به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب «یهودی کیست» نوشته دکتر عبدالوهاب المسیری، یهودپژوه مشهور مصری، با ترجمه اسماء خواجه زاده از سوی دفتر نشر معارف به چاپ دوم رسید.
بنا بر این گزارش، این اثر ترجمه کتاب «من هو الیهودی؟» است که از سوی انتشارات دارالشروق بیروت منتشر شده است؛ یهودی كيست؟، هویتهای یهودی از نظر ساختار ژئولوژی ـ تجمعی، تاریخچه هویتهای یهودی تا عصر حاضر، تعریف دینی هویتهای یهودی، نقشه جغرافیایی هویتهای یهودی در عصر حاضر، هویتهای یهودی جدید در جوامع نوین غرب، یهودی غیریهودی و تا حدودی یهودی، ادعای یهودی بودن، اعضای گروههای یهودی و هویت قومی، تعاریف صهیونیسم از هویتهای یهودی، هویتهای یهودی و تناقض میان دیدگاه صهیونیستی و اقدامات اسرائیل، پذیرش تعاریف صهیونیستی از هویتهای یهودی از سوی اعضای گروههای یهودی، اختلاف تفکر دینی اصلاحطلب و محافظهکار و تفکر ارتدوکسی و در سال 1998 یهودی کیست؟ عناوین فصول چهارده گانه این کتاب هستند.
مترجم این کتاب در مقدمه می نویسد: «تجمع صهیونیستی در فلسطین اشغالی از سال تأسیس آن در 1948م، با قضیهای دینی ـ سیاسی و چند بعدی مواجه میشود؛ یعنی قضیه هویت یهودی و تعریف یهودی، که در گفتمانهای سیاسی و رسانهای اسرائیلی و غربی از آن با عبارت «یهودی کیست» یاد میشود. این کتاب تلاش دارد تا به این مسأله بپردازد و آن را از منظری تاریخی، اجتماعی، سیاسی، و دینی بررسی نماید. کتاب با ارائه تاریخچهای از پیدایش هویتهای مختلف یهودی در سراسر جهان آغاز میشود؛ پیشینهای که برآیند واقعیت فرهنگی جوامعی هستند که گروههای یهودی در آن زندگی میکنند. پس از آن به نقشه جغرافیایی هویتهای یهودی در عصر حاضر میپردازد و ضمن آن هویت یهودی جدید در جوامع نوین غرب و تعریف دینی ـ ارتدوکسی از هویت یهودی را مطرح مینماید. در مرحله بعد، کتاب به تزهای صهیونیستی میپردازد که خاستگاه آن ادعایی بیپشتوانه است. ادعای اینکه یهود ملتی واحد، و صهیونیسم نژادی یهودی است. سپس تبیین میکند واقعیت قومی و نژادی مهاجرنشینهای صهیونیست در فلسطین اشغالی و یهودیان جهان در خارج از فلسطین چگونه است، و به این ترتیب آن را به چالش میکشاند و ماهیت دروغینش را روشن میسازد».
مترجم در بخشی دیگر از مقدمه می نویسد: «چاپ نخست این کتاب در سال 1997م، از سوی انتشارات دارالشروق صورت گرفت و چاپهای دوم و سوم آن در سالهای 2001 و 2004 منتشر گردید. مؤلف در چاپ دوم کتاب دو فصل جدید به نامهای: «اختلاف تفکر دینی اصلاحطلب و محافظهکار و تفکر ارتدوکسی» و «در سال 1998 یهودی کیست؟» را به کتاب افزوده است. از آنجا که اکنون در منظومه روابط سیاسی کشورها مسأله فلسطین و رژیم غاصب اسرائیل، از جایگاهی ویژه و استراتژیک برخوردار است، شناخت هویت یهودی در بازشناسی یهودیان از صهیونیستها اهمیتی ویژه دارد؛ مسألهای که نویسنده ضمن این کتاب بدان پرداخته و آن را با بیان هویتهای مختلف یهودی تشریح نموده است».
دکتر عبدالوهاب المسیری، نویسنده و پژوهشگر برجسته در بخشی از مقدمه کتاب می نویسد: « مسأله تعریف یهودی، یک مسأله دینی و سیاسی، بلکه مسألهای تعیینکننده است که به دیدگاه نسبت به جهان، خود، اساس جامعه و منابع مشروعیت آن توجه میکند. شاید بتوان گفت بزرگترین دلیلش این است که این مسأله از زمان تأسیس صهیونیسم تاکنون میان آنان مطرح بوده و این روزها بار دیگر به طور جدی مطرح شده است، هرچند راه حلی برای آن پیدا نشده است. ما طی این نوشتار، به تبیین این مسأله میپردازیم که اندیشه جعلی و دروغینِ «یهود ملتی بدون سرزمین است» از «فلسطین سرزمینی بدون ملت است» سخن نمیگوید، و اگر اعراب فلسطین در مقابل این دروغها مقاومت کنند، و تمام روشهای مبارزه را بهکار گیرند، ثابت میکنند که فلسطین سرزمین اعراب است، و ساکنان آن اعراب هستند. نیز، واقعیت دوگانه و نژادی مهاجران صهیونیست در فلسطین اشغالی و گروههای یهودی خارج از آن، تزهای صهیونیست را به میدان مبارزه میطلبد و ماهیت جعلی و دروغین آن را روشن میکند».
گفتنی است، چاپ دوم کتاب «یهودی کیست» در 192صفحه رقعی، شمارگان یک هزار نسخه و قیمت هفت هزار تومان از سوی دفتر نشر معارف منتشر شده است.
نظر شما