حل مشکلات خاورمیانه در دستان ایران است/دیدار وزیران صنعت ایران و انرژی روسیه

خبرگزاری شبستان:برگزاری دومین نشست ایران در مسیر تحول، حل مشکلات خاورمیانه در دستان ایران است، اختلافات ایران و آمریکا همچنان به قوت خود باقی است، دیدار وزیران صنعت ایران و انرژی روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برگزاری دومین نشست «ایران در مسیر تحول» در کانبرا، حل مشکلات خاورمیانه در دستان ایران است، اختلافات ایران و آمریکا همچنان به قوت خود باقی است، دیدار وزیران صنعت ایران و انرژی روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

آمریکا باید تعهدهای خود را به ایران نشان دهد/حل مشکلات خاورمیانه در دستان ایران است

«گری سیک» مشاور سابق روسای جمهور سال‌های دهه هفتاد و هشتاد میلادی آمریکا و «جی. ویزنر» مشاور امور بین‌الملل در یادداشتی مشترک که در وبگاه «کلولند» منتشر شده است، توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی را عامل جدید تغییر دهنده اوضاع در خاورمیانه نامیدند.

در بخشی از این یادداشت مشترک آمده است: امروزه، بیشتر مشکلات خاورمیانه در جای خود باقی مانده اما خطر جنگ با ایران فروکش کرده و آمریکا با مشارکت آلمان، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه و حضور اتحادیه اروپا توانستند با مذاکره یکی از پیچیده‌ترین توافق‌ها در تاریخ در زمینه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را با جمهوری اسلامی منعقد نمایند. این توافق یکی از عمده‌ترین نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای را رفع نمود  و اعتبار یافتن این توافق از سوی قدرت‌های جهانی قدرت استثنانی بدان بخشیده است.

 در این یادداشت با اشاره به قول‌های ایران در برجام آمده است: این توافق موفقیت آمیز بود زیرا تمرکز بر یک هدف که توانایی ایران در ساخت سلاح هسته‌ای بود، داشت. البته این توافق دولت ایران را تغییر نداد و این کشور را ودار نکرد تا سیاست خارجی خود را تغییر دهد. این توافق بر وضعیت حقوق بشر ایران اثری نگذاشت  و موجب ممنوعیت توسعه و گسترش موشک‌های ایران نیز نشده است. این موارد البته که مهم هستند اما برجام برای نخستین بار مسیر بحث در محیط فاقد تهدید هسته‌ای را فراهم کرد. در این میان ضرورت دارد آمریکا و شرکایش به ایران اطمینان دهند که تمام مزایای اقتصادی ناشی از توافق هسته‌ای را دریافت می‌کند زیرا آمریکا پای حرف خود ایستاده است. از این گذشته، باید شرایط،  انگیزش لازم را برای ایران و باقی ماندن بر قول‌هایش داشته باشد. برخی ایرانیان با توافق هسته‌ای مخالفند و بسیاری هستند که مذاکره کنندگان را تحقیر می‌کنند.

نویسندگان این یادداشت در خاتمه با ذکر این‌که ایران کشوری با جمعیت فرهیخته و جوان است که دیدگاه‌های متفاوتی دارند و با احترام از ملت آمریکا یاد می‌کنند و خواهان حضور کشورشان در جامعه بین‌الملل هستند، نوشت: خاورمیانه در آتش است و ایران به طور مستقیم در افغانستان، عراق، سوریه و خلیج فارس، لبنان و یمن مداخله دارد. نحوه مقابله ایران با مشکلات منطقه ازجمله رابطه با اسرائیل و رفتار این دولت با مردم کشورش برای آمریکا مهم است. اینک رییس جمهور آمریکا در را بر روی ایران باز کرده و انجام تلاش‌های دیگر محول به دولت بعدی آمریکا است.

ضرورت دارد تاکید نماییم که ایران با همسایگانش در آرامش زندگی می‌نماید و معیارهای رفتاری پذیرفته شده در سطح بین‌الملل را رعایت می‌کند. ما باید ایران را ترغیب نماییم که اقدامات خصمانه‌اش چون آزمایش موشک با دیدگاه‌های جامعه بین‌الملل سازگاری ندارند. ما باید به مروز زمان و گام به گام به اقدامات مثبت ایران پاسخ داده و درهای خود را بر تجارت، سرمایه گذاری و مبادلات فرهنگی و آموزشی با آن‌ها باز نماییم. توافق هسته‌ای نشان داد که امکان پایان دادن به 37 سال خصومت وجود دارد. آمریکا و ایران هنوز تصمیم به دوستی نگرفته‌اند. اما نیازی هم نیست که دشمن باقی بمانیم. توانایی ما در نفوذ به رویدادهای بسیار مشکل خاورمیانه در گروی تعامل با ایران است.

ناوهای جنگی یک میلیارد دلاری انگلیس در گرمای خلیج فارس کارایی ندارند

وبگاه شبکه خبری «سی ان ان» نوشت: کشتی‌های جنگی انگلیس که 1.4 میلیارد دلار  قیمت دارند به خاطر گرمای آب‌های خلیج فارس قدرت خود را از دست داده و نمی‌توانند از پس گرمای منطقه برآیند و دچار نقص فنی شده‌اند.

بنابر گزارش‌ها ،6 ناو شکن نمونه «45 » انگلیس به خاطر برودت بالای هوا، با قطعی برق مواجه شده‌ و این موجب شده تا خدمه کشتی  در تاریکی کامل بشر ببرند.

به نوشته سی ان ان این نقصان موجب سرگرفتن مباحث و انتقادهایی نسبت به کارایی این ناوها از یک سو و توجیه سازندگان آن شده است.

 در همین زمینه یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در گفت‌‌وگو با سی. ان .ان گفت ضمن رد ضمنی این مسئله گفت: «ناو شکن نوع 45 برای عملیات در تمامی جهان از محیط‌ های نیمه قطبی تا مناطق بسیار گرم طراحی شده و به طور موثر قادر به انجام عملیات در خلیج  و اقیانوس اطلس جنوبی در تمام سال است.»

اما «داگلاس چپمن »نماینده حزب «اسکاتیش پارتی» مجلس انگلیس با شگفتی در این زمینه گفت: « کاملا گیج و مبهوت شده‌ام.  این ناو سرمایه 1 میلیارد پوندی است که شما در منطقه جنگی قرار داده‌ا‌ید و اینک با وجود مشکل ایجاد شده در سامانه  قدرت این ناو نمی توانید نسبت به زنده بودن خدمه آن اطمینان حاصل کنید. من کاملا گیج شده‌ام.»

سی ان ان نوشت: شرکای غربی انگلیس بدین کشور در زمینه تاخیر ایجاد شده برای مشارکت در ماموریت‌های نظامی هشدار داده‌اند و گفته‌اند که انگلیس را در انجام وظایف محوله در وضعیت به شدت نامساعد خواهد گذاشت.

ناو شکن نمونه 45انگلیس که در خلیج فارس حضور دارد ، گرانقیمت ترین جنگ افزار دریایی انگلیس به حساب می‌آید.

انگلیس همچنین کار ساخت یک پایگاه دریایی را از اول نوامبر سال جاری در بحرین آغاز کرده که قرار است نخستین پایگاه نظامی دائم این کشور غرب آسیا در چهار دهه اخیر باشد. هدف از ساخت این پایگاه از سوی انگلیس تاثیرگذاری بیشتر در تحولات خلیج فارس، افزایش همکاری با متحدان برای حفظ ثبات و امنیت منطقه اعلام شده است.

در عین حال روزنامه انگلیسی «گاردین» به طور ضمنی ترس از پیروزی قیام مردمی بحرین را دلیل انعقاد این قرارداد نظامی ـ امنیتی بین دو پادشاهی انگلیس و بحرین اعلام کرد و به نوعی برنامه محرمانه میان پنتاگون و کاخ سفید صحه گذاشت.

گاردین یک روز پس از انعقاد قرارداد مزبور نوشته بود: هراس از ایران و ناآرامی‌های منطقه دلایل اصلی اتخاذ تصمیم ساخت پایگاه دریایی جدید در بحرین است.

برگزاری دومین نشست «ایران در مسیر تحول» در کانبرا

«ایان داجن» محقق ارشد موسسه امور بین‌الملل استرالیا (AIIA) در دومین نشست «ایران در مسیر تحول» در محل کامیونتی هیوز کانبرا در جمع بیش از 100 نفر از علاقه‌مندان به مسائل ایران، اعضای دانشگاه نسل سه استرالیا و محققان و برخی دیپلمات‌های مقیم سخنرانی کرد.

داجن در سخنرانی خود ضمن معرفی تاریخ و موقعیت جغرافیایی، ساختار سیاسی و اقتصادی ایران، به طور خلاصه به تاریخ و فرهنگ غنی چند هزار ساله ایران، دلایل پیروزی انقلاب اسلامی و تحولات سیاسی ایران در 3 دهه اخیر، توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های بین‌المللی اشاره و مشاهدات خود از سفر به ایران را برای حضار بیان کرد.

اشاره به نقش ایران به عنوان یکی از کشورهای تمدن‌ساز با چند هزار سال پیشینه و تداوم تمدنی و فرهنگی، روحیه شدید استقلال‌طلبی ایرانی‌ها و مبارزه با دخالت بیگانگان، نقش ایران در تحولات منطقه، جمعیت بسیار تحصیلکرده، جوان و علاقه‌مند به فناوری و نوآوری و همگرایی با جهان، ساختار سیاسی پیچیده و ترکیب بین دموکراسی و ارزش‌های اسلامی و پتانسیل‌های ایران برای رشد و توسعه اقتصادی و مطرح شدن به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری و ترانزیتی در منطقه، از جمله نکات برجسته بیان شده داجن در مورد ایران بود.

وی همچنین ضمن بررسی روابط ایران و استرالیا بر ظرفیت‌های فراوان موجود در دو کشور برای توسعه روابط تاکید کرد.

نشست قبلی ایران در 22 اردیبشهت ماه 95 در شعبه بلکانن دانشگاه نسل سه استرالیا برگزار شده بود.

در هر دو نشست مذکور، بروشور و سی‌دی‌های معرفی ایران و اماکن گردشگری و تاریخی آن بین علاقه‌مندان توزیع شد.

شایان ذکر است که دانشگاه نسل سه استرالیا در سال 1999 به ابتکار سازمان ملل همزمان با روز بزرگسال تاسیس شده و اولین دانشگاه آنلاین در جهان است که مختص بزرگسالانی است که علاقه‌مند به تداوم تحصیل و تحقیق هستند. کلاس‌های این دانشگاه به دو صورت آنلاین و آف‌لاین ارائه می‌شود و کادر اداری و هیات علمی آن نیز اکثرا افراد داوطلب و بازنشتگان مراکز آکادمیک و دولتی هستند.

مهر:

«محمد بن سلمان» با ایران درباره بحران یمن نامه نگاری کرده است

افشاگر معروف خاندان آل سعود که خود را «مجتهد» نامیده است در توییتر خود نوشت که «محمد بن سلمان» فرزند پادشاه عربستان و وزیر دفاع و جانشین ولیعهد سعودی از حل بحران یمن ناامید شده و برای پایان این بحران نامه ای به ایران نوشته و درخواست کمک کرده است.

بر اساس این گزارش «مجتهد» هدف از این نامه نگاری را خروج از بحران یمن عنوان کرده و نوشته است: بحرانی که حوثی‌ ها به صورت توهین‌ آمیزی عربستان را به دادن امتیازات مجبور می‌کنند.

بنا بر اعلام مجتهد این نامه نگاری به واسطه طرف سوم یعنی کشور عمان انجام شده است. وی در عین حال به محتوای نامه‌ ها و زمان ارسال آنها هیچ اشاره ای نکرده است.

اختلافات ایران و آمریکا همچنان به قوت خود باقی است

جان کربی معاون وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با القدس العربی چاپ لندن با اشاره به اینکه اختلافات ایران و آمریکا همچنان به قوت خود باقی است مدعی شد: واشنگتن با رفتار بی ثبات کننده ایران در چند منطقه از جمله تهدیدهای آن علیه شرکای آمریکا در خلیج فارس و حمایت آن از نمایندگانش در مناطقی مانند سوریه و یمن به شدت مخالف است.

وی در پاسخ به این پرسش که روابط تهران و واشنگتن در پی توافق هسته ای به ضرر کشورهای حاشیه خلیج فارس است گفت: ما با اطمینان می گوییم که پس از گذشت دو سال از مذاکرات با اتحادیه اروپا و ۱+۵ و پس از گذشت ماهها از اجرای توافق هسته ای، تمامی مسیرها برای در اختیار داشتن مواد انفجار هسته ای و پایبندی به برجام این موضوع را تضمین می کند که برنامه هسته ای ایران مسالمت آمیز باقی خواهد ماند. همچنین آژانس بین المللی انرژی اتمی اقداماتی را برای تقویت شفاف سازی مندرج در برجام اتخاذ کرده است که نظارت ۲۴ ساعته بر تاسیسات هسته ای اعلام شده در ایران از جمله این اقدامات محسوب می شود.

کربی افزود: تحریم های ایران به خاطر نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و ادامه برنامه های موشکی همچنان وجود دارد. آمریکا همچنین افراد و شرکت هایی که در توسعه برنامه موشک های بالستیک ایران نقش دارند را مورد تحریم های جدید قرار داده است بنابراین ما در دفاع از امنیت خود و شرکای منطقه ای مان کوتاهی نخواهیم کرد.

معاون وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگر سخنان خود درباره مناقشه در صحرای غربی اعلام کرد: آمریکا طرح خودمختاری مغرب را یکی از راه حل ها برای حل این مسئله تلقی می کند و آن را طرح جدی و واقعی می داند که می تواند خواسته های ملت صحرا را برای اداره امور خود در صلح و کرامت برآورده کند.

وی در خصوص بحران یمن نیز گفت: مذاکرات یمنی – یمنی تحت نظارت سازمان ملل متحد در کویت بهترین فرصت ممکن برای دستیابی به راه حل سیاسی فراگیر به شمار می رود.

جان کربی درباره لیبی نیز اظهار داشت: آمریکا برای پاسخ دادن به خواسته های دولت لیبی درباره آموزش دادن و مجهز کردن نیروهای گارد ریاست جمهوری و اطمینان حاصل کردن از وفاداری این نیروها آمادگی دارد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که سفارت آمریکا در طرابلس به زودی بازگشایی شود.

وی درباره سیاست خارجی آمریکا در قبال خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: آمریکا برای یافتن راه حل سیاسی مبتنی بر مذاکره برای بحران سوریه تلاش می کند. اقدامات نظام سوریه تنها به افزایش محبوبیت گروه های تروریستی کمک کرده است و روسیه مسئولیت ویژه ای در اعمال فشار بر نظام برای پایان دادن به حملاتی که شهروندان سوری را از بین می برد، دارد. ما از ایران می خواهیم که شبه نظامیان شیعه را برای پایبندی به آتش بس تحت فشار قرار دهد!

ایرنا:

وزیران صنعت ایران و انرژی روسیه در سن پترزبورگ دیدار می کنند

الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که در حاشیه نشست بزرگ بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ با محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات ایرانی در این همایش دیدار و در باره همکاری ها در حوزه های مختلف مذاکره خواهد کرد.

خبرگزاری روسیا سگودنیا امروز (یکشنبه) نوشت: در حاشیه بیستمین همایش اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ، نوواک افزون بر مذاکره با وزیر صنعت ایران با همتایان خود از ونزوئلا و هند نیز دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

کارهای فشرده و برنامه های متراکمی برای مذاکره بین رییسان هیات ها و همچنین مقام های بسیاری از شرکت های نفت و گازحاضر در بخش اصلی این همایش سه روزه که پنجشنبه آینده آغاز خواهد شد، تدارک دیده شده است.

براساس برنامه اعلام شده، هیات بلندپایه جمهوری اسلامی به سرپرستی نعمت زاده در این همایش که یکی از برنامه های آن «ایران پسا تحریم» است، شرکت می کند.

پیش بینی می شود در نشست های عمومی، تخصصی و همچنین کارگروه های مختلف همایش سن پترزبورگ، بیش از 10 هزار نفر از جمله مقام های ارشد کشورهای مختلف، مدیران شرکت های بزرگ صنعتی و بازرگانی و سرمایه گذاران از سراسر جهان، حضور یابند.

برگزاری پانل ایران پساتحریم، ملاقات و رایزنی با برخی وزرای حوزه اقتصادی روسیه و دیدارهای مختلف از مهمترین برنامه های هیات ایرانی در همایش سن پترزبورگ است.

گستردگی برگزاری و تنوع محورهای مورد بررسی در این همایش، فرصت انجام رایزنی های گسترده و عقد قرارداد بین شرکت کنندگان، توجه روزافزون کارشناسان اقتصادی، سرمایه گذاران و رسانه ها را به خود جلب کرده است.

سال 2015 که این همایش میزبان بیش از 45 رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر از 32 کشور جهان و حدود دو هزار خبرنگار بود، شرکت های روسی با آمادگی قبلی و رایزنی های گسترده در بخش بازرگانی موفق شدند 205 قرارداد به ارزش پنج میلیارد و 300 میلیون یورو امضا کنند.

 

کد خبر 550663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha