خبرگزاری شبستان/ یاسوج
متعاقب مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ دوازدهم اسفند ماه ۱۳۷۱ و تحت عنوان مصوبه ۳۰۲ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارائه طرح هایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاه های دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیئتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند.
این هیئت بعد از شکل گیری و فعالیت به ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
از ابتدای تاسیس این ستاد تاکنون حدود 22 هزار کانون فرهنگی و هنری با هدف مقابله با جنگ نرم دشمنان و همچنین در راستای احیای نقش واقعی مساجد در کشور ثبت، راه اندازی و حمایت شده اند.
این شبکه عظیم یکی از وسیع ترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود که از سال ۱۳۷۲ رسما فعالیت خود را آغاز و تاکنون مامن حدود بیش از ۲ میلیون نوجوان و جوان علاقه مند و مستعد به فعالیت های فرهنگی و هنری در مساجد بوده است.
دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های مساجد کهگیلویه و بویراحمد نیز در راستای وظایف خود تاکنون حدود ۵۵۰ باب کانون فرهنگی و هنری در مساجد این استان راه اندازی کرده که بسیاری از این کانون ها توانسته اند در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری گام های موثری بردارند.
یکی از این مساجد که زمینه حضور جوانان مستعد در آن فراهم شده، مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) روستای توت نده در شهرستان دنا است که فعالیت خود را رسما از سال ۱۳۸۸ آغاز و تاکنون فعالیت اعضای کانون این مسجد باعث رونق برنامه های فرهنگی در روستای توت نده شده است.
روح الله کمالی، مدیر فعال کانون فرهنگی و هنری شهدای توت نده، مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) توت نده یکی از جوانان مستعد این مسجد است که آغاز فعالیت خود در مسجد را از سن ۹ سالگی عنوان می کند.
وی اظهار داشت: کانون فرهنگی و هنری شهدای توت نده، مسجد صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه شریف) شهرستان دنا از ابتدای تاسیس تاکنون خدمات فرهنگی ارزشمندی به روستا ارائه داده است.
کمالی، عنوان کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یکی از ظرفیت های بزرگ هنری و فرهنگی در راستای جذب جوانان به مساجد و مقابله با تهاجم فرهنگی در شهرها و روستاها هستند.
این قاری و حافظ قرآن، افزود: آگاه سازی و ارتقای سطح فرهنگی جوانان در کانون های فرهنگی هنری مساجد برای مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمنان، نقش بسیار مفیدی را ایفا می کند.
وی خاطرنشان کرد: مخاطب شناسی یکی از ضرورت های اجرای برنامه های فرهنگی در مساجد است و بدون شناخت مخاطب به ویژه نسل جوان، نمی توان برای آنها برنامه ریزی کرد.
کمالی، اظهار داشت: وجود کانون های فرهنگی و هنری در کنار مساجد و ارائه برنامه های متنوع باعث می شود جوانان در برابر آسیب های فرهنگی مصون مانده و همچنین در تقویت بصیرت آنان موثر است.
مدیر فعال کانون فرهنگی و هنری شهدای توت نده، مهم ترین مسئله در جذب و حفظ جوانان و نوجوانان در مساجد را استفاده از نیروی معنویت و بالابردن انگیزه در آنان دانست.
وی با بیان اینکه توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری از طریق کانون های فرهنگی مساجد یک ضرورت است، عنوان کرد: در این راستا کانون های فرهنگی مساجد نقش بسیار مهم و کلیدی در فرهنگ سازی و توسعه آن دارند و باید از این فرصت بسیار ارزشمند نهایت بهره را برد.
کمالی با بیان اینکه تشکیل گروه های هنری در کانون های مساجد به منظور جذب جوانان و نوجوان یک ضرورت است، تصریح کرد: حمایت و پشتیبانی مادی از گروه های هنری و حمایت آموزشی از راهکارهای اساسی در فعال سازی این عرصه از فعالیت های کانون های فرهنکی هنری مساجد است
.
این فعال فرهنگی شهرستان دنا، به نقش تاثیرگذار ائمه جماعات در مساجد اشاره کرد و گفت: ائمه جماعات محور و قطب مسجد بوده و فعالیت محوری در مساجد بر عهده روحانی است.
وی خاطرنشان کرد: هم افزایی امکانات فرهنگی و ورزشی با محوریت مساجد در بخش های مختلف به ویژه روستاها، زمینه گسترش فرهنگ اسلامی، کاهش ناهنجاری ها و افزایش نشاط اجتماعی را فراهم می کند.
کمالی، اذعان کرد: با توجه به اینکه نمایندگی ادارات و نهادهای فرهنگی در روستاها حضور ندارند، تشکیل کانون های فرهنگی و هنری در مساجد روستاها می تواند بخش فرهنگی، هنری، اقتصادی، اجتماعی و دیگر مسائل این مناطق را مدیریت کند.
این قاری و حافظ قرآنی در ادامه، یادآور شد: تعليم و تربيت نيروهای قرآنی باعث رشد و تعالی جامعه شده و همه بايد با تمام تلاش و کوشش خود به کمک قرآن جامعه را به نحو احسن و اکمل در مسير قرآنی قرار دهيم.
وی افزود: قرآن محور حركت و مبانی پيشرفته جامعه ما محسوب می شود؛ به طوری كه با توسل به اين كتاب آسمانی می توان زمينه های پيشرفت را در جامعه اسلامی فراهم کرد.
کمالی، با بيان اينکه سلامت جامعه با نهادينه شدن فرهنگ قرآنی تضمين می شود، افزود: اجرای برنامه های قرآنی برای ارتقاء سطح فرهنگ دينی ضروری است.
این فرهنگی شهرستان دنا، با تاکيد بر ضرورت برگزاری جلسات و محافل قرآنی براي عموم مردم با بهره گيری از اساتيد، روحانيون و معرفی و تجليل از خانواده های فعال در زمينه قرآنی، اظهار داشت: فعالان قرآنی باید به عنوان الگو در جامعه معرفی شوند.
مدیر فعال کانون فرهنگی و هنری شهدای توت نده، از طرح ابتکاری این کانون برای برگزاری نشست های قرآنی خبر داد و افزود: در قالب این طرح، نشست ها و محافل قرآنی در طول سال پنج شنبه هرهفته در منزل یکی از اهالی روستای توت نده برگزار می شود.
وی در ادامه به لزوم تشكيل محافل و مجالس قرآنی برای قشر نوجوان و جوان در روستاها اشاره و تصريح كرد: واحد قرآنی ويژه خواهران باید در روستاها با مديريت مسئولين خانه های قرآن روستایی تشكيل شود تا خواهران نيز از نعمت برنامه های قرآن بی بهره نباشند.
کمالی، با بیان اینکه به همت و تلاش کانون فرهنگی و هنری شهدای توت نده شهرستان دنا نشست های روخوانی، روان خوانی و بیان مفاهیم قرآنی پنجشنبه هر هفته براساس دعوت قبلی انجام می گیرد، اظهار داشت: در این محافل قاریان آیات را به روش ترتیل تلاوت نموده و سپس نکاتی در رابطه با روخوانی، روان خوانی و به مفاهیم مهم برخی آیات پرداخته می شود.
این قاری و حافظ کلام الهی با اشاره به اینکه برادران و خواهران در این نشست ها حضور پیدا می کنند، ادامه داد: برگزاری کلاس های قرآنی در سطوح روخوانی، روان خوانی، حفظ، تربیت قاری، مکبر، موذن، برگزاری محافل قرآنی، طرح تلاوت نور در دستور کار این کانون فرهنگی و هنری قرار دارد.
وی بزرگداشت مناسبت های دینی و سوگواری اهل بیت (علیهم السلام)، برگزاری مسابقات کتاب خوانی قرآنی، تربیت و اعزام اعضای کانون برای شرکت در مسابقات قرآن و معارف اهل بیت (علیهم السلام) در سطح شهرستان و استان را از دیگر فعالیت های این کانون فرهنگی عنوان کرد.
کمالی، یکی از برنامه های مهم این کانون در فصل تابستان را برگزاری طرح اوقات فراغت دانست و خاطرنشان کرد: با توجه فصل تابستان و فراغت دانش آموزان، این کانون در راستای جذب قشر نوجوان و جوان جامعه برای شرکت در برنامه ای این کانون فعالیت های ارزنده ای را انجام می دهد.
این فرهنگی با بیان اینکه اکنون دانش آموزان در حال ثبت نام در این کلاس ها هستند، یادآور شد: پیش بینی می شود امسال قشر نوجوان و جوان روستا با توجه به تنوع برنامه ها استقبال گسترده ای داشته باشند.
وی از برگزاری فعالیت های ورزشی و اردویی در این کانون خبر داد و افزود: تمام تلاش کانون فرهنگی و هنری شهدای روستای توت نده توجه به گسترش فرهنگ معنویت و همچنین ایجاد نشاط و شادابی جوانان روستایی است.
نظر شما