ان را به فروش برساند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید در کشور نگاه ویژه به بخش کشاورزی شود گفت: نمی شود تولید شیر را با تولید فولاد یکی ببینیم ما در مورد شیر دو کار مهم انجام دادیم و ان این است که روزانه بین 700 هزار تن تا 800 هزار تن شیر از دامداران می خرید و با چربی گیری آن را تبدیل به شیرخشک می کنیم و اعلام کردیم سازمان تعاونی روستایی بدون محدودیت بتواند حداقل پول دامداران را بدهد و شیر بخرد.

 

وی همچنین با تاکید بر بحث تحریک تقاضا برای بالا بردن مصرف شیر در کشور گفت: سرانه مصرف شیر در کشور ما صدلیتر است که متوسط جهانی این سرانه 150 لیتر است که در بعضی از کشورها 350 تا 400 لیتر نیز مصرف سرانه دارد پس ما باید در راستای فرهنگسازی برای مصرف شیر تلاش کنیم.

 

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: سال گذشته 700 هزار تن سیب زمینی صادر شد این در حالی است که صادرات سیب زمینی خام به نفع کشور نیست بلکه باید این محصول فراوری شود و بعد صادر شود.

 

وی همچنین در رابطه با بحث صادرات سیب درختی گفت: ما سال گذشته سه میلیون و 400 هزار تن تولید سیب درختی داشتیم که مصرف ما فقط 2 میلیون تن بود به همین دلیل در سردخانه های ما چندین هزار تن سیب درختی نگهداری می شد که خوشبختانه در فروردین و اردیبهشت حجم بالایی از این محصول را از سردخانه ها خارج کردیم و صادرات ان انجام شد و دلیل این صادرات این بود که واردات موز را اینگونه دیدیم که افرادی که سیب صادر کنند می توانند با تعرفه کمتری موز وارد کنند و همین باعث شد که سیب ما تا حدودی از سردخانه ها خارج شود و صادر شود.

 

حجتی با اشاره به بحث محصولات تراریخته گفت: کشورهایی همانند برزیل، هند پاکستان عمدتاً در سالهای اخیر محصولات تراریخته تولید کرده اند که در داخل کشور ما هنوز این امکان را نداریم ولی اگر تولید کنیم در چارچوب سیاستهای ابلاغی این کار را انجام می دهیم.

 

 

 

کد خبر 550762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha