حجت الاسلام علی نوری، در گفتگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم بروز کردن کارکردهای مسجد در ایام ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن و ماه معنویت است، با توجه به اهمیت این ماه میان مومنین و عامه مردم، لازم است زمینه حضور هرچه بیشتر مردم در مساجد فراهم شود.
وی بیان کرد: نگرشی که در میان سیاستگزاران، برنامه ریزان و متولیان مسجد و عامه مردم وجود دارد، این است که باید برای مسجد کارکردی فراتر از آنچه امروز است، قائل شد.
معاون آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار کرد: کارگزاران و متولیان مساجد باید برنامه های مسجد را در ماه مبارک رمضان به گونه ای طراحی کنند که در مردم احساس طراوت، شیرینی و معنویت، پویایی، جوان گرایی، نوگرایی و نشاط حاصل شود، این خود می تواند دل بستگی و وابستگی همیشگی مردم با مسجد را فراهم کند.
نوری ادامه داد: باید به جهت شناخت و نگاه ویژه مردم نسبت به جایگاه مسجد، نوع برنامه ریزی ها و قالب های برنامه ها در ماه مبارک رمضان نگاه ویژه در مردم نسبت به مسجد ایجاد کند. به این معنا که حضور در مسجد و شرکت در برنامه های مسجد را لذت بخش تلقی کنند و این میل در آنها وافر شود.
وی با اشاره به اینکه باید به مسجد به عنوان خانه خدا و اول مکانی که وقتی نبی خدا وارد مدینه وارد شد و اقدام به ساخت مسجد کرد، توجه شود، گفت: وقتی مسجد پایگاه عبادت، معنویت، جهاد، انقلاب، بصیرت و وحدت به شمار آمد و چنین فعالیت هایی حول محور مسجد شکل گرفت، خود به خود جاذبه مند می شود. بنابراین ماه مبارک رمضان زمینه مساعد و یک امکان خوب برای ایجاد این نگاه و نگرش در مساجد است.
این کارشناس دینی افزود: لازمه پیوند مستمر مردم با مسجد و اینکه حضور مقطعی مردم در مسجد تبدیل به حضور مستمر شود، این است که حالت شناختی و گرایشی برای مردم حاصل کرده باشیم ، یعنی فرد جایگاه مسجد را ویژه، لازم و متعالی برای خود، خانواده و جامعه احساس کند از طرفی میل، شوق و رغبت حضور در مسجد در دل او وافر شود.
نوری افزود: در برخی مواقع دیده می شود، مردم برای خود سهمی در قبال مسجد اختصاص نداده اند و یا میل و کشش باطنی نسبت به مسجد در وجود آنها نیست و یا در رقابت با کشش های دیگر است که بر میل حضور بر مسجد غلبه یافته است، باید تلاش کنیم این میل باطنی به سمت مساجد سوق یابد.
وی بر لزوم داشتن جامعیت در برنامه های ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: در صورتی که برنامه های مبارک رمضان از جامعیت لازم برخوردار باشد، اقشار مختلف جامعه را می تواند تحت پوشش قرار دهد، یعنی کودک، نوجوان، جوان، اصناف، کسبه ها و همسایگان مسجد میل و کشش درونی برای حضور در مسجد می یابند.
معاون آموزش مرکز رسیدگی به امور مساجد داشتن هدفمندی در برنامه های مساجد را یکی دیگر از موارد مهمی عنوان کرد، که باید مورد توجه باشد و گفت: در این صورت می توان به نتایج بهتری دست یافت و گرایش مردم به سمت مسجد را همیشگی کرد.
نظر شما