به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور امروز در بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش با بیان اینکه دستگاه تعلیم و تربیت کشور بالاترین وجود آفرینش را تعلیم می دهد، گفت: معلم کسی است که همه عالم قدردان او هستند، او هم علم دارد و به جز علم به سایر خصوصیات انسانی نیز مجهز است.
حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: یکی از خصوصیات مهم معلم این است که علم را برای یک لحظه حبس نمی کند، حبس هم در امور اقتصادی و هم در امور علمی حرام است، زکات علم انتشار آن است.
وی با بیان اینکه انتقال بیان با روش های زیبا یکی از ویژگی های مهم معلمان است، افزود: شخصیت معلم به دلیل داشتن علم گرانبهاست، البته علم تنها فایده ای ندارد و باید همراه با عمل باشد، ابتدا باید انسان را بسازیم و بعد فرمول های علمی و دانشی را در جان او بریزیم که خطرناک نشود، اگر در تعلیم جلوتر باشیم برای دانش آموز مشکل ساز می شود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: آموزش و پرورش تلاش می کند تا در برنامه ریزی ها دو کفه تعلیم و تربیت را متوازن و همراه با هم پیش ببرد، راه اندازی کلاس های قرآنی و پرورشی یکی از این فعالیت هاست.
حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه هیچ دستگاهی از لحاظ نیروهای شایسته و متدین به پای آموزش و پرورش نمی رسد، خاطرنشان کرد: البته نمی خواهم به سایر دستگاهها نسبتی دهم، قدر آن ها را بدانیم. در آنجا نیز نیروهای خدوم و متعهد وجود دارد، اما با توجه به مسئولیت سنگین و رسالت آموزش و پرورش عرض می کنم که در این نهاد نیروهای مومن تلاش می کنند.
وی با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری پیرامون اعتقاد ائمه جمعه به نسل جوان اظهار کرد: برنامه ای تدارک دیده ایم تا در نشست های مشترک با مدیران مدارس و ائمه جمعه پیرامون این موضوع تبادل نظر کنیم، در هر استانی که این نشست ها برگزار شد؛ هیچ امام جمعه ای از آموزش و پرورش شکایتی نکرد اما ما در خطبه های مختلف می بینیم که ائمه جمعه از مسئولان گله های زیادی می کنند و در نماز جمعه آن را عنوان می کنند، ما صمیمی ترین ارتباط را با نهاد آموزش و پرورش داریم.
حجت الاسلام تقوی یکی از معیارهای موفقیت ائمه جمعه را در شورای سیاستگذاری ارتباط تنگاتنگ آنان با فرهنگیان دانست و افزود: هر امام جمعه ای که حضور بیشتری در آموزش و پرورش داشته باشد در این بخش نمره بالاتری می گیرد و از نظر ما موفق تر است، یکی از معیارهای تعیین موفقیت امام جمعه در کشور همین موضوع است.
وی ادامه داد: معلمان نباید فقط به این مسأله بیندیشند که حقوقشان زیاد شود، البته این موضوع نیز در جای خود عنوان شد، اما آنچه برای معلم ارزشمند است، شخصیت و آثار کار او در جامعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به ارج، قرب و احترام مردم نسبت به خانواده شهدا خاطرنشان کرد: اگر در یک محله یک معلم وجود داشته باشد وجود او باید مایه برکت شود و مثل یک خانواده شهدا مورد احترام قرار گیرد معلم، تربیت کننده شهدا و انسان های آزاده است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به ناهماهنگی فعالیت ها در حوزه فرهنگ کلاسیک و فرهنگ عمومی جامعه خاطرنشان کرد: تلاش های افراد در حوزه فرهنگی عمومی، تلاش های شما معلمان را در حوزه فرهنگ کلاسیک خنثی می کند.
وی ادامه داد: حوزه فرهنگ عمومی باید هماهنگ با حوزه فرهنگ کلاسیک تلاش کند. تأثیر و تأثر این دو حوزه غیرقابل انکار است. در حوزه فرهنگ کلاسیک معلمان و مدیران تأثیرگذارند. در حوزه فرهنگ عمومی نیز تبلیغات شهری رسانه ها و معماری شهری موثر است.
وی گفت: باید میان آموزش و پرورش و سایر دستگاه های مسئول در حوزه فرهنگ عمومی مانند مساجد، وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات در حوزه فرهنگ عمومی هماهنگی ایجاد شود و فضای عمومی فرهنگ جامعه را ساماندهی کرد تا تلاش معلمان نتیجه خوبی داشته باشد.
حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: باید کمیسیونی از سوی دو نهاد فرهنگ عمومی و کلاسیک تشکیل شود و با برنامه ریزی در این زمینه فعالیت های هماهنگ انجام شود.
وی با بیان اینکه رسالت آموزش و پرورش شناسایی نیازهای زمانه دانش آموزان است و افراد متناسب با آن نیازها را باید آموزش دهد، گفت: باید مسئولیت پذیری را در دانش آموزان افزایش دهیم. مسئولیت پذیری در حوزه گفتاری و رفتاری از اصول مهم قوام زندگی انسان است که به هر میزان به آن توجه شود اثرگذار است.
گفتنی است، سومین روز از بیست و هشتمین اجلاس روسای مناطق آموزش و پرورش پنج شنبه (6 مرداد) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما