جوشش دانش به جای حکمت در خانواده ها موج می زند

خبرگزاری شبستان: یازدهمین قسمت از مجموعه هفته نامه تصویری «صد در صد» با موضوع تربیت فرزندان با حضور دکتر مریم جلالی به تعریف ضمنی تربیت و تبیین نقش خانواده و ارکان های مداخله گر پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، دکتر مریم جلالی، عضو تیم راه اندازی شبکه جوان در يازدهمين شماره از ویژه برنامه «صد در صد» که شامگاه گذشته(21 خرداد) از سیمای استانی اصفهان پخش شد با اشاره به ریشه کلمه تربیت گفت: ما همیشه با معنای تصریحی لغات سر و کار داریم و از ریشه ضمنی آن غافلیم، تربیت از رب می آید و این یعنی ما آمده ایم تا اشرف مخلوقات شویم و تربیت با وجودمان عجین شود.

 

دکتر جلالی ادامه داد: تربیت از قبل تولد شروع می شود و چون شنیدن اول حسی است که با جنین درگیر می شود پس باید با خواندن قرآن و قصه برای جنین بنیان های تربیتی را در داخل رحم پایه گذاری کنیم.

 

وی عناصر مداخله گر در تربیت فرزندان را مهم دانست و افزود: خانواده ها با تاثیرات رسانه ها، مدرسه و دانشگاه عقب نشینی و نقش ها و مسئولیت هایشان را فراموش کرده اند.

 

چسب فرهنگی خانواده ها بر تربیت فرزندان

اولین تهیه کننده زن در شبکه قرآن با اشاره به ظرفیت بالای خانواده های ایرانی اظهار داشت: خانواده مقاوم از هر چیزی برای رسیدن به هدف استفاده می کند و در اعضای خانواده در قبال یکدیگر وظایفی احساس می کنند.

 

جلالی ادامه داد: خانواده ها به جای چرخش دانش و بمباران علم در فرزندان، باید حکمت را جاری کنند، در اینصورت فرزندان مقاوم تربیت می شوند و اگر حتی در معرض بدی های جامعه قرار بگیرند وقتی به محیط اصلی خانواده بر می گردند تحت تاثیر قرار نگرفته اند.

 

وی نگاه خطی آدم ها را چسب فرهنگی تربیت فرزندان دانست و خاطر نشان کرد: قبلا بازار، مسجد، مدرسه و خانواده در کنار هم قرار داشت اما متاسفانه با هدف گذاری نهاد فرهنگی کشور دیگر در کنار هم قرار ندارند.

 

این نویسنده برنامه های رادیو و تلویزیون افزود: هدف گذاری و تقسیم کار صحیح بین ارکان در تربیت وجود ندارد اگر ارکان ها هم هدف و همگرا شوند جامعه رو به کمال خواهد رفت.

 

تربیت جوشش درونی است نه کوشش

جلالی با اشاره به ترجیع بند اساسی برای رسیدن به هدف اظهار داشت: مثلا هدف اصلی ازدواج در جامعه ما غریزه جنسی عنوان می شود در صورتیکه در قرآن برای به دست آوردن آرامش توصیه به ازدواج شده است این در حالی است که ذکر یاد خدا در کنار ازدواج آرام بخش است یعنی خدا ذکر یاد خود را با تشکیل خانواده در یک کفه قرار داده است.

 

وی خانواده را محور رسیدن به کمال انسانی دانست و گفت: مناسک خانوادگی رویکرد خاصی دارند مثلا بهره گیری از دنیای مدرن به شرطی که خانواده محور باشد مفید است.

 

عضو تیم راه اندازی شبکه جوان ادامه داد: مهدکودک یکی از ارکان مدرن و ضروری جامعه است اما باید مهدکودک مطابق رویکردهای عرفی، شرعی و قانونی باشد، اگر تلفیقی بین سرای سالمندان و مهد کودک صورت بگیرد و کودکان با سالمندان ارتباط برقرار کنند مفهوم حکمت در خانواده ها جریان پیدا می کند.

 

جلالی تربیت را یک جوشش درونی و نه کوشش دانست و افزود: از زمانی که به مولفه های غربی روی آوردیم از هم فاصله گرفتیم در صورتی که در روش تربیتی قبل پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها و آیات عظام با یک جمله تغییر ایجاد می کردند.

 

وی در پاسخ به سوال تفاوت تربیت دختران و پسران خاطرنشان کرد: تفاوت تربیتی دختران و پسران به خاطر تفاوت نقش ها است چون دختر مدیر «تولید» و پسر مدیر «قدرت» خانواده است و بزرگ ترین آسیب خانواده ها ضعف قدرت در پدران است.

 

این نویسنده برنامه های رادیو و تلویزیون ادامه داد: خانواده ای موفق است که پدر قدرتمند و مادر مدیر باشد همچنین جامعه ای موفق است که در آن دختران خوب تربیت شوند، طراوت، دقت و ظرافتی که در تربیت دختران وجود دارد باعث می شود اعتماد به نفس، مدیریت مغلوب و حکمت لازم برای اداره یک زندگی را داشته باشد.

 

جلالی با تشریح موفقیت و خوشبختی اظهار داشت: موفقیت را دیگران تشخیص می دهند و خوشبختی را خود شخص، متاسفانه در حال حاضر در کشور ما برای حرف دیگران با افراد موفقی روبه رو می شویم که خوشبخت نیستند در صورتی که یکی از اهداف تربیت رسیدن به آرامش و خوشبختی است پس اگر فرزندانمان خوشبخت نیستند ما در تربیت کم کاری کرده ایم.

 

کد خبر 550301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha