به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند وجه الله خدمتگزار امروز (23 خرداد) در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی اظهار داشت: بانک مرکزی مسئول، متولی و سیاست گذار بخش اقتصادی کشور است و باید تکلیف خود را با مدیران عامل بانک ها در مراکز استان ها مشخص کند.
وی به قانون بودجه 95 اشاره کرد و افزود: طبق قانون مدنی هر قانونی که به تصویب شورای نگهبان می رسد رییس جمهور باید آن را ابلاغ و اجرایی کند و همه موظف هستند آن قانون را رعایت کنند.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: قانون بودجه 95 به همه اعضای هیات دولت و استانداران ابلاغ شده است و ظرفیت هایی که در بودجه سنواتی است باید به دقت پیگیری شود.
خدمتگزار با بیان اینکه باید به عنوان مدیر استانی پیگیر حق و حقوق مردم استان باشیم، تصریح کرد: در قانون بودجه سهم هر استان از لحاظ عمرانی و جاری مشخص است.
استاندار خراسان جنوبی به وجود 4 درصدی واحدهای تولیدی دانش بنیان در استان اشاره کرد و گفت: باید آسیب شناسی شود که چرا فقط 4 درصد از واحدهای تولیدی استان در زمینه شرکت هاي دانش بنیان فعالیت دارند و باید واحدهای تولیدی به سمت شرکت دانش بنیان بروند و هدف رفع موانع تولید است.
عباس جرجانی مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: شرکت شهرک های صنعتی استان در راستای اقتصاد مقاومتی دو کار را آغاز کرده است.
وی بیان کرد: یک جدول اطلاعاتی در بین 480 واحد صنعتی استان توزیع شده است و 228 مورد وارد این شبکه اطلاعاتی شده اند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طبق این اطلاعات از 228 مورد واحد تولیدی 58 مورد مربوط به بخش غذایی است، گفت: 44درصد از شاغلین واحدهای صنعتی دارای مدرک دیپلم و فوق دیپلم هستند.
جرجانی به نوع تکنولوژی در واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و افزود: 77 درصد از واحدهای تولیدی استان دارای تکنولوژی معمولی، 19 درصد فناوری نوین و 4 درصد دانش بنیان هستند و واحدهای تولیدی استان به سمت دانش بنیان نمی روند.
وی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر 20 درصد از واحدهای تولیدی استان راکد و 60درصد فعالیت مقطعی دارند و 11درصد از یکصد و 83 واحد فعال در استان بالای 70 درصد فعال هستند.
جرجانی به علل راکد بودن واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: 50 درصد از علل راکد بودن واحدها مربوط به کمبود نقدینگی است و علل دیگری نظیر فقدان بازار و نقصان ماشین آلات در این موضوع تاثیرگذار هستند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان جنوبی با بیان اینکه 42 درصد از علل زیر ظرفیت بودن واحدهای تولیدی مربوط به کمبود نقدینگی است، تصریح کرد: از دیگر علل این موضوع 35 درصد مربوط به اشباع بازار، 29 درصد تغییر الگوی مصرف و نبود تقاضا، 12 درصد واردات کالای مشابه خارجی و 26 درصد عدم توان رقابت است.
جرجانی با اشاره به اینکه بزرگترین عامل هزینه بالای تولید با 45 درصد مربوط به عدم توان رقابت است، گفت: 30 درصد ازمشکلات تامین مواد اولیه مربوط به بی ثباتی قیمت ها، 21 درصد از مشکلات نیروی کار مربوط به حق بیمه بالا، 21 درصد مشکلات بیمه تامین اجتماعی و 10 درصد نبود و یا کمبودنیروی متخصص است.
وی خاطر نشان کرد: در رابطه با مشکلات مربوط به سازمان ها و نهادها 20 درصد سازمان امور مالیاتی و 16 درصد سازمان مالیات بر ارزش افزوده و 15 درصد بانک ها دخیل هستند.
نظر شما