به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی، امروز 20 خردادماه جاری در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی استان با انتقاد از احداث خانه های عالم در روستاهایی که مورد استفاده قرار نمی گیرد و روحانی مستقر ندارد، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی، باید حافظ بیت المال باشد و از این خانه های عالم نگهداری کند.
وی افزود: اگر تبلیغات، نمی تواند از خانه های عالم نگهداری کند باید تغییر بهره برداری برای آنها لحاظ و این خانه ها تعیین تکلیف شوند.
پرویزی با اشاره به اینکه خانه های عالم در روستاهایی که خالی است باید برای استفاده دیگر امور مورد نیاز مانند خانه بهداشت، کتابخانه، کانون مساجد، کانون پرورش فکری، اختصاص یابد، تصریح کرد: نمی شود ساختمان را با 150 میلیون تومان هزینه ساخت رها کرد و درب و پنجره، تیرآلات و سیستم برق آن شکسته و به سرقت برود.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی، شورای برنامه ریزی استان را مستلزم به تعیین تکلیف این خانه ها کرد و اظهار داشت: بارها عنوان کردم برای روحانی مستقری که در روستایی فعالیت دارد، خانه ای از روستائیان اجاره شود تا زمانیکه روحانی هست اجاره پرداخت می شود و زمانی که روحانی می رود دیگر هزینه ای به دولت تحمیل نمی شود، مانند خانه های عالمی که اکنون با 150 میلیون تومان هزینه ساخت در بسیاری از مناطق روستایی بدون استفاده رها شده است.
پرویزی تصریح کرد: باید کمیته ای از دستگاه هایی که به روستاها خدمات می دهند تشکیل شود و با هماهنگی شورای برنامه ریزی استان، وضعیت این خانه های عالم که البته در آموزش و پرورش هم این معضل وجود دارد و مدارس ساخته شده اند اما دانش آموز ندارند، مشخص و برای دیگر امور مورد نیاز روستا استفاده شود.
وی افزود: در غیر این صورت، شخصا به طور مستقیم مساله را پیگیری و خانه های عالم را به دهیاری ها و یا دیگر نهادهایی که برای ارائه خدمات به روستائیان، ساختمان نیاز دارند، واگذار خواهم کرد.
وی برای فرمانداران شهرستان ها هم مهلت دو هفته ای تعیین کرد تا پروژه ها و اعتبارات مورد نیاز آنها را مشخص و به استان ارائه دهند، همچنین به دستگاه های اجرایی استان هم، زمان یک هفته ای برای ارائه پروژه های استانی تعیین کرد تا با دریافت گزارش ها بودجه 95 استان زودتر از سال 94 تصویب و ابلاغ شود.
پرویزی با اشاره به اینکه پروژه های کوچک در روستاها را می توان با مشارکت مردم روستا و کمک دهیاری ها انجام داد گفت: دستگاه های متولی خدمات به روستائیان می توانند پروژه های کوچک را به دهیاری ها واگذار کنند و تنها نظارت فنی آن را انجام دهند، همان گونه که در شهرها، شهرداری ها مجری طرح های شهری هستند.
استاندار درباره احداث پالایشگاه در استان هم گفت: شرط اجرایی شدن این مهم و واگذاری زمین از سوی استان، ابتدا ارائه مطالعات زیست محیطی آن از سوی نهادهای مربوطه کشوری و سپس تایید سرمایه گذار خارجی از سوی معاونت سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت معدن و تجارت است.
پرویزی با اشاره به اینکه خراسان شمالی بر اساس مصوبه سال 85 دولت جزو 8 استان کمتر توسعه یافته است، اظهار امیدواری کرد: مجلس دهم و نمایندگان استان در این مجلس رویه نادرست اشتباهات سال های گذشته را نداشته باشند و طرح های مطالعه شده و موثر را در استان دنبال کنند.
بر اساس این گزارش؛ شورای برنامه ریزی استان با 11 کارگروه زیرمجموعه اش سال 94، 84 جلسه با 395 مصوبه داشته که 344 مصوبه آن اجرایی شده و 52 مصوبه هم در حال اجراست.
نظر شما