به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز دوشنبه 24 خرداد در گزارشی به نمایندگان ملت گفت: در حال حاضر تولید کشورهای صنعتی بیش از نیازشان است علی رغم اینکه این کشورها با مشکلات زیست محیطی و خاک و آب مواجه هستند اما این شانس را دارند که سهم خودشان را در بازارهای جهانی کسب کنند.
وی با بیان اینکه نیاز کشورهای در حال توسعه به مواد لبنی روز به روز افزایش می یابد گفت: در حالیکه این نیاز در کشورهای در حال توسعه روز به روز در حال افزایش است اما ما شاهدیم که کشورهای صنعتی تولیدشان بیش از نیازشان است و همین موضوع باعث قبضه بازار جهانی توسط انها می شود.
حجتی اظهار کرد: بخش کشاورزی به خاطر ماهیتی که دارد و اینکه سرمایه گذاریها در معرض بیماریها و آفات، سرما و گرما و سیل و خشکسالی هستند عمدتاً در دنیا به صورت ویژه مورد حمایت یارانه قرار می گیرند.
وی ادامه داد: کشورهای توسعه یافته و صنعتی روزانه بالغ بر 1 میلیارد دلار به بخش کشاورزی شان یارانه میدهند مثلاً اتحادیه اروپا سالانه نزدیک به 40 میلیارد یورو به تولیدکنندگان غلات و سایر محصولات یارانه میدهد و 40 درصد بودجه بخش کشاورزی شان به صورت یارانه ای به این بخش پرداخت می شود.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: ژاپن به خاطر اینکه از برنج تولیدی خودش حمایت کند قیمت تمام شده برنج در داخل کشورش ده برابر قیمت متوسطه جهانی قرار داده است این در حالی است که ما بارها با این کار مواجه می شویم که چرا قیمت برخی محصولات تولیدی داخل را از قیمت جهانی بیشتر کرده ایم این در حالی است که هر محصولی را باید در داخل اقتصاد کشور جویا شد.
حجتی تصریح کرد: ما با توجه به سیاستها و قوانین بالادستی به خصوص در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی که مربوط به بخش کشاورزی است مجبوریم 2 الی 3 کاری را مورد توجه قرار دهیم که از جمله انها پایداری تولید است یعنی اگر قرار است تولید داشته باشیم پایداری ان مهمتر از خود تولید است.
وی حفاظت از منابع پایه را از دیگر موارد عنوان کرد و ادامه داد: با حفاظت از منابع پایه ما می توانیم افزایش بهره وری را در بخش کشاورزی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای بهره وری از زیرساختهای اب و خاک چند طرح را در قالب اقتصاد مقاومتی در سال 95 در اولویت قرار داده است گفت: این طرح ها عبارتند از: ساخت شبکه های ابیاری و زه کشی، توسعه ساماندهی نوین آبداری، سطح و نوسازی اراضی، عملیات خاک ورزی، توسعه مکانیزاسیون، گسترش تولید نهال و بذر مقاوم به تنش خشکی و شوری و توسعه گلخانهای و کشتهای فشرده است.
وی ادامه داد: ما در بخش توسعه گلخانه ها و کشتهای فشرده می توانیم مصرف اب را به حداقل ده درصد در مقابل با کشت این محصولات در عرصه کاهش دهیم یعنی اگر خیار و گوجه را از عرصه به گلخانه بیاوریم ده درصد مصرف اب کاهش پیدا می کند.
وی حفاظت از محیط زیست در بحث کشاورزی از دیگر موارد عنوان کرد و ادامه داد: ما یک طرح 11 میلیون هکتاری در افق 11 ساله در این بخش تعریف کرده ایم که امیدواریم بتوانیم به ان برسیم.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی رشد 4/5 درصدی را در سال 94 تجربه کرده است گفت: پیش بینی ما این است که در برنامه ششم توسعه به رشد 5 درصد در ارتباط با بخش کشاورزی برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وضعیت حمایتهای این وزارتخانه از غلاتی همانند گندم گفت: ما در سال 92 4 میلیون و 800 هزار تن گندم خریده ایم که این آمار در سال 94 به 8 میلیون و 50 هزار تن رسید و پیش بینی ما این است که در سال 95 بتوانیم ده میلیون تن گندم بخریم و امیدواریم با تحقق این امر نیاز کشور به گندم را در داخل تامین کنیم و به مرحله خودکفایی برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در مورد برنج ما معتقدیم فقط باید در گیلان و مازندران کشت شود و در سایر استانها به دلیل کمبود منابع ابی کشت برنج نداریم.
وی همچنین گفت: طرح خوبی در چارچوب اقتصاد مقاومتی در مورد دانه های روغنی ارایه شده است که ما کشت کلزا را در صدر برنامه هایمان در این بخش داریم.
نظر شما